Příliš velké dítě na UTZ - 30.tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
637
17.9.13 09:45

@gabi.design díky za podrobné info :-) Na první porod hlavička 39cm je opravdu něco, nezávidím. Krom té velikosti mě právě docela znepokojovalo, že hlavička je oproti tělu o dva týdny napřed. Hned mě napadlo, jestli to nebude hydrocefalus, ale to je prý na UTZ poznat a není se čeho bát. Inu, velkým dětem zdar :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.9.13 10:13

@Nikca_Ko

já mam zas prcka menšího a mám z toho taky nervy v kýblu, ale jsem zatím ve 22tt.

Buď ráda že je větší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
17.9.13 11:18

Taky se mi narodilo velké miminko, ve 33tt odhad 2100g, ve 39tt 3700g, odhad těsně před porodem týden po termínu 4500g, skutečnost pár hodin na to 4980g. Otevírala jsem se rychle, ale malej nechtěl sestoupit, asi věděl, že neproleze a padaly ozvy, takže akutní cs. Ještě že tak, podle dr. by jsme dopadli špatně oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.9.13 13:24

@suricata Nedělala jsem vůbec nic. Před tím druhým porodem jsem chtěla masírovat, měla jsem právě taky obavu z toho, aby to nedopadlo jako u prvního, protože třeba sex byl potom naprosto šílený, bolesti jsem měla ještě rok po porodu, ale protože jsem dostala kvasinkovou infekci zrovna ten měsíc před porodem, tak jsem to léčila a pak jsem se na to už vyprdla. A možná, že kdybych masírovala, tak nemám ani ty tři stehy, ale opravdu to nic nebylo. Ani jsem nevěděla, že tam něco mám, což se o tom prvním nedá říct.

@Nikca_Ko Některá mimča jsou hold hlavouni. :mrgreen: Syn je teda velký a vysoký dodneška a tu hlavu má velkou pořád. Kolikrát i nadávám, proč všichni vyrábí na tričkách tak malý otvory na hlavu. :mrgreen: Obvod hlavy má 50cm, já mám třeba 53cm. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
17.9.13 13:53

@gabi.design no já (teda chlap) masírovala před prvním, ale protože se zasekl a tahali ho zvonem, tak jsem měla to poranění fakt fest, pro mě bylo nejhorší dojít si na záchod, řvala jsem bolestí, hnus. Chtěla bych se tomu tentokrát vyhnout.

máš kluky zhruba stejně od sebe, jako budou ti moji, jak starší přijal miminko? Připravovali jste ho nějak?

Jinak já musím kupovat trika s prostřihem, protože nesnáší když mu rvu triko přes hlavu (většinou neúspěšně) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
17.9.13 17:36

Taky jsem měla větší dítko podle UTZ. Na posledním předporodním přeměření jsem měla váhový odhad 3,850 kg. a za 2 dny se malej narodil a měl 4,220 kg. a 51 cm :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.9.13 22:39

@suricata Ale jo, připravovali, povídali jsme mu o mimču, on teda byl z mimin nadšený, neustále mi hladil a pusinkoval břicho, povídal mu… dokonce se mnou i skládal oblečení do skříně apod. Ovšem stejně pak přišla krutá realita a první týden teda byl dost šílený. Žárlil. A teda fest.

Nikdy nezapomenu, jak přišel první den do porodnice na návštěvu. To mi ještě dával pusinky, při odchodu mával a druhý den už byl jak vyměněný, dělal, jak kdybych tam vůbec nebyla, žádná pusa, žádné zamávání a táhl tátu na koupák. Třetí den jsme přijeli domů z porodnice, práskl sebou v kuchyni na zem a zuřivě bušil pěstma do podlahy. Jsem myslela, že se propadne k sousedům. :mrgreen: Ten týden byl hodně náročný. Já jsem pořád jen kojila, takže jsme na něj neměla tolik času, kolik bych si představovala, on se na sebe pořád pokoušel upozorňovat, dělal vyloženě naschvály, vztekal se, ječel, házel s věcma, do mě několikrát kousl. Na druhou stranu ale brášku miloval od prvního dne, toho chtěl pořád hladit, chovat a pusinkovat, všem ho ukazoval (včetně cizích lidí na ulici) a chtěl pořád vozit kočár.

Ale po tom týdnu se začal zklidňovat a po dvou týdnech už bylo všechno víceméně ve starých kolejích. Zklidnil se, zase se začal chovat normálně a dneska je to skoro dva měsíce od porodu a už je to naprostá pohodička. Jako jo, občas ještě někdy zažárlí, ale to bude asi vždycky. Už zkrátka nebude nikdy jedináček, ale musí si zvyknout, že tu budou už navždy dva. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
18.9.13 09:21

@gabi.design super, muselo to být těžké, ale zvládli jste to :potlesk: malý miminka ignoruje, nezajímají ho, ale vůbec, tak už mu ani nic neříkáme, největší strach mám z kojení, malý byl závislý, ale podařilo se ho před třemi měsíci postupně odstavit, žádné nervy, ale před týdnem se mi zas nalily prsa a začal teror, pořád se mi cpe do výstřihu, dělá hysterické scény, v noci usne jen když se pevně drží prsíček a před dvěma dny přelezl v noci z postýlky, vlezl za mnou a kousnul mě do bradavky, hrozně to bolelo vylítla jsem a od té doby si beru ještě rolák, jako fakt nevím jak to mám řešit, nechci mu to striktně zakázat, aby pak nežárlil, že mimino může a on ne, ale nemůžu si nechat furt ohmatávat prsa, mám je citlivé a vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí