Příkrmy pro 4měsíční miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3201
15.3.14 11:10

@Natali123 ahoj,koukala jsem, že dáváš stejně příkrm jak my, dneska jedem druhý den :lol:.Co jí dáváš? My jsme měli začít prý asi tak týden brambor s mrkví 2-3 lžičky :).A s tou kaší jsem taky přemýšlela, ale pak jsem si řekla, že jí dám, až se naučí pořádně ze lžičky :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.14 16:13

Ahoj hele.my zacali jen ciste prvni lzicku takze jen zeleninu…tezacatku dlabala jen 2-3lzicky ted jsme 4 den a sni mi pul sklenicky. od zitra zacneme zeleninu s bramborem a az od ukonceneho 5.m s masem…myslim ze neni kam. spechat noo…Naty mela.ty prvni dny trosku prdiky z toho tak fakt jedem pimomalu aby si zvykla… od toho pateho ji zacnu davat kasi na vecer a pak az sladke svaciny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.14 16:15
@Miša.F píše:
@Natali123 ahoj,koukala jsem, že dáváš stejně příkrm jak my, dneska jedem druhý den :lol:.Co jí dáváš? My jsme měli začít prý asi tak týden brambor s mrkví 2-3 lžičky :).A s tou kaší jsem taky přemýšlela, ale pak jsem si řám, až se naučí pořádně ze lžičky :think:.

Ahoj hele.my zacali jen ciste prvni lzicku takze jen zeleninu…tezacatku dlabala jen 2–3lzicky ted jsme 4 den a sni mi pul sklenicky. od zitra zacneme zeleninu s bramborem a az od ukonceneho 5.m s masem…myslim ze neni kam. spechat noo…Naty mela.ty prvni dny trosku prdiky z toho tak fakt jedem pimomalu aby si zvykla… od toho pateho ji zacnu davat kasi na vecer a pak az sladke svaciny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
2.4.14 14:00

Krupička do příkrmů

Ahoj holky, mám stažené a přečtené leccos, ale tyhle diskuze jsou k nezaplacení, protože praxe je prostě praxe :)

Potřebovala bych poradit - mám 1. dítě a dětská doktorka nám řekla, ať v 5. měsíci začneme s příkrmy, aby malá od 6. měsíce byla už na zeleninku zvyklá a papala bez problémů, protože jim v 6. měsíci začne docházet železo apod. A ať cca po 14-ti dnech přikrmování začnu přidávat lžičku krupičky=lepku k vařené zelenině. Tak vařím a vařím a celkem mi to malá i baští (mrkev, petržel, brambor, červ. řepa). Ale přiznám se, že bych radši kvůli té práci a nádobí přešla na kupované příkrmy a do těch nějak tu krupičku vpravila, máte s tím někdo zkušenosti, budu ji muset asi vařit zvlášť a pak přidat do ohřátého, jinak se mi asi dostatečně neuvaří, co? :think: A jaké jsou nejzdravější kupované příkrmy? Díky za pomoc! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.4.14 21:28

@abcd12
Ahoj, kupované příkrmy se ti hodně prodraží a když ti to malej ještě pofrfňá.. Moc se to nevyplatí a kvalita taky nic moc. Jinak samozřejmě záleží na složení, aby tam byla opravdu jen zeleninka, příp. maso… a ne nějaká zahušťovadla, nedej bože modifikované škroby, E a jiné.
Co se vaření týče, navařím zeleniny kotel, rozdělím na přibližné porce do krabiček a zamrazím, pak jen vytahuji a ohřívám. Příp. dovařím trošku brambor, těstovin, nebo kuskusu..
No a k té krupici, je naprosto zbytečné do zeleniny míchat krupici - mimo to to slyším prvně. Já zavedla lepek bezvaječnými těstovinami a kuskusem. Normálně jsem to rozmixovala dohromady se zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
2.4.14 21:36

Díky moc…
Ten mrazák jsem taky ještě zvažovala, asi to ještě vydržím :) A v kolika měsících jsi prosím začala dávat ten lepek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.4.14 21:54

@abcd12
Není zač:-) Doktor mě doporučil po ukončeném 6. měsíci, tak jsem se tím řídila a začala jsem tím kuskusem.
Určitě to vydrž, vyplatí se to.:-) a aspoň víš, co prcek baští.
Jinak už můžeš klidně dávat i brokolici, cuketu, dýni (já kupuji Hokaidoo), fenykl…
Krásně popsáno je to na www.kojeni.net, je tam sekce Příkrmy a wordovský dokument, je tam popsáno co v kterém měsíci dítko může a tak, já se tím řídím pořád.. Tak mrkni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.4.14 11:30

Opět díky. Já se zase s tou brokolicí bojim, aby nebyla „vyhnaná práškama“, snažim se kupovat vždycky to, co zrovna roste…ale nejsem žádný zahrádkář, tak proto je asi můj výběr omezený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.4.14 11:45

@abcd12
Chápu, taky jsem se bála:-) Dlouho jsem kupovala brokolici od Hami, pak jsem začala nakupovat bio zeleninu na badeko.cz a teď valím normálně na té z obchodu a v pohodě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
13.5.14 22:31

Ahoj holky, oživuji diskuzi. :mavam:
Mám 4 a půl měsíční miminko. Začali jsme s příkrmy. Nejprve mrkvičku, pak mrkvičku s brambůrky a teď máme brokolici. Vždy dávám jen pár lžiček a každý den, když vidím, že je příkrm bez reakce, malinko přidám. Ale jakmile položím lžičku, malý se šíleně rozpláče. Kojím ale dávám i UM, takže jakmile dopapá příkrm, musím ho hned dokrmit flaškou, někdy se u toho i zakucká, tak by mě zajímalo kolik maximálně mu toho příkrm můžu dát, když byl zatím bez reakce a aby ho to více zasytilo? Skleničku od Hami 125g máme asi tak cca na 5×.

Děkuji všem za odpovědi. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
13.5.14 22:40

@Senayle pochopila jsem to tak, že už to takhle děláš aspoň týden, tak klidně mu dej půl skleničky nebo i celou, když mu chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
13.5.14 22:44

@Senayle já přikrmovala od 4.měsíce( malej byl na um od narození) a cca. do týdne byl na plné dávce příkrmu, vařila jsem doma a zbaštil i celej menší avent kelímek(150 ml.) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
13.5.14 22:46

@Lucík 25 @zelenaprisera Už skoro dva týdny dávám příkrmy, ale pokaždé něco jiného. Tak fajn, díky za rady. Zkusím mu tedy dat už více. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
13.5.14 22:48

@Senayle po dvou týdnech už by mohl baštit místo celého jednoho kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.5.14 23:11
@Senayle píše:
Ahoj holky, oživuji diskuzi. :mavam:
Mám 4 a půl měsíční miminko. Začali jsme s příkrmy. Nejprve mrkvičku, pak mrkvičku s brambůrky a teď máme brokolici. Vždy dávám jen pár lžiček a každý den, když vidím, že je příkrm bez reakce, malinko přidám. Ale jakmile položím lžičku, malý se šíleně rozpláče. Kojím ale dávám i UM, takže jakmile dopapá příkrm, musím ho hned dokrmit flaškou, někdy se u toho i zakucká, tak by mě zajímalo kolik maximálně mu toho příkrm můžu dát, když byl zatím bez reakce a aby ho to více zasytilo? Skleničku od Hami 125g máme asi tak cca na 5×.Děkuji všem za odpovědi. :hug:

jeden příkrm stačí když vyzkoušíš cca 3× (tedy 3 dny po sobě), pak můžeš dát normálně celou porci - kolik sní :-)
Já při pokusu vždy dala půl té malé skleničky najednou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí