Příkrmy - kdy a co?

1429
7.6.13 21:55

příkrmy - kdy a co?

Ahojky,
potřebovala bych poradit s příkrmy, mám víc otázek, takže název takový neutrální :lol: Natálce je 6 a půl měsíce a od 5 měsíců jí příkrmy.
Dnes jsme na tom tak, že na oběd jí vařím brokolici, cuketu, mrkev, brambor, špenát - každý den jiný poměr a papá tak 100g. Jí asi půl hodiny, prostě jí moc nechutná, ale za 100g jsem ráda. Na svačinku odpoledne jsme zavedli asi před 2 týdny ovoce. Zatím jí jablko, banán a občas přesnídávku typu ovocní koktejl atd. To sní krásně.
A teď tedy otázky:
1. Stačí zatím ta porce těch 100 g?
2. Do kdy jste mixovali? Já když jí to nenamixuju tak se prostě dusí kouskama :think: Už když byla úplně mimino tak měla takové dusící období, pak jí to
přešlo, myslím že je totiž hrozně zbrklá a hrozně hyperaktivní tak to bude
asi tím :mrgreen:
3. Je ta skladba dostačující nebo mám něco přidat? Přemýšlela jsem nad masem a žloutkem. A pokud, jak to mám připravit? Zvlášť a pak to přidat k zelenině,
nebo vařit se zeleninou? :lol:
4. Kdy mám přidat i něco na dopoledne?
A to je asi všechno :mrgreen: Vím že je to tu určitě někde napsané, ale budu ráda, pokud mi to někdo napíšete ať to mám pohromadě. Je to docela náročné ty příkrmy vymýšlet :lol:
Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1146
7.6.13 22:04

Ahojky, tak já bych už přidala i maso a pak vajíčko. Můžeš dát zatím na zkoušku maso(hovězí) ve skleničce od HIPP ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
7.6.13 22:07

Já bych právě raději udělala doma, protože jsem jí jednou dala skleničku mrkve, to mi snědla ani jsem nevěděla jak a pak 3 dny protestovala nad domácí stravou :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
7.6.13 22:09

Ráno-mléko nebo kaše
svačina-přesnídávka, ovoce
oběd-zelenina, maso
svačina-mléčná přesnídávka nebo mléko M nebo UM
večeře-kaše mixlá ovocem
2.večeře -mléko UM…plus já dávám i jogurt ;)

Příspěvek upraven 07.06.13 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
7.6.13 22:11

Já mám nejedlíka a tak mám malou zatím na skleničce a sem -tam vařím ;)Malé je teda 7 měsíců a kousek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.6.13 22:14

1. davala bych kolik sni, pokud 100g sni, tak zkus o neco vic
2. na kousky ma cas, mi maly odmital pozrit cokoliv s kouskama az do 9m
3. zloutek muzes jedenkrat tydne, maso muzes urcite. ja maso kupovala ve sklenickach, nevedela jsem, co si s tim pocit. ale nejjednodussi je kureci/kruti, az budes mit koupene maso pro vas, tak odrizni par malych kousku, dej zamrazit v kouscich folie a pak normalne prihod k zelenine na vareni a rozmixuj.
4. od 7m jsem malemu pridala jogurt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
7.6.13 22:19

http://kojeni.net/prikrmy.php

tady jsou postupy i vzorové jídelníčky a taky měsíc, kdy kterou potravinu zavádět (v tom excelu je to hezky pohromadě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.6.13 22:26

1. pokud už víc nechce, nechce dokojit, tak jí to zjevně stačí, nemá se nutit.
2. U staršího jsem mixovala (tyčovým m.)furt, akorát jsem postupem času zkracovala dobu mixování, aby zůstaly trochu kousky, ale to až tak kolem 9.-10.M, nevím přesně, ale rozhodně neměl potíže přejít po roce na normální „lidskou“ stravu.
3. Klidně přidej např. batátu, dýni, zelený hrášek, pastiňák, červenou řepu, květák, fenykl… Maso jsem vždy vařila zvlášť, větší kus najednou, nasekala a zamrazila v ledovátku na jednotlivé porce (trochu zalité tím vývarem), žloutek jsem vařila čerstvý (teda vařila jsem samo celé vejce :mrgreen: ). Začínám s příkrmy s mladším synem, dnes mi dr. dokonce řekla, že se už doporučuje dávat i bílek (dřív doporučován až od roka), ale ať začnu žloutkem.
4. Od 8.M byl už dovolený jogurt, ale mně zas dr. říkala, že můžu začít dřív (synovi je téměř 6M), prostě teď jsou nové poznatky ohledně alergií, kdy se na rozdíl od dřívějška doporučuje, aby se dítě setkalo s maximem možných alergenů mezi 4.-7. měsícem, nejlépe během kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
7.6.13 23:31

http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Jsou tam v příloze tabulky záložky s tabulkami kdy a co začít dávat, tabulka s množstvím dle věku, s příkladem jídelníčku rozvrženého do dne.. Hodně mi to kdysi pomohlo a zodpovědělo spoustu otázek. Příloha postup je taky moc pěkně a užitečně zpracovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
26.7.13 20:11

Ahojky mám takovou prosbu od 5.měsíce přikrmujeme, dávám ráno 180 UM, dopoledne svačinu přesnídávku, oběd masozeleninový příkrm, svačina UM 180 a na noc kaši. Malé je 6,5 měsíce spapá celé porce, ale odpoledne jí mlíčko vůbec nejde a dneska to dokonce celé vyhodila. Myslíte, že bych to mohla prohodit. Dát UM dopoledne a odpoledne svačinku. Mlíčko je asi na ní moc po takovém obědě. A nebo mlíčko úplně nahradit. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
26.7.13 23:50

@sjuzn1 Klidně můžeš prohodit, nikde není psáno, jestli má být ovoce dopoledne či odpoledne, já staršímu cíleně dávala právě odpoledne, jednak proto, že ráno dlouho spal, tak jsem ani dopolední sváču nestíhala, jen snídani a pak rovnou oběd, jednak proto, že odpoledne na procházce se lépe dává ovoce než někde na ulici míchat UM. Asi můžeš i brzy nahradit, třeba jogurtem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
27.7.13 08:41

No právě to ovoce asi přece jenom osvěží…Taky jsme dnes snídali až v osm a to mi to mlíko už moc nechce…Baští pětkrát denně a včera toho bylo na no asi moc tak to celý vyhodila. Někde píšou, že má dostávat hodně mlíka ještě, ale pokud odmítá. Vyhovuje jí spíš pevnější strava. Hodně už odmalinka blinkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
14.2.15 20:49

Ja teda vsude ctu, ze kravske mleko by deti nemeli do 1. roku :nevim: a tady koukam kolik maminek dava svym detem uz ve 3/4 roce jogurt 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
14.2.15 20:54

Já ale jogurt dávám taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
14.2.15 20:55

@Halibar
Ale ciste mleko a jogurt je rozdil… Jogurt se muze davat myslim od 8 mesicu, ale ne ten s zivou mlecnou kulturou - napriklad dava se Hollandia nebo Activia, pizdeji se muze zaradit treba chocensky - ten ma zive mlecnr kultury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí