Přihlášení novorozence k pojišťovně

35444
29.5.09 12:06

prihlaseni novorozence k pojistovne

Ahoj, nestihame prihlasit novorozence v zakonnem terminu 8 dnu k pojistovne. Co se stane? Jsou nejake sankce? Rodny list jsme vyzvedli, ale ja mam nejake poporodni komplikace, manzel me vozi kazdy den do porodnice, v praci travi minimum casu. V porodnici jsme navic zustali dele, dcera je nedonosena, manzel se staral o starsi dceru, ted ji ma babicka, protoze je opet nemocna. Protoze se nase druha dcera narodila driv nemame jeste ani kocarek a auto ma manzel k dispozici jen dopoledne. Chtela jsem ji prihlasit online, ale nejde to, musi tam nekdo fyzicky, ale ted tam proste nikdo nemuze, ani ja, ani manzel ani babicka, dedecek je na sluzebce v Bruselu. Proste to nestihame, prihlasime ji v pondeli, to uz ji bude 14 dni kalendarnich - 11 pracovnich. Co muzeme ocekavat, kdyz ten termin nestihame?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1446
29.5.09 12:12

Nic se nestane......... teda u mojí pojišťovny to nikdo neřešil, taky jsem přihlašovala až po 14 dnech a u OZP to jde emailem poslat naskenovaný RL. Nebo poslat faxem, to taky kdysi šlo, když se narodila dcera před 6 lety.

Nechápu jak to že tam musíte osobně? Co máte za pojišťovnu? 8O 8O 8O

Jinak gratuluji k holčičce, ať vám dělá jen samou radost! :wink: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
29.5.09 12:16

Ahoj, to slyším prvně, že se můsí dítě přihlásit k pojišťovně do nějaké lhůty. U nás to bylo, tak že děti automaticky padli pod pojišťovnu u které je regisrtovaná maminka a víc jsme se o to nezajímali. Až byl čas, tak se tam hodili nějaké vyplněné formuláře a pak došly kartičky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
29.5.09 12:20

Mame VZP a bude ji mit i Viola, protoze mam navic s nimi smlouvu na predepisovani leku, takze ani jinam nemuzeme.
Dneska jsem tam volala a fakt tam musime nekdo fyzicky, nabizela mi i prarodice, ale to u nas taky nejde. Na sankce jsem se radsi neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
29.5.09 12:23

No, karticku po nas chtel pediatr, aby nam mohl napsat vitaminy. Meli jsme jen rodne cislo(kupodivu pry nemusi byt vzdy stejne jako cislo pojistence), tak nam na recept napsal rodne cislo. Ale vzhledem k tomu, ze Viola jeste neni prihlasena na VZP, nevim, jestli ty vitaminy manzelovi daji. Uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.5.09 12:28

Prihlasuje se kvuli tomu aby byl proplacen porod proto do 8dnu takhle mi to bylo receno v porodnici.Jo jinak ja mam taky VZP a jsem na ne nastvana.Pritel byl v lednu prihlasit malou.No a pani zaprepazkou mu rekla ze se tam mam dostavit nebot jsem si udajne neplatila pojisteni.Od do a to jsem byla na neschopence tak ji to rekl a ona okmzize ze ji mam donest doklad kterej mi vystavi doktor.No stalo se to ze pani s agentury pro kterou jsem pracovala tam cosi spatne poslala.no nakonec to vyresila ale baba u pojistovny furt mlela o tom ze tam musim.Jinak se tazu jak mohla dat informaci pritelovi???Dyt to nenimuj mmanzel ani kdyby byl tak nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
29.5.09 12:33

Podle me se nestane nic. Zvlaste, kdyz dite neprihlasite z nejakeho „rozumneho“ duvodu, jako je ten Vas a ne z nedbalosti, tak tech 14 dni snad nebudou resit. :wink:

My teda taky jen volali, mame OZP, hned druhy den nam dosel takovy ten „prozatimni“ papir. Ale u vyzvedavani leku jsme myslim problem meli, Dr. Domcovi napsala neco na kuzi + vitaminy a nechteli mi to v lekarne dat na recept (mel tam RC a pak 9999). :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
29.5.09 12:34

Ahoj,
mám VOZP a přihlašovala jsem online přes net,vyplnila formuláře,vytiskla,podepsala,naskenovala a poslala zpátky. Kartička došla do týdne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.5.09 12:35

přesně tak, je to kvůli porodu… teda spíš následné péči o mimčo, protože porod jde z účtu rodičky...... ale žádné sankce myslím nehrozí, já to taky do 8 dnů u VZP nestihla a nikdo to neřešil. nepřihlášená Anik

• Citovat
  • Upravit
14597
29.5.09 12:38

Já u OZP dokonce nemusela posílat vůbec nic! Vyřídili to se mnou po telefonu, jen jsem jim nadiktovala Jasmíny rodné číslo. A kartička přišla snad do 3 neděl, nejdřív přišel takový prozatimní papír. Nic jsem neskenovala a neposílala. Bylo mi to divný, ale fakt to šlo takhle jednoduše!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
29.5.09 12:52

Trochu mimo, ale mroe nedělala jsi náhodou někdy anketku na jméno mimča?:-) Jestli jsi to ty, tak gratuluju k holčičce. Tehdá jsem hlasovala pro Violu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.5.09 12:56

Dítě se má stejně jako ostatní změny nahlásit do 8 dnů, ALE kolikrát v tom termínu není ani RL.

Nevím, u jaké jsi pojišťovny, já u VOZP a v obou případech jsem tam kopii RL faxovala. Kartičku mi poslali normál. Podruhé možná mailem? To už si nepamatuju:) Spolu s tím jsem poslala i tu přihlášku.

U B8ry jsem tam volala, bo se narodila 29.9., ten 8 den mi nějak přišel teprv RL. Paní řekla, že do konce října, ale samozřejmě jinak co nejdřív.

Osobně jsem tam nebyla ani jednou. Jediný, kde mi nestačila faxová kopie, byla sociálka, tam jsem kopii musela odeslat podepsanou.

Tak tam zkus zavolat a vysvětlit situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
29.5.09 12:57
mroe píše:
Mame VZP a bude ji mit i Viola, protoze mam navic s nimi smlouvu na predepisovani leku, takze ani jinam nemuzeme.
Dneska jsem tam volala a fakt tam musime nekdo fyzicky, nabizela mi i prarodice, ale to u nas taky nejde. Na sankce jsem se radsi neptala.

tak nakonec viola :?: :wink: přejeme hodně zdraví :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6545
29.5.09 12:58
ZelvaVeruna píše:
Podle me se nestane nic. Zvlaste, kdyz dite neprihlasite z nejakeho „rozumneho“ duvodu, jako je ten Vas a ne z nedbalosti, tak tech 14 dni snad nebudou resit. :wink:My teda taky jen volali, mame OZP, hned druhy den nam dosel takovy ten „prozatimni“ papir. Ale u vyzvedavani leku jsme myslim problem meli, Dr. Domcovi napsala neco na kuzi + vitaminy a nechteli mi to v lekarne dat na recept (mel tam RC a pak 9999). :roll:

u nás to dávali i bez toho za lomítkem, ale v nejhorším to mohl doktor napsat na mě, stejně jako mě napsal ATB na zánět na jméno Báry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
29.5.09 13:34

Gabi , jojo, ja myslim, ze nakonec jsem sla do jine lekarny a dali mi to na moje RC :wink: Je to mozny, ze uz si to nepamatuju?? 8) :wink:

Jinak Mroe , ja vlastne taky hlasovala pro Violu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat