Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Viz dotaz - doporučení SPP jsem přiložila k přihlášce do příslušné kolonky a taky jsem ho dala v příloze ke každé škola (asi zbytečně). Budou mi nějak potvrzovat, že to akceptovali a zohlední to?
AI píše, že o tom rozhoduje ředitel první školy a také: "Zákonný zástupce by měl nejpozději 10 dní před zkouškou projednat s ředitelem školy konkrétní organizační opatření, zejména pokud je třeba zajistit podporu. ", takže bych se jim měla nějak ozvat?
Díky!
@Pudloslava píše: Více
nejlepší bude si na tu školu zavolat a domluvit se. Loni, pokud vím, se vozily papíry z poradny osobně, nemohlo se to nahrávat. Mám zkušenost s AP u zkoušek. Jedna škola řešila, opravdu deset dní před musel ten daný AP, rodič a dítě přijet do školy a podepsat předem papíry. Druhá škola neřešila nic, stačilo to podepsat v den přijímaček.
My to vloni přiložili k přihlášce (měl navýšení času) a nikam jsme už nevolali ani nechodili. Bylo to pak vidět na pozvánce, že to akceptovali.
@Pudloslava Asi bych tam pro jistotu zavolala, vedle v diskusi byl nejaky tatinek s holkou, co mela vadu zraku, a nejak na ni na jednom terminu zapomneli nebo co, a nepripravili zvetsene materialy. Kazdopadne pokud jde treba jen o navyseni casu a ne specialni pozadavky, tak s tim by snad potize byt nemusely, na to jsou snad zvykli
.
Pouze jsem loni nahrávala, žádná škola nic nepotvrdila, ale v doručené pozvánce byly vidět zohledněné delší časy na zkoušku
@Anonymní píše: Více
Taky tak, nahráli jsme rovnou s přihláškou a o nic už se nestarali. U dcery šlo hlavně o navýšení času a nějaké pomůcky, tak je podle navýšení rozřadili přímo na škole, kde přijímačky absolvovala.
@vokishka ja předloni nahrávala
Pak u pozvánky byl tuším dodatek, že má více času na český jazyk.
Ale to si nejsem jistá.
@Petra Z píše: Více
možná šlo o ten doprovod AP. Ale vím, že to rodiče řešili a jeli tam, bylo to i v jiném městě.
@vokishka jo,tak to asi bude no.
Každopádně bych @Pudloslava zavolala do školy a zjistila si to raději
@Pudloslava píše: Více
Připíchnu se. Ne tedy pro moje nynější dítě, to nemá z PPP nic a přihlašku už máme podanou, ale pro mladší dítě u kterého mě to čeká.
Já bych klidně závolala na školu s zeptala se. Já taky v pondělí volala, protože dítě se hlásí na dvě detašovaná pracoviště v jiných městech, co sídlí na jiných středních školách a ta centrální je v krajském městě a na začátku mě systém pořád cpal do tříd v krajském městě, kam nechcem. A pak mi zas vyskakovala hláška, že dítě přihlašuji 60 km daleko a jestli to vím, což byla právě ta chyba řazení do krajského města.
Na sekretariátu mi paní velmi ochotně vysvětlila, jak se systém chová a co mám na konci před odesláním ještě raději zkontrolovat a dobrý. Máme to dobře.
Diky vsem. Mozna pockam na tu pozvanku a zavolam kdyztak potom. ma jenom cas a nějakou hracku.
@Pudloslava Syn měl doporučení z PPP (čas navíc) a škola ho podle mě musí akceptovat a vytvořit podmínky. V praxi to tehdy znamenalo, že syn složil zkoušku v samostatné třídě, ve které byli jen žáci se stejným opatřením. Výhodou bylo, že všichni skončili ve stejný čas, nikdo je nerušil časnějším odchodem. Pokud si pamatuji dobře, v pozvánce podpůrné opatření zmíněno bylo. Nikam jsem volat nemusela.
Tohle navyšování času bych zakázal.
Představte si jak vás takto zastaví třeba jako policista člověk, který je mamlas a řekne vám ať mu dáte pár minut navíc na vypsani bloku ( budete spěchat a chcete zaplatit ) víc času protože je pupík;D já bych se styděl mít takové dítě a ještě ho s tím tlačíte jako by to byla výhoda ;D
@Justin Case píše: Více
Tak vystuduj prislusne skoly, dostan se na prislusne urady a pak to zakaz. Nastesti o tom nerozhoduje luza, ale odbornici.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.