Příkrm a dokojování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrm a dokojování
Dobrý den,
synovi je 5 měsíců, před 2 týdny jsme začali s obědovými příkrmy jelikož neprospívá (5,5 kilo), jinak je jen kojený. Poslední 3 dny už jí celou přesnídávku zeleniny (125 g), nedělá mu vůbec problém, naopak
Zkoušela jsem mu dat i napít (vodu i čaj), z flašky neúspěšně a ze lžičky to vyplivne, takže žízeň nemá. Všude se píše, že se má kojení postupně nahrazovat, ale on se potom ještě dokrmí normální dávkou kojení.
Chtěla bych se zeptat, jak to probíhalo u vás, nedělá mi to problém, jen jsem doufala, že si trochu od kojení odpočinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@WLeni Moje mláďata se najedla (později) gulášem a zapila to mateřským mlékem
Ono to odstavení přijde, klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze začátku, alepsoň dva týdny, se dokojuje (dokrmuje UM), než si na jídlo pořádně zvykne. Určitě nejdřív dávat jen pár lžiček, ne hned po 3 dnech 125g. Vždycky se dává 3 dny jeden druh, pak další, postupně se mixuje více druhů. Dej mu čas a nespěchej. Určitě by ti měla poradit doktorka, nebo mrkni sem:
http://www.kojeni.net/…prikrmu.html
Je toho na internetu hodně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to vím, začali jsme 10.1., jedeme postupně, teď už si v klidu dá celý ten příkrm, tak jsem to myslela, jen že chce potom pořád ještě „svoje“ mlíčko
Net jsem prolezla celý, ale na tuto otázku jsem odpověď nenašla, ani na kojení. net a doktorka mluvila taky jen o nahrazení kojení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@WLeni Aha, promiň, já to blbě přečetla
No, dávka masozeleniny by pak měla být cca 200g, tak mu to zkus trochu navýšit a prostě jednou nedej mlíko a uvidíš
Já tak zkusila na malou, nejdřív vydržela třeba jen hoďku od oběda a měla hlad, ale postupně si zvykla a cca po měsíci vydržela v pohodě do svačiny, asi ty tři hoďky od oběda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně myslím, že minimálně do roku může být příkrm VEDLE, ne MÍSTO kojení. Kór když je dítě spíš drobnější. Klidně bych mu dala jídla, co si řekne, a nakojila taky, jak si řekne. Sama píšeš, že neprospívá, tak nevím, proč bys mu toho mléka chtěla dát méně než dosud ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem ráda, že tak baští, doufám, že do příští kontroly u doktorky pořádně přibere
jen aby se na mě nedívali divně, že má zeleninku i kojení, ale když nad tím tak přemýšlím, až bude těch příkrmů víc, sám se asi nebude chtít tak přecpávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@WLeni já dokojovala do půl roku. Sice se teď doporučuje začít s příkrmy už po 4 měsíci, ale u toho by se mělo plně kojit do půl roka a pak to postupně omezovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé, super, konečně někdo řeší to stejné, co já - děkuji - akorát nám je 7,5 měsíce a po skoro 160 g zeleninového příkrmu (maso mu nechutná, dneska i zvracel, včera to stejné a v pohodě) si dá poctivou porci mléka a vydrží třeba 4 hodiny. Když mu mléčko nedám, tak řve… zkusím postupně prodlužovat interval mezi mlékem a jídlem, a samozřejmě navyšuji i porci příkrmu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit