Přídavky na bydlení a partner

547
17.4.14 20:46

Přídavky na bydlení

Ahoj, zajímá mě zda je tu někdo, kdo sice partnera má, ale kvůli vyšším přídavkům jste přihlášeni doma jen vy a děcko/ka. Je to nějak komplikované? Pátrají po tom, zda tam partner skutečně nežije, nebo jim jde jen o to, zda je prostě papírově hlášen či nikoliv, je to pro ně prvořadé a dále nic neřeší..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66859
17.4.14 20:52
@Marky983 píše:
Ahoj, zajímá mě zda je tu někdo, kdo sice partnera má, ale kvůli vyšším přídavkům jste přihlášeni doma jen vy a děcko/ka. Je to nějak komplikované? Pátrají po tom, zda tam partner skutečně nežije, nebo jim jde jen o to, zda je prostě papírově hlášen či nikoliv, je to pro ně prvořadé a dále nic neřeší..?

Pro příspěvek na bydlení je podstatné, kdo má v bytě TP, ne kdo tam skutečně bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
17.4.14 20:53

@Marky983 další taková :cert: :cert: :cert: jasně, že takových jako ty se tu pár profláklo, jasně že dostaly čočku, jasně že chodí kontroly… a kvůli takovým jako jsi ty, na to opravdu potřební lidé dojedou, protože se začalo mluvit o zrušení této dávky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
17.4.14 20:54

To už je snad vtip, ne???!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.4.14 20:55

Ony existují nějaké přídavky na bydlení? Já mám za to, že jen na děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
17.4.14 20:56

Tam jde o trvalý bydliště a ne kdo tam žije… ale lze vyloučit třeba majitele bytu z posuzovaných osob. Mě to na úřadě nechtěj udělat, tak mě teď bude čekat velký dohadování. :cert: jinak teda tohle tady moc nevyvěšuj, holky tě sežerou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
17.4.14 21:03

Zrovna včera u mě zvonila sociálka. Lekla jsem se co se děje a oni se jen ptaly na naší sousedku jestli tu žije sama s dítětem atd. Potom jsem se ptala sousedky co se děje a ona mi jen řekla že si byla zažádat na bydlení. Takže asi záleží na úřadě. Ale toho by jsem se bála teda kecat na úřadě pak na to přijdou a vše jim budeš muset vracet :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.14 21:09

Manžel má trv. pobyt nahlášen jinde a já mám trv. pobyt s dítětem zase jinde. Pro sociální dávku příspěvku na bydlení mě tedy berou jako samoživitelku i přesto že žijeme spolu normálně jako rodina. Na úřadě se jen vždy zeptají, zda beru výživné, já jen řeknu že ne, že žijeme spolu, ale máme každý jiné bydliště. Pobírám dávku 1,5roku, musím každý čtvrt rok na úřad chodit a stále dokola vyplňovat stejné papíry a donést výpisy z banky a potvrzení o zaplaceném inkasu. Ze začátku je to opruz, ale časem si na vypisování a dokládání člověk zvykne. A přece jenom 3500Kč měsíčně k mateřské není vůbec špatný. Výše dávky je však u každého jinak, záleží na Tvých výdajích a příjmech.
Zda bydlíme spolu, nikdo nikdy nezjišťoval!!
Je však třeba mít hlavně řádnou smlouvu o podnájmu, jinak příspěvek nedávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
17.4.14 21:09
@Majdulíí píše:
Zrovna včera u mě zvonila sociálka. Lekla jsem se co se děje a oni se jen ptaly na naší sousedku jestli tu žije sama s dítětem atd. Potom jsem se ptala sousedky co se děje a ona mi jen řekla že si byla zažádat na bydlení. Takže asi záleží na úřadě. Ale toho by jsem se bála teda kecat na úřadě pak na to přijdou a vše jim budeš muset vracet :cert:

Hmotná nouze? Doplatek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
17.4.14 21:11
@RennieRennie píše:
Manžel má trv. pobyt nahlášen jinde a já mám trv. pobyt s dítětem zase jinde. Pro sociální dávku příspěvku na bydlení mě tedy berou jako samoživitelku i přesto že žijeme spolu normálně jako rodina. Na úřadě se jen vždy zeptají, zda beru výživné, já jen řeknu že ne, že žijeme spolu, ale máme každý jiné bydliště. Pobírám dávku 1,5roku, musím každý čtvrt rok na úřad chodit a stále dokola vyplňovat stejné papíry a donést výpisy z banky a potvrzení o zaplaceném inkasu. Ze začátku je to opruz, ale časem si na vypisování a dokládání člověk zvykne. A přece jenom 3500Kč měsíčně k mateřské není vůbec špatný. Výše dávky je však u každého jinak, záleží na Tvých výdajích a příjmech.
Zda bydlíme spolu, nikdo nikdy nezjišťoval!!
Je však třeba mít hlavně řádnou smlouvu o podnájmu, jinak příspěvek nedávají.

Na smlouvu o podnájmu nikdo příspěvek na bydlení nedostane. Musí se jednat o nájemní smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.14 21:11

Aha, jedná se o Doplatek na bydlení nebo o příspěvek na bydlení? To je značný rozdíl!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.14 21:12
Ano, musí se jednat o
@blecha72 píše:
Na smlouvu o podnájmu nikdo příspěvek na bydlení nedostane. Musí se jednat o nájemní smlouvu.

Ano, to je pravda, špatně jsem to napsala, omlouvám se, opravdu se musí jednat o nájemní smlouvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
17.4.14 21:13

No jde o to, že se třeba moje kamarádka rozešla s přítelem a ten se z bytu na to konto odhlásil a žije u rodičů. Mají spolu dítě. Nežijí spolu, ale občas tam přespává kvůli malému a tudíž tam má i své věci…Proto se ptám…Bere větší přídavky na bydlení tím pádem a zatím se nikdo vysvětlování nedomáhal. Proto mě zajímá jak to chodí. Pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30445
17.4.14 21:15

@RennieRennie Není ti to blbý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
17.4.14 21:15

@blecha72 tvdila mi že si byla žádat na doplatek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat