Příkrmy pro 4měsíční miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Čočka červená
Ahoj, mám 6,5 měsíční holčičku, od 4m přikmujeme na radu doktorky, měla už snad všechno co mohla, doktorka nám doporučila lepek, tak měla i ovesné vločky v polévce a i jogurt, někde jsem četla o červené čočce a žloutku, tak jsem to koupila a ted to nemůžu najít kde jsm to četla že tomůže. Tak to nechci zatím vařitnež něco najdu. už dloho jí mal to samé tak jsem chtěla udělat zase jiné
co si o tom myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakao
A prosím vás ještě dotaz pro kamarádku, má 1 ročního syna a chce mu upéct dort, může použít kysanou smetanu a kakao? samozřejmě pravé kakao nedoslazované. díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pamoelis žloutek normálně může, červená čočka, jestli je to ta nenadýmavá, tak snad také. Všeobecně nám ale doktorka řekla až teď na roční prohlídce, že mám začít dávat luštěniny. Ale stejně jí to netráví, tak jak má. Zkusily jsme fazolovou polévku a ty fazole jak vešly dovnitř, úplně ve stejně podobě tělo opustily
A co se týče kakaa, dávala jsem občas čokoládový jogurt tak od 8 měsíce, kysanou smetanu také, teď jako roční běžně pije kakao ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pamoelis Pokud neni alergik nebo netrpi na atopicky ekzem, tak muze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pamoelis já dávám červenou čočku od půl roku, nenadýmá a nikdy z ní syn neměl problémy.
Dobře je zavádění příkrmů popsané tady příkrmy stáhni si ty dokumenty.
kysanou smetanu ročák může, kakao nevím, ale teoreticky taky. Pokud by to ale šlo bez kakaa, dala bych to zatím bez toho
a žloutek od půl roku, od roku pak celé vejce ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud doktoři už od čtyřech měsíců doporučí přidat do stravy lepek, jakožto současný největší alergen a strůjce budoucích potíží, pak bych nějaké luštěniny či kakao opravdu neřešila.. Krmte, jak uznáte za vhodné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cervenou cocku davam asi od 6.mesice a muze se po ni utlouct… je skvela na traveni, chodi po ni tak 3× denne. Zloutek take muze, a to 1× tydne, taky davam. At prckovi chutna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji holky, moc jste mi pomohli s rozhodováním, malá dnes měla čočku s mrkvičkou a žloutkem a myslím že jí to chutnalo, bylo to zatím její nejhustší jídlo, jinak měla vžd řidší, tak uvidíme co to udělá s bobečkem
chodí jednou denně, vždy předchozí jídlo
takže zítra uvidím. Dnes to budu večeřet, udělal jsem toho víc. A kamarádce jsem přetlumočila že jste za kakao i kysanou smetanu do dortu a měla radost, malý bude mít na narozeniny dort s banánem na způsob krtka akorát zdravější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pamoelis U luštěnin (čočka, fazole, cizrna, hrách,…) je potřeba je den předem namočit do vody, aby nabobtnaly a posléze, když je vaříš, vařit skutečně do změknutí i ve středu - tím se stávají stravitelnějšími.. Pouze ta červená čočka stači namočit na pár minut, nebo jen propláchnout před vařením.
Takže malému dítěti je radši rozvařím, než dát částečně tvrdé.. To je celé k luštěninám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám tak řekla doktorka, že červenou čočku budeme moci od 7 měs. a lepek taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
chtěla bych se zeptat začínáme druhý den se zeleninovým příkrmem v době oběda…mam ještě dávat na noc kašičku nebo až plně nahradím oběd?
Jsme od začátku na UM. Natynce je 5měsíců. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natali123 Začni postupně, není kam spěchat, to trávení toho dítěte si musí zvyknout. Doteď znalo jen mlíko. Pokud Ti dítě jinak prospívá, tak zavď další příkrm až tak za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natali123 píše:
Ahoj,chtěla bych se zeptat začínáme druhý den se zeleninovým příkrmem v době oběda…mam ještě dávat na noc kašičku nebo až plně nahradím oběd?
Jsme od začátku na UM. Natynce je 5měsíců.
Dala bych až plně nahradíš oběd.. v 5-ti měsících není vůbec kam spěchat:-) Jinak jako druhé jídlo bych zavedla spíš odpolední ovoce, než kaše:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit