Příkrmy pro 4měsíční miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahojky holky, syn má přes 5 měsíců, od ukončeného 4. jsme najeli na zeleninu v poledne (mrkev, brambory, dýně, brokolice), říkala jsem si, že bych mu zkusila dávat už ovoce.. Dneska jsem koupila jablkovou přesnídávku od Hami. Jen teď přemýšlím, jestli není jablko napoprvé dost agresivní? A taky kdy byste ho dali? Syn jí první ranní mlékocokolo 8-9, ale zas na první jídlo mi to přijde blbé.. Pak má ve 12 zeleninu, příp. se dopije mlékem a pak baští mlíko okolo 15:00… Tak zkusit dát ovoce v tuhle dobu? A pak dopít mlékem (pro začátek)?
Pak jsem si říkala, že bych místo mlíčka v 18.00 zkusila kaši…
Pak před spaním asi v 21.00 by měl mléko.. Neměl by pak mlíka přes den málo? Děkujiii:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa
já dávám do toho ovoce um, že do mixovaného ovoce přimíchám suchý prášek UM, tak jsem to dávala od toho 5 měs. co měl ovoce, takže měl ovocno mléčnou svačinu a to má do teď (má 8 měs. on pije míň UM, takže mu ho cpu do jídla) začla jsem jablkem, banánem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky zaciname s ovocem, mam 5 mesicni holcicku. Jinak to jablko je na zacatek myslim idealni, bylo mi doporucovano. Delala bych to tak, ze rano mleko, pak zelenina (+pripadne dokrmit mlekem), pak ovoce (+prip. mleko) a pak zas na vecer mleko. S kasi zkusenost nemam. Ale slysela jsem, ze ty nemlecne delaj detem koliky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, je fakt že jablíčko bude takové dobré na kakání..:-)
Možná ještě lepší bude hruška… A platí stejné pravidlo jako u zeleniny? Tzn. dávat 3 dny stejné ovoce, pro příp. reakce?:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano plati to i pro ovoce:-)vlastne vse co davas nove by jsi mela zkusit 3dny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jablkem jsem začínala u malého i já..
A díky tomu jsem vynechala odpolední mléko. Po pár dnech když už jedl zeleninu i ovoce jsem večer začala dávat kašy. Raději ty intervaly dodržuj. I když se musím přiznat, že já to pak dělala tak, že dostal jablko, pak jablko s hruškou, hrušku s banánem atd… přidávala jsem ovoce do toho, které už znal a nic z toho neměl… Kdyby se pak náhodou objevily pupínky, věděla bych že je to z toho nového..;-)
- Citovat
- Upravit
@barca.hrosik
super, děkuji..:-)
Tak tedy zítra zkusíme jablíčko z té lahvičky Hami a další 2 dny to zkusím udělat z domácích jablek.. snad se neosype..
A pak jsem si říkala, že bych zkusila banán, holky, jak děláte ten banán, jen to rozmačkáte a už nic? Respektive rozmixujete..
No a ještě jeden dotaz…:-) Teď koukám na mall.cz, že bych mu objednala lahvičky Hami hrušku, ale nějak se mi nezdá to složení.. Co si o tom myslíte? http://www.mall.cz/…ska-6-x-125g
složení je napsané níže..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa : Normálně jsem mu ho prvně mixovala a po čase jsem ho mačkala vidličkou..
- Citovat
- Upravit
@PajinkaT píše:
@Lejaa : Normálně jsem mu ho prvně mixovala a po čase jsem ho mačkala vidličkou..
i ja jsem to takhle delala a ted budu po 2:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PajinkaT píše:
@barca.hrosik :![]()
jeste ze mam takoveho maleho stravnika co sni vse:-)u ml. to bylo horsi:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barca.hrosik : Já s malým taky nemám naprosto žádný problém, je mu už 18m a až na houby a plísňové sýry už ochutnal snad vše..
A vše mu chutnalo.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Starsi jsou 3 roky ale to je rypal ze bych brecela
tohle nejim to mi nechutna muj boze a ta druha malicka co ji dam to sni a i za tu starsi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barca.hrosik píše:
Starsi jsou 3 roky ale to je rypal ze bych brecela![]()
tohle nejim to mi nechutna muj boze a ta druha malicka co ji dam to sni a i za tu starsi
![]()
Tak takhle si umí vymýšlet i naše 5 letá
oni umí být rýpaví všichni
, částečně pomáhá školka, že se jí zeptám ve školce tohle vaří? Když řekne ano, ok budeme to mít i doma a částečně vařím jídla, které mají děcka rády ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja taky vetsinou varim co ma rada ale i tak hrozne miluje rohlik s medem a posledni dobou mi rekne to mi nechutna to nebudu jist ale pak kdyz ji krmim sni vse tak nevim
Starsi jeste do skolky nechodi ale jeden cas chodila do soukrome a tam pro jistotu nejedla nic ze to neni od maminky a pak si vyber:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit