příkrm a kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
290
23.12.04 23:22

příkrm a kojení

Ahojky,
obracím se na vás a prosím o vaše zkušenosti.
Mám 6,5 měs dvojčata a pomalu začínáme s příkrmy. Jinak obě plně kojím. Holky už jsou schopny zdlábnout každá svou skleničku (dávám jim od Hami různé variace), ale stále vyžadují ještě dokojit! V chytrých knihách a brožurách píší, že by se postupně měla dávka mléka vynechat, ale jak jim to mám vysvětlit? Prostě nedat? :(
Dr. teda říkala, že tito „kojáci“ se většinou chtějí i dokojit, ale mám strach, abych z nich neudělala tlouštíky!
Taky teda nevím, co já sama bych s tím mým mlíkem dělala. Jak se to dělá? Mám to odstříkat? Neumím si představit 6 hod. nekojit. Nebo si na to ty prsa zvyknou a dělají pak méně? :?:
Děkuji za vaše odpovědi.

KEIKO + 2 holčiny z letních miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
24.12.04 11:13

Myslim, ze je to normalne, su skor zvyknute na prsnik ako na prikrmy :) Ja ked nechcem aby este po normalnom jedle syn chcel mliecko, tak jediny sposob je supnut ho do kocika a ist s nim von, aby zaspal. Ale to sa mi podari tak raz denne, cize vacsinou si este vydupe mliecko a to bude mat v januari rok.

• Citovat
  • Upravit
1460
24.12.04 11:44

Milá Keiko!

Klidně koj. Zatímco kojené dítě má v mlíce jak pití tak i pokrm, příkrm je pouze jídlo, nikoliv pití. Miminka si po jídle většinou natáhnout jen přední mlíčko a pak brzo usnou. I kdyby pilyi déle, nic se nestane, vezmou si jen to, co potřebují. Rozhodně se nepřejí a nemusíš mít obavy z tlouštíků. Moje holčička dlouho pila po jídle a trvalo to asi dva měsíce než nahradil příkrm jedno kojení. Asi do 15 měsíců obmítala jiný nápoj než mlíko. Pokud máš mlíko a kojit chceš, je zbytečné dávat jinou tekutinu.

Chytré brožůrky a knížky píšou spíš všeobecné informace, je to jakási modelová situace. Ale děti jou různé a mají své zvyky a nároky. Kojit i přikrmovat se má podle potřeb dítěte. Některé dítě odmítá v devíti měsících prso, jiné v roce láhev. Co naděláš? Přece jim to nebudeš vnucovat, když to nechtějí.

Přeji krásné Vánoce!

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
24.12.04 14:41

Ahoj, já jsem u svého prvního syna také dávala příkrm a pak ještě prso, ale doktorka mi říkala, že mám tak hodinku počkat.No a tak jsem to tak dělala.Něž se obešel bez dorazu mlíčkem, tak to také trvalo docela dlouho, stejně jako psala Alice.A žádný tlouštík to nebyl.No teda byl pěkňoučký, ale ne obézní.A oni jak se drobečkové začnou hýbat, tak už tolik nepřibývají.Za měsíc začnu u druhého raubíře také s příkrmy, tak jsem zvědavá jak bude papat.Ahoj Ajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
24.12.04 18:10

Ahoj KEIKO,klobouk dolů 6,5 měs. dvojčata a plně kojená SUPER. Naše Eli ta má prso po snídani ,po obědě (ať je to např. zelí,omáčka či po polívce a dnes i po salátu s kaprem).Má to prostě na zapití od miminka (je jí 29.měs.).Tak si s tím hlavu nelam a dej jim to, oč si samy řeknou.Krásný štědrý den přeje ANNA. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.12.04 19:24

Ahoj, já mám taky dvojčata, ale 10 a 1/2 měsíční. Když jsem je v půl roce začínala přikrmovat, tak jsem taky řešila, jestli kojit nebo ne. V jedné knize jsem se dočetla, že během prvního týdne by jsi po obědě měla přestat kojit. Tak se mi to asi po 2 týdnech podařilo, ale pořád mě to vrtalo hlavou, jestli je to správné. A pak jsem tady na emiminu narazila na článek o přkrmech, kde byla tabulka a kojení tam bylo pokaždé. Takže od té doby pořád kojím, jsem spokojená a holky taky. Kojím je plně ráno, pak svačina a kojení, oběd a kojení, svačina a kojení a večer lahev ś mlékem a kojení. Dokonce mi asi před měsícem večer odmítaly pít obě dvě z lahve a musela jsem je jen kojit. Tak nevím, co bych dělala, kdybych už nekojila. A v noci taky párkrát kojím. Musím říct, že už teď je mi líto toho, že jednou přestanu. Martina a kvíďata

• Citovat
  • Upravit
123
25.12.04 21:14

Ahoj Martino s kvíďaty a Keiko, také smekám klobouk, protože ze svého okolí neznám nikoho s dvojčaty, kdo by kojil tak dlouho. Vlastně ani nikoho, kdo by je kojil. A vím jaké to je, když se dítě odstaví. U nás jsem to nesla těžce já, nikoliv ten malý rošťák. Rozumně jsem mu vysvětlila, že musíme nechat mlíčko pro miminko, až jednou nějaké budeme mít.(Byly mu dva roky.) No a fungovalo to. Po dvou dnech to chtěl zkusit, ale už jsem mu nedala.Od té chvíle jsem se nemohla dočkat, až budu mít zase miminko. Za 14 měsíců jsem se dočkala a opět si to vychutnávám. Bohužel už naposledy.No a ty s dvojčaty zřejmě také. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí