Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U prvního horečka 3 dny a 2 dny zvýšená teplota, u druhé zvýšená teplota 2 dny.
Mám dvojčata, obě holky měly týden po očkování 38-39 st. a trvalo to 5 dní. Nešlo srážet, střídala jsem paralen a nurofen po 6 hodinách + zábaly. Potom jako když utne. Plus k tomu měly zánět horních cest dýchacích, ale jak jsem vyčetla, je to další reakce tohoto očkování. Doktorka mi říkala, že takto vysoká horečka z očkování být nemůže, ale byla. Holky byly očkovány ve 31 měsících kvůli zápisu do školky.
U nás horečky skoro 4 dny nad 39
jinak holky co jste měly u dětí takové reakce co u druhé dávky!? Úmyslně ji ted odkladam aspoň na 4 rok ale i tak mám strach ![]()
@Biva 84 Taky se toho bojím u nás teplota do 38°C 2dny pak 3 dny 38-39°C další den vyrážka v obličeji a řev a řev i na pohotovost jsme jeli, no škoda mluvit. Malá má 1,5 roku další dávku by podle lékaře měla dostat ve 2 letech ale mě se to teda vůbec nelíbí.
@sedmikráska70 píše:
@Biva 84 Taky se toho bojím u nás teplota do 38°C 2dny pak 3 dny 38-39°C další den vyrážka v obličeji a řev a řev i na pohotovost jsme jeli, no škoda mluvit. Malá má 1,5 roku další dávku by podle lékaře měla dostat ve 2 letech ale mě se to teda vůbec nelíbí.
Právě, dostávala se z toho měsíc
po nahlášení dr sama nabídla odklad, no ale už zas na to tlačí. Hodně jsem se snažila načíst a u druhé dávky jsou prý reakce velmi vzácně, ale i tak je mi zle jen na to myslím. Zatím byli v okolí spíš bez reakce, tak nevím…
Holky, diky za reakce, vcera jeste cajk, dnes uz 38,6 po odectu tak se bojim zitrka. @sedmikráska70 a na pohotovosti ti rekli co?
Holky, pevne doufam, ze jste vsechny tyto „nadstandartni“ priznaky hlasily doktorce jako NU po ockovani. Spousta lidi se na to vyprdne, ale pritom je to velmi dulezite!
U nas dcerce zacalo nejdriv tect z oci, potom horečka ke 40ti °C. Trvalo to asi 3-4 dny. Vzdy klesla po podani nurofenu a pak zase vyskocila nahoru. Pote prisel prujem a vyrazka.
O plactivosti netreba psat.
Druhou davku davat nebudu. Syn ma 5 let a druhou take nema.
Pro prijeti do skolky staci 1.
Ostatne v te nové vyhlasce, ktera mela platit od ledna a stale se asi pripravuje ci co, byla druha davka posunuta nekdy na 7-8my rok, tuším.
@unuděná píše:
Holky, pevne doufam, ze jste vsechny tyto „nadstandartni“ priznaky hlasily doktorce jako NU po ockovani. Spousta lidi se na to vyprdne, ale pritom je to velmi dulezite!
Jo hlasila u kluka. Tam jsem mela pocit, ze mi nekdo vymenil dite. Cele noci mi prokricel, to bylo fakt hrozne. Nastup nekdy po 9-10ti dnech od ockovani a trvalo to par tydny, nez se srovnal.
Odpoved bylo, ze to neni po očkování, ze mu rostou zuby.
Tak hlasim, ze zuby ma vsechny venku, schválně jsem s ockovanim cekala.
No proste z ockovani to není a basta.
Mam pocit, ze by mi klidne odsouhlasila, ze ho kousl upir, nez ze to bylo z vakciny.
@Luca82 Je mi to jasne, nektere doktorky jsou fakt zatvrzele…
Pak jedine nahlasit primo na SUKL.
@Andymo Prý nejspíš šestá nemoc
tak jsem jí řekla že ji prodělala před 2 měsíci a že jsem nevěděla že to může dostat dvakrát. Tak našla údajně chycené ucho. Teplotu vem čert ale ten řev byl hrozný normálně jsem brečela s ní. Dnes asi po měsíci od naočkování už se jen vztekáme, ale to jeden neví jestli to nepatří k vývoji. Doufám že jo.