Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cuddy píše:
Co ti na toto napsat. V zapadni Evrope zije nejaky jiny druh lidi a deti? Nebo proc tam to je normalni a u nas opovrzenihodne?
A o kousek dál žijí lidožrouti. To ale neznamená že si tu musíme pochutnávat jeden na druhém.
@Fofrník pokud se mnou chcete diskutovat, tak diskutujte, ale pouze pokud znate odpoved na moji otazku
ja nemusim a ani nechci ospravedlnovat svoje rozhodnuti.
@janoma píše:
Nelze.
Nove je dána zákonem spodni věková hranice. Ditko musí dovršit dvou let do 31.8. píše: Více
Takže kdyz bude mit mala dva az v rijnu tak mi ji nevezmou ani od toho rijna? ![]()
Mala taky byla ma zapisu do skolky a to mela rok a 4 mesice
a nastoupila letos od ledna ![]()
@Antares píše:
@Fofrník pokud se mnou chcete diskutovat, tak diskutujte, ale pouze pokud znate odpoved na moji otazkuja nemusim a ani nechci ospravedlnovat svoje rozhodnuti.
Mám svou otázku kterou jsem neadresoval tobě ale všem. Na tvou otázku odpověď neznám.
@Svistice píše:
@Antares Záleží na tom, jake mají podmínky.
Osobne bych alé cerstve dvoulete do klasicke státní školky nedala A platila soukromou.
Taky bych spíš řešila, jak školka funguje, jak staré děti tam jsou - rozdíl mezi 2 a 3 letým je hodně velký, jaký mají denní režim, přístup, kolik mají pečujících osob. Ono 2 lety prcek potřebuje víc péče, hygiena, oblíkání, samotná činnost ve školce…
Nemám nic proti brzkému nástupu do školky - jestliček, spíš je nutné vybrat to správné místo ![]()
@Fofrník O jaky kousek? Take o cca 150 km, take s nimi sdilime evropske hodnoty?
@Aneťák89 jo v pohode cekala jsem ze se ji tam na neco zeptaji ale nic jen ji zapsali a dali nam papiry k dr a hotovo ![]()
@Fofrník Tak třeba ja budu hlasit dceru do skolky jen kvuli mistu. Letos jde relativně hodně děti do skoly, tak by mi ji mohli vzit (i když by tam fyzicky nechodila) a měla by zajištěné misto na příští rok az jí budou tři a ja budu školku nutně potřebovat.
To jen pro vysvětlení aby se tvuj hněv nesnesl i na mě ![]()
@Cuddy píše:
@Fofrník O jaky kousek? Take o cca 150 km, take s nimi sdilime evropske hodnoty?
Záleží jaký úhel pohledu na evropské hodnoty kdo má. Jiný budeš mít ty a evidentně jiný pohled bude mít „řidič náklaďáku“. Oba dva jste evropani cca 150 km vzdáleni. Třeba to bude důsledek něčeho o čem jsem se tu chtěl něco dozvědět. ![]()
@Aneťák89 píše:
@Fofrník Tak třeba ja budu hlasit dceru do skolky jen kvuli mistu. Letos jde relativně hodně děti do skoly, tak by mi ji mohli vzit (i když by tam fyzicky nechodila) a měla by zajištěné misto na příští rok az jí budou tři a ja budu školku nutně potřebovat.
To jen pro vysvětlení aby se tvuj hněv nesnesl i na mě
Nehněvám se, jen jsem zvědav. Jsem trošku otec ochranitel.
PS: Máš to prostě vymyšlené dostatečně dopředu.
![]()
@Aneťák89 píše:
@ChZuzka Takže by to mělo jít, díky
To platí až teď od 1.9.2017
Dříve ten limit nebyl.
Já vám. To v te vyhlášce snad najdu.
@Fofrník píše:
Já bych dával do školky už pětiměsíční děti.Nechápu proč si lidi pořizují děti když je potom frknou do školky a čím dřív tím líp. No třeba mi to tu někdo vysvětlí.
Přesto, že se tady do tebe ostatní pustili, tak já budu, spolu s tebou, další černou ovcí.
NAPROSTO S TEBOU SOUHLASÍM.
Pro zakladatelku. Od nastávajícího šk. roku (2017/2018) bude platit, že do státní MŠ nesmí být zapsáno dítě, které do 31.8. nedovrší 2 roky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.