Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Francis6 píše: Více
Jak mohla mít s 50 b. jiný percentil než 100
? Vždyť víc nikdo mít nemohl (podle pořadí někdo mohl být nad, ale nikdo nemohl mít víc). U nás letos teda taky nad 90b., oba percentily 96-100%, tak snad to na ten gympl bude stačit.
Edit. Tak už jsem dočetla vysvětlení s percentilem. Brala jsem to naopak, že při 98% by 2% měla mít víc a to mi přišlo divný
…
Příspěvek upraven 12.05.25 v 13:02
Děkuji, máš pravdu, to by byl velký skok. Já tomu prostě pořád nemůžu uvěřit.
![]()
No švagrová má radost velkou, připravovala ho na češtinu, ona ji učí na gymplu, tak věděla co a jak procvičit. A taky už propadala depresi, jak je ten kluk blbej na češtinu. Nikdy neměl víc jak 35 bodů. No a teď 39. To je velké překvapení, myslím že i syn bude koukat. ![]()
@Almondea píše: Více
Tak se mu to povedlo, to jen super:-) A dělala s ním švagrová ty staré testy Cermat? Někdy se děti připravují podle všelijakých testů z přípravek nebo testových sešitů ze školy a tam ty body neodpovídají.
A jsou holt lidi, kteří s dokážou vybičovat, když už " o něco jde":-)
Většinou to je ale spíš obráceně.
@sysi píše: Více
jo mate pravda. Percentil udava poize kolik lidi jste predbehla. 2% uchazecu melo 50b je fakt husty. to museli byt testy fakt lehci nebo nwm
Dělala i cermat, něco měla i své ze školy. Ale z cermatu všechno co šlo.
@paja120 píše: Více
S 44 body z češtiny má na chemické průmce percentil 94 a s 41 na gymplu má percentil 70.
@EvanekNg píše: Více
Testy z matiky byly loni lehčí. Ale teď mě napadá, jestli se ten percentil, fakt nevztahuje spíš je k té dané škole, u nás by to vycházelo.
Dcera se hlásí na gympl, kde loni jedna dívka napsala JPZ na 100bodů
. Moje dcera prohlásila, že to snad musí být nějaký mutant
a byl s ní i rozhovor v regionálním deníku. Jak přírodní úkaz, podle fotky nenápadná, ale sympatická slečna.
@miciangorajde píše: Více
U dcery ve škole loni napsalo na 100 bodů JPZ 8 lidí. Na 99 dalších asi 8. Z matiky mělo 50 bodů možná víc než 50 dětí. Jsou to normální děti:-)
no tady to byla rarita jako lidí s 98 bylo víc a pak většina nějakou chybu z nepozornosti, pod časovým tlakem udělá. Ta matika na plnej to taky bývá, ale oboje na plnej teda ne. Třeba i teď byla ve třídě s klukem, který napsal matiku na 50 s přehledem, ale zas se klepal z češtiny, tu nakonec dal na 39 a říkal, že to je jeho životní výkon, běžně psával na 25.
@miciangorajde píše: Více
Ve skutečnosti a z vlastní zkušenosti vidím, že to pak není žádné terno, být ve třídě s lidmi, kteří napsali JPZ všichni na téměř plný počet bodů:-)
Pro učitele celkem jo.
@Almondea je to děs… a nemáme ani tušení. U těch talentovek se to prostě nedá ani odhadnout
@lapagerie to je hustý s těmi talent., protože po staru to věděli někdy únor - pokud si pamatuji dobře a pak už byli v klidu. Velké dítě takhle šlo na výtvarný obor, nebylo si jisté Cermatem z matematiky. Tak už pak byli v klidu, protože přijatý.
Ale i tam může nastat posun. Odmaturovalo z angličtiny úspěšně a hned v praváku na VŠ mělo zkoušku z matematiky a fyziky
No dalo to - to bylo slávy
a úspěšně postoupilo do dalších semestru
Mělo tedy doučko. Ono učila kamaráda předmět který měla 4 roky na SŠ a on plaval a on ji matematiku, kterou měl zase on v malíčku ![]()