Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To je tezke takhle rict, kdyz nevime jaky standart ocekavas - prezivat se da jiste s prijmem treba i 15 000 na rodinu. Za sebe si myslim, ze k dustojnemu ziti je treba pro 5 lidi tak 50 000, ale ostatni holky se asi budou drzet vic pri zdi ![]()
Dítě přišlo dřív, než jsme spočítali rozpočet… Máme hypo -20tis, příjmy 42, je nás 5
Ahoj, já mam 3 děti a s přítele platem, podičákem a alíkama dáme dohromady něco kolem 24tis. Když odečtu nájem a všechno co poplatit musíme, tak na měsíc nám zbyde na jídlo, drogerii a ostatní potřeby cca 15tis a vycházíme tak tak…
Někdy něco zbyde, záleží jaké máme nečekané výdaje ![]()
Příspěvek upraven 25.03.13 v 15:39
Jak staré máš děti? Já mám dva puberťáky a upřímně si nedovedu představit naši domácnost bez mého přijmu a s dalším dítětem. Těch 50.000,– co zmiňuje @wendy je podle mě reálných.
Priteluv příjem je 30 000, ja počítám s rodicakem cca 7000 a plánuji hned po sestinedeli opet pracovat, jen částečně ovšem a to si vydělam cca 10 000…třetího sviste cekame v listopadu ![]()
My - děti 12,8,4.
Manžel vydělá stabilně mezi 20 - 25 000, má poměrně jistou práci, já jsem mohla počítat s rodičákem 7600,– a příjmem ze ŽL v průmětu 5-6000/měsíc, teď mám místo rodičáku příjem ze zkráceného úvazku v přibližně stejné výši - tak celkem cca 35000 měsíčně. Stačí to bohatě, ale máme vlastní bydlení, neplatíme žádné splátky, výdaje držíme na uzdě - v podstatě si můžeme dovolit, co chceme, jezdíme na výlety, dovolené, sportujeme, děti mají kroužky, ale zbytečně neutrácíme za jídlo, oblečení, máme zoptimalizovanou spotřebu elektřiny, topíme dřevem, máme užitkovou zahradu…Prarodiče nás finančně nepodporují.
Eva
@Paoloska děti mám zatím malé 5 a 3 jsem na RD. Manžel bere každý měsíc jinak, v průměru 30 někdy víc někdy míň. Já jsem měla dřív plat kolem 23 tis.
No já bych do třetího šla jen v případě, že by náš příjem byl tak vysoký, aby po odečtení všech nákladů zůstalo dost peněz na volnočasové aktivity a slušný život (tedy ne obracet každou kačku dvakrát) Schválně nepíšu konkrétní sumu, protože každý má standard někde jinde
Nejsem zastánce přístupu „nějak bylo, nějak bude“.
@Anonymní píše:
@Paoloska děti mám zatím malé 5 a 3 jsem na RD. Manžel bere každý měsíc jinak, v průměru 30 někdy víc někdy míň. Já jsem měla dřív plat kolem 23 tis.
Tak to si myslím, že bude v pohodě. S malými dětmi to finančně zvládnete a až budou mít větší vydání, budeš už zase v práci
.
@Paoloska no snad nějakou budu mít, pracuji sice ve státní sféře, ale i tak netuším jestli mi tolik let budou držet místo. Ale ta touha je docela silná.
Pokud nemate hypoteku, tak si myslim, ze to bude zvladnutelne - asi zadne rozhazovani, ale ani umirani hladem.
@Anonymní píše:
Tři děti, 18, 14 a 3 roky, bez nájmu, auta, mobilu, výletů, lyžáků atd, jen co se týče jídla, drogerie a oblečení pro děti tak nás 5 minimálně 25 tisíc.
@Anonymní píše:
Tři děti, 18, 14 a 3 roky, bez nájmu, auta, mobilu, výletů, lyžáků atd, jen co se týče jídla, drogerie a oblečení pro děti tak nás 5 minimálně 25 tisíc.
a celkový výdaj se vším všudy?
@Anonymní píše:
a celkový výdaj se vším všudy?
50-55 tisíc.
Ahoj holky,
mám takovou choulostivou otázku, budu ráda když mi odpovíte anonymě, chápu, že fianace se otevřeně neprobírají. Zvažujeme zda-li si pořídit třetí dítě, ale bojím se fianační situace do budoucna. Zajímalo by mě s jakými měsíčními příjmi jste šly nebo by jste zvažovali třetí dítko. Moc děkuji za odpovědi. Snad mi to konečně pomůže se rozhodnout. Třetí bych moc chtěla, ale bojím se právě financí a abych nepřišla o práci, 6 let mi místo drželi, ale nevím jak by to bylo nadále.