příkrmy v 7 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
104
18.12.09 21:18

příkrmy v 7 měsících

Ahoj, mám zase dotázek ohledně příkrmů. Chtělabych vědět jestli můžu dát ovoce zavařené? V tomot období ani jiné neseženu, ale zase tam bude asi moc cukru???
Dávate už i rýži a když tak sčím jí vaříte.
Já pořád jen jedu na mrkvi, brambor, cuketa, petržel,květák, brokolice a hrášek. Nic jiného se teď ani nesežene, ale přijde mi to pořád to samý do kola. A k sváče dávám pořád přesnídávky.
Ještě to pořád drtím na kaši, už jste zkoušeli dávat i malínkaté kousky. Nemá ještě ani zoubek.
Tak předem moc děkuji za odpovědi.
Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4140
18.12.09 21:29

Keny, já bych zavařené ovoce moc nedávala. Cukru je tam opravdu dost. Zkus čerstvé - nastrouhat jablko s banánem, mandarinku zbavit kůže a rozmělnit vidličkou…
Jinak rýži už jsem dávala, třeba na způsob rizota (mrkev hrášek a kuřecí masko), taky bezvaječné těstoviny a když už nevím, co by, tak dávám brambory s přesnídávkou. To malé jede :wink: . Kousky už jsem v 7mi měsících dávala i bez zubů a v pohodě, toho bych se nebála. Ono se říká, že čím dýl mixuješ, tím hůř si v pozdějším věku na kousky zvyká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.12.09 09:52

S tím ovocem- když jsem se ptala u doktorky na ovocné příkrmy jak upravovat, jestli trochu povařit a podobně, tak na mě sestra vykulila oči a že prý mám přece nakupovat přesnídávky.Já jí odvětila, že jsem myslela že jsou plné cukru a že mám zafixováno že jsou sladké jak cecek. Takže se ohradila, že dnes se již vyrábí kvalitní bez čehokoli přidaného ( cukrů, konzervantů apod) - takové nestlé ( v um. hmotě kelímky) a značkové přesnídávky. Je pravda, že bych také raději mačkala banánek a strouhala jablíčko, ale koukala jsem na složení skleniček a opravdu tam nic závadného není. :lol: Ale asi to vyřeším půl na půl.
zeleninu dávám brambor, mrkev, růžičková kapusta, dýně, cuketa, špenát, brokolice, květák. Ted je zima a tak do toho co seženu na trhu přidávám co ted není ze skleniček.rýži plánuji také za chvíli zkusit.
Zatím hodně mixuji, když se mi tam povedl nechat drobek tak se trochu dávila, takže to nehrotím. :cry: V 7 m zkusím už masíčko, či žloutek.
ps. Myslím že dětem je celkem jedno že je to pořád dokola, hlavně že jim chutná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
19.12.09 12:52

Ahoj, já dávala rýži od 7 měsíců a moc mu šmakuje..Se zavařeným ovocem bych byla radši opatrná, asi je tam fakt víc cukru než je zdrávo..
Papá přesnídávky, bílé jogurty, masíčka všechny libové, zeleninku (brokolice, květák, cuketa, mrkev, petržel, malinko i celer, kapusta, špenát), brambory (někdy z nich udělám kaši se sunarem), rýži, bezvaječné těstoviny a žloutek.
Když mu chci dopřát, rozmačkám mu trochu borůvek nebo malin se sunarem.To mu šmakuje. Máme jich dost zamražených, ale určitě se dají i koupit v supermarketech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí