Přídavky na dítě 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Veverkaaa píše:
@slavuska1 nj, ale měli jsme trvalé bydliště u rodičů, tak nebudou se posuzovat příjmy celé rodiny?
ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tak tak v současné době dokládáš příjmy za období 2012, od 1.10.2014 se budou dokládat příjmy za rok 2013, pokud jsi osvč na hlavní poměr, bere se příjem v částce minimální průměrné mzdy /50%/v ČR stanovené pro letošní rok, což tuším je kolem 12500,–
- Citovat
- Upravit
Holky chci se zeptat, mám od května práci (do května jsem byla vedena na ÚP), pobírám přídavky na dvě děti. A teď nevím jestli mohu pobírat přídavky, i když pracuji + slevu na děti ve výplatě.
(žiji s dětmi sama).
Děkuji za odpověď
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky chci se zeptat, mám od května práci (do května jsem byla vedena na ÚP), pobírám přídavky na dvě děti. A teď nevím jestli mohu pobírat přídavky, i když pracuji + slevu na děti ve výplatě.
(žiji s dětmi sama).Děkuji za odpověď![]()
ano. sleva na dani/daňový bonus je jedna věc, přídavky na děti druhá. pobírat lze obojí naraz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jak je to s daňovým bonusem? Počítá se do čistého příjmu? Já si myslím, že ne, ale manželova účetní ho započítala
. Jak to prosím je?
- Citovat
- Upravit
@Hanullka píše:
Holky, jak je to s daňovým bonusem? Počítá se do čistého příjmu? Já si myslím, že ne, ale manželova účetní ho započítala. Jak to prosím je?
sleva na dani (tedy částka, která se odečte z vypočetné daně) se počítá. daňový bonus (tedy to, o kolik je ta sleva větší, než vypočtená daň a stát to dává k výplatě navíc) se nepočítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina Jsem z toho jelen
. Na tri deti manzel dostava k vyplate navic cely bonus, pres 3000. Tahle castka se tedy do prijmu nepocita…
- Citovat
- Upravit
@Hanullka píše:
@sagina Jsem z toho jelen. Na tri deti manzel dostava k vyplate navic cely bonus, pres 3000. Tahle castka se tedy do prijmu nepocita…
pokud má opravdu tak nízkou mzdu, že jeho daň pokryje jenom sleva na jeho osobu, takže na děti dostává jenom bonus a ani částečně je neuplatňuje jako slevu na dani, tak ten se opravdu nepočítá. ale tedy to by musel mít mzdu do nějakých baj oko deseti tisíc hrubého, pak už daň převyšuje slevu na poplatníka, čili sleva na děti by se nejdřív odečítala z daně (počítá se), a teprve co by sleva přesahovala daň, vyplácel by se bonus (nepočítá se).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminky mela bYch dotaz. Minuly rok jsem poprve zadala o pridavky a dostali jsme je na dve deti. Ted nevim jestli na ne mame narok.
V roce 2013 manzel pracoval jako osvc prijem minimalni chodil nam rodicak 7600 a 1000 pridavky. A ja jsem byla dva mesice osvc v prosinci jsem dostala 10 000,– myslite si ze ma cenu o rpidavky zadat? Dekuji ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojky maminky mela bYch dotaz. Minuly rok jsem poprve zadala o pridavky a dostali jsme je na dve deti. Ted nevim jestli na ne mame narok.
V roce 2013 manzel pracoval jako osvc prijem minimalni chodil nam rodicak 7600 a 1000 pridavky. A ja jsem byla dva mesice osvc v prosinci jsem dostala 10 000,– myslite si ze ma cenu o rpidavky zadat? Dekuji
Za podání žádosti přece nic nedáte
. Tady to těžko bez přesných příjmů rozlouskneme
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak manzel jel pausalem a spada do nozsiho prijmu takze by se mu melo pocitat 12500,– me spise jde o m. Kdyz jsem byla v rom roce dva mesice osvc.
Btw a ja uz si presne nepamatuji jak to bylo loni ale oba s manzelem musime jitna financak nechat potvrdit prijem?
- Citovat
- Upravit
Nemusíte, v těch papírech, co vám dají je papír o příjmech. Tam to jen nyškrtáte a ini si to s finančákem zjistí sami. Na finančák nemusíte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, mám dotaz ohledně přídavků na dítě. O tuto dávku půjdu žádat na začátku měsíce prosinec 2014. Příjmy budu dokládat tedy za rok 2013?Od jakého měsíce? Jak to je s doložením příjmů? Manžel je od září 2013 bez práce (musí jít tedy do bývalé práce pro nějaké razítko, že pracoval? Nebo stačí zápočtový list?)A ty další příjmy jako podpora ze zaměstnání, to mu potvrdí pracák? Nebo si to na sociálce ověří sami? Můj příjem byl RP, to si také ověří sociálka? Děkuji za odpovědi! Jsem asi úplný tatar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danoe píše:
Ahoj všem, mám dotaz ohledně přídavků na dítě. O tuto dávku půjdu žádat na začátku měsíce prosinec 2014. Příjmy budu dokládat tedy za rok 2013?Od jakého měsíce? Jak to je s doložením příjmů? Manžel je od září 2013 bez práce (musí jít tedy do bývalé práce pro nějaké razítko, že pracoval? Nebo stačí zápočtový list?)A ty další příjmy jako podpora ze zaměstnání, to mu potvrdí pracák? Nebo si to na sociálce ověří sami? Můj příjem byl RP, to si také ověří sociálka? Děkuji za odpovědi! Jsem asi úplný tatar
příjem bude dokládat leden-prosinec 2013. Rodičák, nemocenská, podpora v nezaměstnanost si zjistí sami, pouze pokud si dostala vyplacenou dovolenou nebo PPM musíš nechat potvrdit v zaměstnání před rodičákem, jo a zápočtový list nestačí chtějí to potvrdit na jejich lejstra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit