Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak teď koukám na dipsy a píšou nově, že výsledky (zřejmě skeny) budou zveřejněné opravdu už 12.5., tak hurá;)…ráno tam byl ještě datum 15.5…rozřazení do škol platí stále toho 15.5…
@vokishka píše: Více
Tak jestli protestují i proti té první úloze, která je tak na úrovni 7. třídy ZŠ, neměli si volit matematiku.
@Havlova píše: Více
v televizi jsem viděla i názory učitelů, mám dojem, že z Keplerova gymnázia. Petici podepsalo víc učitelů. Nejde až tak o obtížnost, ale málo času na dané příklady. Nevím, vycházím jen z toho, co jsem viděla a četla. Bek řekl, že to nechá přezkoumat.
Tak učitelé tvrdili (někteří), že i ty přijímačky nanečisto byly extrémně těžké. Přitom čeština byla stejná jako vždy a matika obsahovala většinu úkolů z minulých let, nic nového.
Myslím, že tohle dopadne stejně, na 17 bodů toho fakt moc umět nemusí. Případně si měli vybrat cizí jazyk místo matematiky, kde složení maturity je fakt hračka.
@Francis6 Sleduju přijímačky i maturity z matiky po mnoho let. Letos byly fakt příklady z matiky velmi obtížné. Nemluvím o slovní úloze č. 1, která byla lehoučká a klidně mohla být i v přijímačkách na střední školy. Nechápu, proč se novináři stále točí na té nejlehčí úloze, jako kdyby chtěli studenty ponížit, že nic neuměj, ale tak to není.
Tady jsou 4 z úloh, proti kterým protestují. To už jsou těžší ty přijímačky.
Mají 2 a1/4 hodiny na to, aby získali 17 bodů z 50.
@Havlova Tohle jsou maturitni otazky, proti kterym se sepisuje ta petice? Urcite? Ja jsem tedy v matice hodne slaba, dost uloh jsem nezvladla, kdyz jsme se s klukem pripravovali na prijimacky, ale konkretne ty boruvky? To spocita opravdu kazdy devatak ![]()
@Me Mimmix píše: Více
Ano, některé z nich, alespoň podle novin.
Což je ovšem úplně tragický. Čeština se vůbec nevymykala standardu a na 22 bodů, to bylo spíš primitivní. Mimo jiné jsme připravovala na didakťák i holku, která nebyla z gymplu, ale z odborný střední školy a fakt toho moc neuměla. A volala mi, že dobrý, že těch 30 bodů mít asi bude.
Ty maturitní didaktický testy nebývají o moc náročnější než přijímačky v devítce.
@Francis6 píše: Více
Mě nepřišla hrozná ani ta matematika. Sice bych neměla za 1 ani za 2, ale prošla bych v pohodě. A to jsem matiku měla naposledy v prváku na vejšce, což je víc než 30 let. A nedat to na 33 %, když je matika to, co mi jde lépe a proto jsem si ji vybral? ![]()
Mně maturantů není líto vůbec. ( Dvě děti mi už maturovaly, loni jeden)
Mají jen prokázat dostatečné znalosti a ta hranice v didakťáku je nízká.
Stěžujou si každej rok a většinou nic předtím nedělají. Úroveň maturity je čím dál nižší.