Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
11.5.25 22:16
@Havlova píše: Více

Presne tak. Mela jsem za to, ze matiku si vybere jenom ten, kdo ji dobre ovlada. Jo, kdyby byla povinna, to by byla jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
12.5.25 00:04
@MF2434 píše: Více

Mně vadí, že obtížnost testů kolísá jak u přijímaček, tak u didakťáků u maturity. Tohle by se vůbec nemělo stávat. Testy se chystají rok a makají na nich kvanta odborníků. Takže se ptám, jak je to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.5.25 06:34

Je to tam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
12.5.25 06:39

Záznamové archy jsou v Dipsy a my máme o 5b míň, než jsem počítala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
12.5.25 06:46

Dobré ráno. Je to tam. Máme 81 bodů. Drzím všem palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.5.25 06:49

My máme o dva víc než jsme pocitali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
12.5.25 07:25

U nás 83 uffff, taky jsem se k tomu nějak +-2 body dopočítali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.5.25 07:31

Vytáhnout z celého testu 4 nejlehčí příklady mi přijde dost manipulativní. Petice je pokud vím kvůli tomu, že celý test byl v porovnání s ostatními ročníky úplně jinde v náročnosti, hlavně i časové. Pokud má být maturita spravedlivá a měla nějakou hodnotu, je nutné, aby byla stejně obtížná i meziročně a ne, že jeden rok ji složí lidi ze základky a další rok neprojde polovina maturantů. No jsem zvědavá na celkovou úspěšnost/neúspěšnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
12.5.25 07:35

Hele, setkávám se s tím, že někteří si matiku vyberou, protože angličtina jim jde ještě hůř. :nevim: V jednom článku mě zarazilo, když si student ze zdrávky si stěžoval, že problémy měli i studenti průmyslovek, tak co teprve oni, když na zdrávce je matika jenom dva-tři roky… Přijde mi, že mají zkreslenou představu, co u maturit bude, protože nejdou v učivu dost do hloubky. Pokud zároveň bojují s angličtinou, tak asi volí radši tu matiku, protože jim ta školní přijde jednodušší. :nevim:

Jinak na Twitteru jsem zahlídla debatu dvou asi učitelů, kdy jeden argumentoval tím, že jakýsi příklad měl víc řešení, takže by je CERMAT měl uznat. Druhý oponoval, že to sice jo, ale že je to pokročilá matika, která se na střední stejně neučí a ten první nesouhlasil, že u nich na gymplu se teda učí. Pokud u testu mohou vznikat takovéto nejasnosti, tak ten asi nebude úplně v pořádku. :nevim:

Jinak kolegyni letos z matiky maturovala dvojčata, gympl a průmka. Obě spokojené, že v pohodě. Výsledky si tedy nezjišťovali, nehodlali se stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
12.5.25 08:00

My máme 72. dcera to spočítala dobře. Pokud chápu dobře, že ten percentil je z toho termínu na dané škole, tak má 95, což je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42357
12.5.25 08:01
@iiiif píše: Více

Ten test jsem prohlídla a byl v pohodě. Spočítala jsem, po více než 30 letech od poslední matematiky test tak, že bych dostala za 3. Tyto úlohy byly uvedeny na novinkách jako problémové.
Státe si trvám na tom, že za 2 a 1/4 hodiny po 4 letech středoškolské matematiky a přípravě na ni musí 1/3 úloh správně spočítat každý student.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
12.5.25 08:05

@paja120
Jé tak to by mě taky zajímalo z čeho se počítá ten percenti? Já myslela, že úplně ze všech dětí z celé republiky, co přijímačky dělaly, na kteroukoliv školu kamkoliv. Pokud by to byl percentil jen na tu školu, kde přijímačky dělali, tak se to počítá ze všech oborů, nebo jen z toho kam se dítě hlásí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42357
12.5.25 08:07
@sysi píše: Více

Pak je otázka, jestli není spíš špatně ta škola, než ta zkouška samotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
12.5.25 08:08
@paja120 píše: Více

Dcera nepsala ani jeden test na škole první priority, tak jsem zvědavá taky zda ten percentil platí jen pro školy kde psala nebo celkové :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.5.25 08:17

Já myslím, že ten percentil je vždy za ten konkrétní den v oboru vzdělávání - celorepublikově.

Příspěvek upraven 12.05.25 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati