Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Šla bych prioritně blíž a případně bych se rozhodovala mezi kvalitami škol. Kamarádka bude kamarádka i nadále. To dojíždění je opravdu náročné a myslím, že časem bys zjistila, jak velká nevýhoda to je. Místo v 7 bys vstávala v 6, vracela se vždy o hodinu později, nenavazoval by ti třeba spoj atd.
Mimoto kamarádka nemusí zůstat kamarádkou a co potom? Taky jsem se na střední bála a taky jsem tam měla spolužáky ze základky. Kamarády jsem si našla nové a s těmi ze základky jsem zůstala v kontaktu i nadále. Dnes mám právě tu kamarádku ze základy stále jako nejlepší a to už je 21 let ![]()
Tak hodina nic není, když studenti dojíždí třeba z vesnice, tak jedou taky tak i dýl
já třeba měla školu tak půl hodiny od domu, ale praxe jednou tak daleko ![]()
Sama jsem dojížděla do školy přes hodinu, ale ne kvůli kamarádce. Jít na školu jen kvůli ni mi přijde trefené. Seznámíte se s novými lidmi, a třeba se už nebudete ani kamarádit…
Já mám kamarádku ze základky, od šesté třídy šla na gympl. A stýkaly jsme se dále. Každá studovala SŠ a VŠ v jiném městě, a dodnes jsme kamarádky.
Tady jde o tvoji profesi, kde kamarádství nehraje roli.
@Anonymní píše:
Dobrý den. V únoru dávám přihlášku na střední, chci jít na obor cukrářka. Gastronomickou školu mám od baráku 20 min autobusem.Ale já jsem divná, takže chci jít na školu, ktera je autobusem a metrem 1h od mého bydliště. Já bych na té škole, která je 1h od mého bydliště měla i mojí kamarádku. A byly by jsme spolu ve třídě. Takze to je plus, ale zase nevím jestli není 1h trošku moc. Ráno bych jela do školy hodinu a zpátky taky hodinu. Já celkově na tu školu která je 20min bych chtěla, protože je blízko, ale zase nechtela, protože tam budou i lidi ze zakladky. Takze dotaz je jestli vám nepřijde 1h hodina moc. A daly by jste svoje dítě radši na tu blíž, kde budou i hrozní spolužáci ze zakladky nebo na tu co je dál, ale je tam zase kamarádka. Dekuju všem za odpověď. Snad tohle téma co jsem napsala dává smysl.
![]()
Hodina se dá, někdo dojíždí i dál, ale co když budou v té druhé škole ještě horší spolužáci, tyhle alespoň znáš. Za mě je blbost se rozhodovat podle tohoto kritéria, kdyby šlo o lepší školu, tak ok, ale kvůli tomuto? No nevím, 80 minut denně ušetřených je podle mě velké plus, když je ta možnost.
@Anonymní píše:
Dobrý den. V únoru dávám přihlášku na střední, chci jít na obor cukrářka. Gastronomickou školu mám od baráku 20 min autobusem.Ale já jsem divná, takže chci jít na školu, ktera je autobusem a metrem 1h od mého bydliště. Já bych na té škole, která je 1h od mého bydliště měla i mojí kamarádku. A byly by jsme spolu ve třídě. Takze to je plus, ale zase nevím jestli není 1h trošku moc. Ráno bych jela do školy hodinu a zpátky taky hodinu. Já celkově na tu školu která je 20min bych chtěla, protože je blízko, ale zase nechtela, protože tam budou i lidi ze zakladky. Takze dotaz je jestli vám nepřijde 1h hodina moc. A daly by jste svoje dítě radši na tu blíž, kde budou i hrozní spolužáci ze zakladky nebo na tu co je dál, ale je tam zase kamarádka. Dekuju všem za odpověď. Snad tohle téma co jsem napsala dává smysl.
![]()
už zas
slibovala jsi, že už diskuse zakládat nebudeš
![]()
@Angry_birds píše:
Sama jsem dojížděla do školy přes hodinu, ale ne kvůli kamarádce. Jít na školu jen kvůli ni mi přijde trefené. Seznámíte se s novými lidmi, a třeba se už nebudete ani kamarádit…
Já mám kamarádku ze základky, od šesté třídy šla na gympl. A stýkaly jsme se dále. Každá studovala SŠ a VŠ v jiném městě, a dodnes jsme kamarádky.Tady jde o tvoji profesi, kde kamarádství nehraje roli.
oboje je stejná škola, akorát ta jedna je dál jsem pochopila
@stinga píše:
už zasslibovala jsi, že už diskuse zakládat nebudeš
![]()
Myslíš, že to je ona?
@Anonymní píše:
![]()
Kadeřnicí už nechceš být?
@stinga Na emimino jsem se zaregistrovala poprvé v životě a to je dneska. A žádnou jinou diskusi jsem nedělala. ![]()
@Matt 02 píše:
Myslíš, že to je ona?
myslím, že ano, každý máme nějaký styl psaní a tady se to shoduje
@Anonymní píše:
@stinga Na emimino jsem se zaregistrovala poprvé v životě a to je dneska. A žádnou jinou diskusi jsem nedělala.
To je dobrý taky jsem se tu ptala před měsícem na školu kvůli dceři.
Nikdo se nedozví nic jiného než to, že má být kadeřnice.
Na emiminu jsem zaregistrována už pár týdnů a kdykoliv tu někdo založí diskuzi na téma škola tak se dozví houbeles. ![]()
@Anonymní píše:
To je dobrý taky jsem se tu ptala před měsícem na školu kvůli dceři.Nikdo se nedozví nic jiného než to, že má být kadeřnice.
Na emiminu jsem zaregistrována už pár týdnů a kdykoliv tu někdo založí diskuzi na téma škola tak se dozví houbeles.
tak se registrujte na web e-škola nebo e-střední a ne e-mimino
@stinga píše:
tak se registrujte na web e-škola nebo e-střední a ne e-mimino
A ono když vybíraš téma v tabulce tak tam není ŠKOLKY A ŠKOLY nebo STUDIUM A KURZY jen tak pro srandu králíkům.
Každý si tu může zakládat co chce včetně tohoto. Pokud vás tyto diskuze nezajímají tak do nich nepřidávejte příspěvky.
Prostě taky mně ani dceři vaše odpovědi před měsícem moc nepomohli. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den. V únoru dávám přihlášku na střední, chci jít na obor cukrářka. Gastronomickou školu mám od baráku 20 min autobusem.Ale já jsem divná, takže chci jít na školu, ktera je autobusem a metrem 1h od mého bydliště. Já bych na té škole, která je 1h od mého bydliště měla i mojí kamarádku. A byly by jsme spolu ve třídě. Takze to je plus, ale zase nevím jestli není 1h trošku moc. Ráno bych jela do školy hodinu a zpátky taky hodinu. Já celkově na tu školu která je 20min bych chtěla, protože je blízko, ale zase nechtela, protože tam budou i lidi ze zakladky. Takze dotaz je jestli vám nepřijde 1h hodina moc
. A daly by jste svoje dítě radši na tu blíž, kde budou i hrozní spolužáci ze zakladky nebo na tu co je dál, ale je tam zase kamarádka. Dekuju všem za odpověď. Snad tohle téma co jsem napsala dává smysl.