Příjmení určené soudem.

3
10.10.21 18:31

Příjmení určené soudem.

Dobrý den,
mam dvou měsíční dcerku, s otcem nejsme spolu, malá je v mé péči, byl soudně zapsán do RL, alimenty platí, jezdí za dcerkou 1×14 dní.
Malá má mé příjmení a otec dal k soudu, že chce, aby měla příjmení po něm, s čím nesouhlasím. ( on ani nebydlí v praze), je mu jedno, že to nejvíc odnese malá, ale dělá mi to na truc.
Když to bude rozhodovat soud, myslíte, že mám šanci, že dcerce zůstane mé příjmení?
Prosím o rady a děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72
10.10.21 18:38

Musí souhlasit oba co já vím. Ale pak znám takového psychopata který si raději změnil příjmení na dítěte než aby se soudil. V dnešní době se můžeš jmenovat i mít příjmení za poplatek. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
10.10.21 18:53

Záleží na soudci, ale dítě máš v péči ty, už má s tímhle příjmením všechny doklady, tak si nemyslím, že by ho měnili jen z trucu otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
10.10.21 19:29

Jako u všeho podle mě záleží na tom, na jakého člověka u soudu narazíš. Když bude soudce rozumný, šanci máš určitě velkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
10.10.21 19:29

Pochybuji, že by to dceři změnili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2765
11.10.21 08:49

Tak nejdriv ho musi k otcovství donutit testy a ted chce i prijmeni… No bála bych se, co bude dál, az bude dite vetsi. Bude si ho kupovat, s tim pocitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
11.10.21 09:06

Proč by měla mít příjmení po něm? Nevidím jediný důvod proč by měla mít jeho přímení. Ty ji máš v péči, ty s ní chodíš k doktorům proč by se měla jmenovat jinak než ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí