Příkrmy – před nebo po kojení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3588
3.3.11 14:23

ja to do tech tvoritek asi taky udelam, a dneska mu jeste zkusim dat. je to pro nej novy tak snad mu to pujde lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.3.11 14:28

Taky zamrazuju do tvořítek na led.Ráno vždycky vyndám dvě nebo tři kostičky a máme oběd :-)
Jinak my baštíme příkrmy už skoro 14 dní myslim tedy :mrgreen: a víc jak 5 lžiček nesní.chce to trpělivost,je to pro ně nový a neví co s tim v tý puse mají dělat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.3.11 17:28

jj, my dnes skoro po dvou tydnech snědli 3 kostičky cukety, ta ji fakt chutnala:) a mám pocit, že papá hezky… nechci to zbytečně uspěchat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
4.3.11 11:44

tak jsem mu vcera zkusila dat jeste jednou tu mrkvicku a snedl toho trochu vic docela mu to i chutnalo, protoze pak to mel v plince :) tak jsem rada, dneska zkusime dat 3 lzicky. myslim, ze to pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
12.1.14 19:34

Ahoj holky, chystáme se na první přikrmování, mám koupenou první mrkvičku od hippu a chtěla bych se zeptat, kdy ji dát? Jestli místo kojení nebo před a kolik. Když by to náhodou naší malý zachutnalo, jestli je nějaký maximum, který se dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.1.14 20:02

@ivkako Dala bych před kojeníma pro začátek jen pár lžiček. I kdyby malé chutnalo, nedávala bych první tři dny víc jak 50g. Mrkev ráda staví, tak aby neměla bolebřich. Z tohoto důvodu bych taky nedávala jako první kupovanou, ale uvařila bych a rozmixovala jednu mrkev doma. Načínat kvůli 5 pidi lžícím, co mi napoprvé snědl, 125g skleničku mi přijde trochu vyhazování penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
12.1.14 20:18

@Svistice Děkuji ;) Když vaříš, tak přidáváš nějaký tuk? A jak dlouho mám tu mrkev dávat než zkusíme něco jinýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.1.14 20:23

@ivkako K prvním zeleninám jsem tuk nedávala. Až když jsem jela jeden druh už podruhé dokola, tak jsem začala přidávat kapku olivového oleje (když si vzpomenu).
Já dávala jeden druh zeleniny vždy tři dny po sobě, aby se případně stihla projevit nějaká nežádoucí reakce a bylo jasné, že je to z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
12.1.14 20:25

@Svistice Mockrát děkuji za rady. Zkusím uvařit jednu mrkvičku jen tak a uvidíme, co ta naše princezna na to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.1.14 20:44

@ivkako Tak hlavně ať chutná. Jestli můžu, tak ještě pár praktických tipů: před podáním příkrmu dítěti vyhrnout rukávy, dát pod něj a přes něj plínu, bryndák je samozřejmostí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
12.1.14 22:24

@Svistice Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
7.9.14 19:55

Kaše, kojení, nadýmání a tak dál..

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli večer po kaši ještě kojíte. Prckovi je skoro 8 měsíců a cca 14 dní dáváme večer kaši. Začali jsme s kukuřično-rýžovou (Moje první kašička), pak měl rýžovou a teď má krupicovou (Na dobrou noc). Polkne vždycky normální porci, ale pak chce ještě nakojit. Když to neudělám a uložím ho bez pití, za cca hodinku po uložení se vzbudí a vyžaduje kojení. Čekala jsem, že ho kaše krásně zasytí a prodloužíme intervaly v nočním kojení, ale prakticky nic se nezměnilo (s vyjímkou krmení kaše lžičkou večer :-)
A můj druhý dotaz: od 6. měsíce (od půlky července) jsme začali přikrmovat, teď už dostává zeleninu s masem, dopoledne ovocné přesnídávky, lepek. Vše v pohodě, ale hodně ho trápí větry. Přes den je v pohybu, takže si vesele prdí, ale v noci často kňourá, vrtí se, pak si prdne a spí dál. Je to nadýmání normální? Měli jste to s prťousem také tak? Je to vždycky doslova orchestr, ne že by si třeba jen jednou pšouknul, ale má to takové ty bublavé a hrooozně dlouhé prdy, až se divim, kde se to v něm bere.. :-)? Na velkou chodí tak 2× - 3× denně, normální konzistence.. (omlouvám se za „nechutnost“ dotazu, ale prostě se potřebuji zeptat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
7.9.14 19:59

@reliska My jsme začali s kašičkami trochu dříve, už ve 4,5 měsících a taky jsem dlouho zkoušela co a jak. Nejvíce se nám osvědčil systém, dát kašičku, pak chvíli klid, vykoupat a potom ještě před spaním nakojit. A nemá třeba po kaši žízeň? Dáváš vodu/čaj? Malá má vždy pak strašnou žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
7.9.14 20:01

@reliska K prvnímu dotazu - určitě po kaši nakojit. Kaše je jídlo a je normální, že po ní mají děti žízeň. Nebudí se ti teda kvůli tomu, že by měl hlad, ale že má žízeň. Já jsem to dělala tak, že jsem dala kaši, pak se po chvíli koupalo a po koupání jsem nakojila a strčila do postele.
S druhým dotazem neporadím, moje děti nijak zvlášť na prdy netrpěly ani jako mimina, natož takhle velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
7.9.14 20:04

Já bych mu dala večer po kaši už jen vodu, ať nevyžaduje kojení v noci.. pak se toho špatně zbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí