Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.25 13:49

Mému dítku naštěstí o nic nejde, zkusilo přijímačky na osmileté gymnázium. Od února zkušební cermaty, příprava ve škole i přípravný kurz, jedničář… A dnes vidím počty bodů 10 a 10… Chtěl to hlavně zkusit, takže se nehroutí a je v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
16235
13.5.25 13:50
@andrejka929 píše: Více

Tak já beru přípravu na přijímačky na osmiletý gympl jako velmi žádoucí ověření toho, že to to dítě zvládá a má na to. U nás jedna učitelka dělala kroužek pro děti, chodilo tam 15 dětí a tu hodinu se soustředit na test byl pro půlku nadlidský výkon. Když nejake dítě po otevření testu z češtiny řekne „to je moc dlouhý, to ja číst nebudu“, asi to materiál na gympl úplně není.
Praha je extrém kvůli příliš velké poptávce, ale jinak upřímně vsichni kolem mě se shodují, že příprava byla náročná, ale byla to obohacující zkušenost, a leccos to o budoucím směřování napovědělo. Že je to diskriminační pro děti z nepodnetneho prostředí, kde ho nepodpoří, to je fakt, ale tam většinou ani nepodepíšou přihlašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
13.5.25 14:01
@carsa494 píše: Více

Takže znova blekotáš nesmysly.
Nejdůležitější je že se čeká na náhradní termín JPZ. A to z to proto aby všichni byli v prvnim kole zahrnuti.

11. 4. a 14. 4. přijímací zkoušky - čtyřleté studium

15. 4. a 16. 4. přijímací zkoušky - šestileté studium

29. 4. a 30. 4. náhradní termín přijímacích zkoušek

6.5. CZVV oznámí školám počty bodů dosažených
jednotlivými uchazeči při jednotné přijímací zkoušce

7.5. školy předají CZVV pořadí uchazečů

8.5. CZVV (Cermat) provede vyhodnocení

9.5. CZVV oznámí školám předběžné výsledky
přijímacího řízení řízení (přijat/nepřijat)

Evidentně dnes již školy vědí, stačí jít nahlédnout do spisu!

12.5.-14.5. termíny pro seznámení s podklady
pro vydání rozhodnutí (nahlížení do spisu)

15.5. zveřejnění konečného výsledku

Můžeš mi říct kde se tady nachází prostor pro urychlení věci?

Nicméně za mě by mohli ředitelé zverejnit 7.5. pořadí ve svých školách.
Bez přijetí samozřejmě, to by nebylo reálné.

Ale protože by se našlo spousta „pipin“, které by to stejně nepobraly tak to asi chápu…

Že by si každá škola měla dělat zase své přijímačky už pevně doufám, že nikdy nebude!!!
Vedlo by to akorát k protekci a podvodům.

To že kraje nejsou schopny vyřešit místa na školách tam kde deti chtějí studovat, s JPZ nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
13.5.25 14:08
@Anonymní píše: Více

Dcera 30 a 33, ale v Praze je to málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
13.5.25 14:09
@Fiba71 píše: Více

Takže podle tebe mezi 14.4. a 15.5. není měsíc? K ostatnímu se vyjadřovat nebudu, už výraz blekotat nesmysly o tobě dost vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
13.5.25 14:12
@carsa494 píše: Více

Ne!
od 29. 4. a 30. 4. náhradní termín přijímacích zkoušek

do 9.5. CZVV oznámí školám předběžné výsledky
přijímacího řízení řízení (přijat/nepřijat)

opravdu není měsíc, ale už mě to fakt nebaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.25 14:18

@Betula Syn říkal, že první kolo o dost těžší než druhé. Moc si neumím představit, kolik bodů by měl za první kolo, když dostal jen 10 a 10… Ještě čekáme na výsledky z matematické třídy.

• Citovat
  • Upravit
6410
13.5.25 14:30
@Fiba71 píše: Více

Dovolím si nesouhlasit s tím, že stačí jít nahlédnout do spisu. Školou mi bylo řečeno, že když se přijdu podívat do spisu, tak mi ukážou přihlášku (tu mám) školní zkoušku (tu si umím podle zveřejněných kritérití spočítat) a výsledky JPZ - to je v DIPSy. ale NIKOLI pořadí. Na to musí všichni čekat do 15.5. Takže jsem poděkovala, nikam nešla, čekám a trpím. Pokud se někomu z vás, co jste nahlíželi do spisu, podařilo ze školy dostat pořadí a rozhodnutí o přijetí, prosím dejte vědět, ještě bych tam zaběhla… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
13.5.25 14:36

Tady je vidětnervozita rodičů. Proč se tu osocujete a nadváte si? Boze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
13.5.25 15:04

Těmi koly myslíš první a druhý den? Matika byla první den poměrně výrazně lehčí a čeština o fous druhý den lehčí (podle získaných percentilů).
Synovi sednul líp první den komplet (44+43), druhý den ale taky dobrý (40+35).
Upřímně si neumím představit, že dítě, které to cvičně píše slušně (třeba těch 30+30) to vytáhne ze čtyř testů nejvíc na 10b. Doma psal cvičné testy na kolik? Nebyl v tom bojkot, že tam prostě nastoupit nechce?
Jo a v Dipsy vidíš body za oba dny, a v přiložené příloze i percentily, na které dosáhl (celorepublikové porovnání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
13.5.25 15:10

@andrejka929 Na střední školy pouze s přípravou ze školy se myslím ve většině případů v Praze a okolí nedostane už několik let. Někdy od doby silných ročníku ( 4 leté ).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.25 15:22

@zrcadlo my přes dipsy nemáme přístup, přihlášku jsme dávali písemně. Doma cvičné cermaty okolo 40 bodů jak z čj tak z matematiky, bojkot určitě ne, chtěl to zkusit sám, nenutili jsme ho. Ale nebudu tvrdit, že mě to nepřekvapilo. Čekala jsem aspoň že se dostane k těm cca 40/50… Ne takhle málo 10 a 10. Bere to v pohodě, dobrá zkušenost a pro jindy ví, jak to probíhá.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
13.5.25 15:27

Jinak tedy za nás ty přijímačky sice byly vyvěšeny po pár dnech na dveřích, ale kolotoč odvolání a hledání jiných škol, pokud se člověk nedostal bylo taky.
A náhradní termíny tam pak byly taky ze.

• Citovat
  • Upravit
16235
13.5.25 15:31

Tak to bych se ve škole šla na ty záznamové archy podívat, jinak by to ve mně hlodalo. Jestli jste nedělali jen ty loňské testy (ty byly výrazně lehčí), je to divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11665
13.5.25 15:37

@Fiba71 a já si myslím, že by školy měly mít ještě svoje přijímačky, aby se ověřilo, že se to dítko o daný obor zajímá a něco o něm ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí