Přihláška do mš před druhým rokem

135
21.4.17 18:59

Přihláška do mš před druhým rokem

Zdravím :mavam: od ledna 2018 budu nastupovat zpátky do práce, synovi budou dva roku v říjnu 2017. Chtěla bych jej přihlásit k nám do mš, kde berou děti i od dvou let, ale zajímá mě, zda jít k zápisu a podat přihlášku (lze to vůbec?) a nebo prostě počkat až dovrší těch dvou let a až poté se obrátit na školku s tím, že potřebuji malého umístit. Máte někdo zkušenost? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101679
21.4.17 19:03

@Antares Tak pokud běžně berou od 2 let, tak není problém přijít na zápis v tom roce a půl. Naopak, když na zápis nepůjdeš, tak se ti pravděpodobně řeknou, že máš smůlu… tedy, to ti mohou říct, i když na zápis půjdeš, pokud bude víc starších, než tvůj syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.4.17 19:06

@j.a.n.i1 Jasně, to je určitě možné, pro jistotu mám nachystanou jako náhradní variantu soukromou mš. Spíš mi šlo o to, aby vůbec tu přihlášku akceptovali i když v září ještě ty dva mít nebude - třeba aby to neodporovalo zákonu nebo tak. Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
21.4.17 19:11

@Antares Ne, to je v pohodě, jako kdyby běžně brali od 3 let, tak by to problém být mohl, třeba u nás chtějí, aby jim bylo v září alespoň 2,5 roku, ale když od 2 berou, tak jsou 2 roky v říjnu zcela v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.4.17 19:14

@Antares Záleží na tom, jake mají podmínky.
Osobne bych alé cerstve dvoulete do klasicke státní školky nedala A platila soukromou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
21.4.17 19:18

Nelze.
Nove je dána zákonem spodni věková hranice. Ditko musí dovršit dvou let do 31.8. 2017

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.4.17 19:19

@Svistice no já bych nad tím vůbec neuvažovala, vím jak to tam chodí, nicméně by měli mít zřízenou třídu přímo pro tyhle dvouleté, tak uvidíme..soukromou mš mám v záloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
21.4.17 19:23

Já bych dával do školky už pětiměsíční děti. :zed: Nechápu proč si lidi pořizují děti když je potom frknou do školky a čím dřív tím líp. No třeba mi to tu někdo vysvětlí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.4.17 19:31

@janoma takže jej ani během školního roku nemohou vzít v případě volného místa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.4.17 19:32

@Fofrník děkuju za odpověď k tématu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
21.4.17 19:36
@Fofrník píše:
Já bych dával do školky už pětiměsíční děti. :zed: Nechápu proč si lidi pořizují děti když je potom frknou do školky a čím dřív tím líp. No třeba mi to tu někdo vysvětlí. :roll:

Co ti na toto napsat. V zapadni Evrope zije nejaky jiny druh lidi a deti? Nebo proc tam to je normalni a u nas opovrzenihodne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
21.4.17 19:38

Nejlepší bude se zeptat ve školce jestli to půjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
21.4.17 19:41
@Antares píše:
@Fofrník děkuju za odpověď k tématu :potlesk:

Není to úplně k tématu ale chtěl jsem využít příležitosti abych se poučil a pochopil proč ženský odkládají své děti „předšasně“ do školek a tohle téma je možnost jak to zjistit nebo o tom podiskutovat. Tedy myslím že je to diskuse (alespoň to píší v horní části stránky ;) ). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
21.4.17 19:43

@Antares mohou. Paradoxně třeba již v tom říjnu, kdy už mu ty dva budou. Ale bohužel během oficiálního zápisu ho zapsat nelze. Ptze nesplňuje zákonem danou věkovou hranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
21.4.17 19:45

Malá bude mít 2 roky v červenci a taky teď jdeme na zápis. Budu se vracet do práce asi v lednu-březnu, takže pokud bude místo a malou vezmou, budu si od září platit školné, aby mi místo drželi. Ptala jsem se na to u nás ve školce, kam chodí starší a tam mi bylo řečeno, at to jdeme určitě zkusit, ale bohužel tomu mic nevěřím, ze ji vezmou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin