Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1190
11.5.25 10:34
@kamila81 píše: Více

To nevím, ale loni to tam takhle většina lidí měla. Navíc je od zítřka nahlížení do spisů, ale to mají školy taky individuálně. Někde je nutné se předem objednat, jinde mají k nahlížení stanovené hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.5.25 10:35

A koukni, takhle to bylo loni:
https://www.ucitelskenoviny.cz/…kousky-na-ss

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
11.5.25 10:38
@Francis6 píše: Více

Já v tohle doufám, ale znervoznuje mě, že se o tom nikde na webu Cermatu nepíše. No, tak holt dyztak budeme muset vydržet do čtvrtka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.5.25 10:44

Tohle píšou na To dáš:
Po přihlášení do DIPSY po rozřazení žáků pomocí algoritmu uvidíte opravené a obodované záznamové archy ze všech čtyř testů (cca od 12. května). Díky nim si můžete hezky zkontrolovat svůj bodový zisk z JPZ. Ještě v DIPSY neuvidíte status přijat/nepřijat, který bude k dispozici až 15. května. V DIPSY také neuvidíte výsledky školní zkoušky (např. přidělené body za vysvědčení). Ty byste zjistili v rámci nahlížení do spisu na dané škole, není ale potřeba kontrolovat proaktivně. Když by se vám po vyhlášení 15. 5. něco nezdálo, i poté můžete do spisu nahlédnout a nápravu řešit pomocí odvolání (pokud se jedná o nesoulad z JPZ, jsou k odvolání dostačující poklady z DIPSY).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.5.25 11:16

Ano, toto nám také přišlo z to-dáš - že cca 12.5. by v dipsy měly být naskenované opravené archy…když se ale přihlásím do dipsy, svítí tam datum 15.5. - pro výsledky (to chápu jako ty oskenované archy) a to stejné datum pro rozřazení na školy…tak nevím, jestli tam něco zítra dají…fakt nechápu, proč alespoň ty body nemůžou být dřív, když už to mají dávno opravené…nová paní ředitelka není moc empatická k dětem a nám rodičům a připadá mi, že zbytečně přitvrzuje - ať už přehnaně těžké testy nanečisto, objektivně těžší přijímačková M, ta dlouhá nejistota a neinformovanost…loni cermat odpovídal aspoň na sítích (letos bez jediného příspěvku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.5.25 11:18
@MF2434 píše: Více

Možná ti to jen tak přijde. Matika nebyl objektivně těžší, jen se vrátila na obvyklou úroveň, ta loňská byl spíš průs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.5.25 11:40

Nevím, mně těžší přišla, loni se připravoval starší syn a letos mladší, projela jsem s nima tedy 2× skoro všechny testy…tvrdili to i matematikáři na netu, že těžší byla…loni to bylo určitě lehčí než jindy, to ano…ale asi ano, vrátila se k obtížnosti let dříve, i když mně teda i ty starší testy připadaly lehčí, ale teď jsem v tom samozřejmě s emocema, když se nás to týká…pocitově to pro nás bylo letos na úrovni to-dáš testů, které ale za nás byly vždy spíš těžší než ty cermatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.5.25 11:44

Ptala jsem se matikářů a dala jsem ho schválně udělat dceři, která dělala loni přijímačky. Ptala jsem se i dětí, které jsem připravovala na přijímačky.
Vesměs všichni říkali, že čeština stejná jako jindy, matika na úrovni předchozích let.
Ukážou to asi víc výsledky.
Ona je ta obtížnost vlastně fuk, je pro všechny stejná. Horší je, když je to lehký natolik, že téměř celá přijatá třída má plný počet bodů z matiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
11.5.25 13:00

@MF2434 @Francis6 jo, u těch přijímačem to není takový problém, protože je to těžší pro všechny, tak se ty body sníží všem. Horší je ta maturita z matematiky. Vypadá to, že se jim moc nepovedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.5.25 13:26
@vokishka píše: Více

Ve skutečnosti si i tam myslím, že to nakonec nebude nic strašnýho. Stačí jim z matiky 17 bodů z padesáti, z češtiny 22, to fakt nic není, oproti přijímačkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.5.25 13:40

A mrkněte do Dipsy. Tohle teď zveřejnila naše škola:

Testy jednotné přijímací zkoušky byly Cermatem opraveny. Ohodnocené záznamové archy a výpisy výsledků by měly být přístupné v Dipsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
11.5.25 13:46
@Francis6 píše: Více

Tak my v Dipsy nic nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.5.25 14:04

@Francis6 nene, v dipsy zatím nic…jen toto: "Výsledky jednotné přijímací zkoušky v 1. kole budou zveřejněny 15.05.2025.

Výsledky přijímacího řízení a rozhodnutí o přijetí/nepřijetí v 1. kole budou zveřejněny 15.05.2025."

Tak uvidíme zítra, jestli tam alespoň ty archy budou…jinak asi až toho 15. vše…takhle ale zbytečně zahltí školy telefonáty nebo návštěvami kvůli nahlédnutí…přitom kdyby to dopředu zveřejnili, odpadly by školám starosti navíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.5.25 14:25

Telefonáty nevím, ale je fakt, že by třeba zítra na nahlížení nešli, když by si ty archy mohli prohlídnout v Dipsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.5.25 14:32

No my měli loni info, ať si kvůli nahlížení do spisu rezervujeme telefonicky termín…tak jsem tam volala, ale řekli mi dokonce rovnou ty body, tak jsem tam potom už ani nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí