Přihláška na střední

Anonymní
25.10.21 15:50

Přihláška na střední

Dobrý den. V únoru dávám přihlášku na střední, chci jít na obor cukrářka. Gastronomickou školu mám od baráku 20 min autobusem.Ale já jsem divná, takže chci jít na školu, ktera je autobusem a metrem 1h od mého bydliště. Já bych na té škole, která je 1h od mého bydliště měla i mojí kamarádku. A byly by jsme spolu ve třídě. Takze to je plus, ale zase nevím jestli není 1h trošku moc. Ráno bych jela do školy hodinu a zpátky taky hodinu. Já celkově na tu školu která je 20min bych chtěla, protože je blízko, ale zase nechtela, protože tam budou i lidi ze zakladky. Takze dotaz je jestli vám nepřijde 1h hodina moc :D. A daly by jste svoje dítě radši na tu blíž, kde budou i hrozní spolužáci ze zakladky nebo na tu co je dál, ale je tam zase kamarádka. Dekuju všem za odpověď. Snad tohle téma co jsem napsala dává smysl. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
25.10.21 15:56

Šla bych prioritně blíž a případně bych se rozhodovala mezi kvalitami škol. Kamarádka bude kamarádka i nadále. To dojíždění je opravdu náročné a myslím, že časem bys zjistila, jak velká nevýhoda to je. Místo v 7 bys vstávala v 6, vracela se vždy o hodinu později, nenavazoval by ti třeba spoj atd.
Mimoto kamarádka nemusí zůstat kamarádkou a co potom? Taky jsem se na střední bála a taky jsem tam měla spolužáky ze základky. Kamarády jsem si našla nové a s těmi ze základky jsem zůstala v kontaktu i nadále. Dnes mám právě tu kamarádku ze základy stále jako nejlepší a to už je 21 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.10.21 16:02

Tak hodina nic není, když studenti dojíždí třeba z vesnice, tak jedou taky tak i dýl :nevim: já třeba měla školu tak půl hodiny od domu, ale praxe jednou tak daleko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
25.10.21 16:31

Sama jsem dojížděla do školy přes hodinu, ale ne kvůli kamarádce. Jít na školu jen kvůli ni mi přijde trefené. Seznámíte se s novými lidmi, a třeba se už nebudete ani kamarádit…
Já mám kamarádku ze základky, od šesté třídy šla na gympl. A stýkaly jsme se dále. Každá studovala SŠ a VŠ v jiném městě, a dodnes jsme kamarádky.

Tady jde o tvoji profesi, kde kamarádství nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.10.21 16:32
@Anonymní píše:
Dobrý den. V únoru dávám přihlášku na střední, chci jít na obor cukrářka. Gastronomickou školu mám od baráku 20 min autobusem.Ale já jsem divná, takže chci jít na školu, ktera je autobusem a metrem 1h od mého bydliště. Já bych na té škole, která je 1h od mého bydliště měla i mojí kamarádku. A byly by jsme spolu ve třídě. Takze to je plus, ale zase nevím jestli není 1h trošku moc. Ráno bych jela do školy hodinu a zpátky taky hodinu. Já celkově na tu školu která je 20min bych chtěla, protože je blízko, ale zase nechtela, protože tam budou i lidi ze zakladky. Takze dotaz je jestli vám nepřijde 1h hodina moc :D. A daly by jste svoje dítě radši na tu blíž, kde budou i hrozní spolužáci ze zakladky nebo na tu co je dál, ale je tam zase kamarádka. Dekuju všem za odpověď. Snad tohle téma co jsem napsala dává smysl. :nevim: :nevim:

Hodina se dá, někdo dojíždí i dál, ale co když budou v té druhé škole ještě horší spolužáci, tyhle alespoň znáš. Za mě je blbost se rozhodovat podle tohoto kritéria, kdyby šlo o lepší školu, tak ok, ale kvůli tomuto? No nevím, 80 minut denně ušetřených je podle mě velké plus, když je ta možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
25.10.21 16:33
@Anonymní píše:
Dobrý den. V únoru dávám přihlášku na střední, chci jít na obor cukrářka. Gastronomickou školu mám od baráku 20 min autobusem.Ale já jsem divná, takže chci jít na školu, ktera je autobusem a metrem 1h od mého bydliště. Já bych na té škole, která je 1h od mého bydliště měla i mojí kamarádku. A byly by jsme spolu ve třídě. Takze to je plus, ale zase nevím jestli není 1h trošku moc. Ráno bych jela do školy hodinu a zpátky taky hodinu. Já celkově na tu školu která je 20min bych chtěla, protože je blízko, ale zase nechtela, protože tam budou i lidi ze zakladky. Takze dotaz je jestli vám nepřijde 1h hodina moc :D. A daly by jste svoje dítě radši na tu blíž, kde budou i hrozní spolužáci ze zakladky nebo na tu co je dál, ale je tam zase kamarádka. Dekuju všem za odpověď. Snad tohle téma co jsem napsala dává smysl. :nevim: :nevim:

už zas :cert: slibovala jsi, že už diskuse zakládat nebudeš :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
25.10.21 16:34
@Angry_birds píše:
Sama jsem dojížděla do školy přes hodinu, ale ne kvůli kamarádce. Jít na školu jen kvůli ni mi přijde trefené. Seznámíte se s novými lidmi, a třeba se už nebudete ani kamarádit…
Já mám kamarádku ze základky, od šesté třídy šla na gympl. A stýkaly jsme se dále. Každá studovala SŠ a VŠ v jiném městě, a dodnes jsme kamarádky.Tady jde o tvoji profesi, kde kamarádství nehraje roli.

oboje je stejná škola, akorát ta jedna je dál jsem pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.10.21 16:35
@stinga píše:
už zas :cert: slibovala jsi, že už diskuse zakládat nebudeš :zed: :pocitac:

Myslíš, že to je ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.10.21 16:53
@Anonymní píše:

Kadeřnicí už nechceš být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.21 18:10

@stinga Na emimino jsem se zaregistrovala poprvé v životě a to je dneska. A žádnou jinou diskusi jsem nedělala. :hug:

• Citovat
  • Upravit
76458
25.10.21 21:19
@Matt 02 píše:
Myslíš, že to je ona?

myslím, že ano, každý máme nějaký styl psaní a tady se to shoduje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
25.10.21 22:07

Jdi na kadeřnici! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.21 06:34
@Anonymní píše:
@stinga Na emimino jsem se zaregistrovala poprvé v životě a to je dneska. A žádnou jinou diskusi jsem nedělala. :hug:

To je dobrý taky jsem se tu ptala před měsícem na školu kvůli dceři. :palec: Nikdo se nedozví nic jiného než to, že má být kadeřnice. :mrgreen: Na emiminu jsem zaregistrována už pár týdnů a kdykoliv tu někdo založí diskuzi na téma škola tak se dozví houbeles. :dance:

• Citovat
  • Upravit
76458
26.10.21 07:18
@Anonymní píše:
To je dobrý taky jsem se tu ptala před měsícem na školu kvůli dceři. :palec: Nikdo se nedozví nic jiného než to, že má být kadeřnice. :mrgreen: Na emiminu jsem zaregistrována už pár týdnů a kdykoliv tu někdo založí diskuzi na téma škola tak se dozví houbeles. :dance:

tak se registrujte na web e-škola nebo e-střední a ne e-mimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.21 08:20
@stinga píše:
tak se registrujte na web e-škola nebo e-střední a ne e-mimino

A ono když vybíraš téma v tabulce tak tam není ŠKOLKY A ŠKOLY nebo STUDIUM A KURZY jen tak pro srandu králíkům. :) Každý si tu může zakládat co chce včetně tohoto. Pokud vás tyto diskuze nezajímají tak do nich nepřidávejte příspěvky. :nevim: Prostě taky mně ani dceři vaše odpovědi před měsícem moc nepomohli. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin