Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ach jo, už bych také aspoň chtěla vidět ty testy. Včera jsem psala, že jsem OK a dneska už mě ty nervy berou ![]()
Nám zatím jedna škola poslala výsledek školní zkoušky - 50 bodů z 60. Jenže bez toho aniž bych věděla výsledky ostatních je to absolutně nic neříkající číslo.
@Snopy123 píše: Více
Podle mě ví škola komplet body (z Cermatu i jejich školní), ale neví, kam jinam se dítě hlásí, takže je schopna si je poskládat v rámci sebe, ale ne celkově - to právě musí udělat Cermat, kterej má celkovej obraz, protože jim se od všech škol vrátí kompletní body. Ale spekuluju… A trpím, protože taky zatím nic nevím. Šmíruju školní stránky, ale je to k ničemu… prostě musíme vydržet
![]()
@Snopy123 píše: VíceŠkola má žebříček žáků, kteří se hlásili na jejich školu. To poslala Cermatu. Cermat udělá 8.5. „vyhodnocení“ s těmi prioritami a 9.5. to s těmi prioritami mají mít všechny školy.
@Francis6 Já jsem loňský rok dostala výsledky Cermatu do emailu až 10.5., zrovna jsem koukala. Škola to zveřejnila 15.5. tuším. To bych musel hledat dál.
My jsme už taky pěkně nervózní…syn to doteď moc neřešil, ale teď začal mluvit o tom, co když se nedostane nikam..ve škole to je „tabu“ téma a ani vůbec nevíme, jak dopadl v porovnání s ostatními…doma a na přípravách to psal lépe, tak jsme teď doost napnutí…
@Betula píše: Více
Já jsem to prožívala vloni. Byla jsem jak na trní do cca 2 hodin v noci a jak tady holky zavelely Je to tam!, tak jsem naběhla do Dipsy, ruka se mi třásla a když jsem našla synovo číslo mezi přijatých, šla jsem ho natěšeně vzbudit. Řekl jen „jo, super…“, neotevřel ani oko, převalil se na druhý bok a pokračoval. Zato já jsem čumákovala do tmy až do rána
Držím všem letošním palce!
@MF2434 píše: Více
Přesně!!! Toto nechápu, když to školy mají, proč to nedají na stránky. Alespoň jako předběžné… nebo alespoň počty bodů, nebo alespoň něco. Junior to doma taky psal líp. Asi klid a domácí prostředí. To je faktor stejný pro všechny, takže je to fér. Samozřejmě někdo je větší stresař a někdo to má na salámu (i když všem tu pózu nevěřím, jen si hlídají image). Ten čas se tak vleče… ![]()
Ja teda vubec nevedela, ze to daj do Dipsy driv nez 15.5.,to je overena info? jestli to tak bylo i vloni, tak snad..ale stejne tam teda uvidime jen body, ale ne info, jestli to bude stacit nebo ne..no drzme si vsichni pesti ![]()
@iva2009 píše: Více
Loni to tam dala mnohem dřív jen ta " naše" škola. O nějaký den později ještě jedna další, pražská. Bylo z toho velký „halo“, museli to stáhnout, ale rodiče to stejně už měli mejlem. A i tady na diskuzi byly příspěvky, které škodolibě říkaly:" Počkejte, je se neradujte, dali to tam moc předčasně, třeb ty výsledky nakonec budou jinak, pořád nevíte jistě, jestli jste přijati…"
Výsledky se nezměnily, nemohly. 16.5. tam dali stejný dokument.
Ale teď mají zákaz, veřejně všechno až 15.
V Dipsy to má být od zítřka. Ne přijetí-nepřijetí, jen naskenované archy. Ale myslím, že ani loni to tak neměli všichni.
O tom nascanovani archu jsem ale nikde necetla..jen, ze se tady o tom bavite..to musi byt nekde oficialne (?)..diky ![]()
@andrejka929 píše: Více…„Podle informací pocházejících z Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (CZVV, Cermat) bude od 12. 5. možné prohlédnout si po přihlášení v Dipsy.cz ohodnocené záznamové archy uchazeče. Ohodnocené záznamové archy jsou naskenované záznamové archy z přijímacích zkoušek, na kterých je navíc vyznačeno, kolik bodů za jednotlivé úkoly uchazeč obdržel. Ilustrační ukázka je zde. Uchazečům, kteří nepodali přihlášku elektronicky, a tak nemají přístup k Dipsy.cz, zašleme, pokud to Cermat umožní, ohodnocené záznamové archy emailem. Naše škola má přístup k ohodnoceným záznamovým archům pouze u uchazečů, kteří konali alespoň jednu zkoušku na naší škole…“
@Francis6 píše: Více
Nj, jenže to jsou informace z webu jedné pražské školy. Na webu Cermatu se o tom vůbec nepíše. ![]()
@Francis6 A škola už to teď ví včetně priorit?