Připadáte si chudí?

27.1.14 21:05

Připadáte si chudí?

Krásný večer všem!
Napadl mě zajímavý námět k diskuzi, který navazuje na článek v novinách, co jsem nedávno četla. V zemích EU se ptali lidí, při jaké výši příjmů (na člověka na měsíc, bez ohledu na výdaje) by si připadali už chudí. Já bych to trochu pozměnila a rozdělila bych ho tří otázek.
1. Připadáte si chudí?
2. Pokud ano, jaký byste museli mít příjem, abyste si chudí nepřipadali? Pokud ne, s jakým příjmem byste si už chudí připadali?
3. Do jaké sociální třídy byste se se svým příjmem zařadili?

Vím, že každý z vás se nachází v jiné finanční a životní situaci, proto se kreativitě meze nekladou. Pište klidně i výše vašich příjmů, pochopím že anonymně.

Za mě:
1. Chudá si nepřipadám, ale až budu na mateřské, budu si chudá připadat. Zatím děti nemám. Vydělávám momentálně víc než manžel, proto po nástupu na mateřskou přijdeme o víc než polovinu příjmů.
2. Chudá bych si připadala, kdybych nebyla z našich dvou platů schopná nic ušetřit, nebo bych ušetřila méně než 5000 měsíčně.
3. Řadím nás do klasické střední třídy. Okolí nás sice někdy označuje za vyšší střední, ale to si představuji trochu jinak.

Díky za všechny vaše odpovědi, jsem zvědavá. :)

EDIT: Přidávám odkaz na ten článek: http://www.finance.cz/…jsem-chudy-/

Příspěvek upraven 27.01.14 v 21:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
27.1.14 21:09

Pripadam si chuda. Potrebuju minimalne 70tis mesicne

• Citovat
  • Upravit
27263

Dle tvých bodů jsme chudáci…5000 měsíčně neušetříme ani náhodou, ačkoli asi bychom ušetřili třeba 3000, ale zase bychom si nic neužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206

1. ne
2. myslím že pod 5000 měsíčně už bych fakt nevěděla kudy kam a to je je pro mě stav chudoby (né že člověk má vše co potřebuje ale např. neušetří, ale že fakt nemá na to aby si koupil nové boty když se mu rozpadnou atd.)
3. nižší střední? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
27.1.14 21:10

Já teda jenom přemýšlím, co budeš říkat, až budeš dostávat rodičák :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.14 21:11

Ahoj, takže za mě - chudá jsem, protože máme bydlení na 100 procentní hypotéku. Bohužel jsme po škole neměli našetřené miliony, protože za studií moc nevyděláš a ani jsme nic nezdědili. Takže budeme splácet mnoho let jen úroky a ikdyž slušně vyděláváme, jsme, a až do stáří budeme v mínusu. Aspoň se snažíme našim dětem už teď něco spořit, aby měli po studiích bydlení a mohli založit rodinu bez dluhů. Takže asi tak.

• Citovat
  • Upravit
35489

Tak to jsem zrejme extra chuda, protoze 5tis mesicne teda neusetrime ;) ale fakt je, ze nesetrime na jidle a nijak zvlast resp. vubec se neomezujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487

Tak podle tvých měřítek chudí jsme :nevim: A to jsem si vždy myslela, že jsme střední třída :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

1. moje osobní údaje nezveřejňuju
2. připadala bych si chudá, kdybych uvažovala jen z hlediska aktuálního měsíčního příjmu
3. ad 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110

Já si připadám bohatá, protože jsem zdravá, můžu jít se psem do lesa a mám krásné dítě a hodného chlapa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
27.1.14 21:12

1.chuda si nepripadam
2chuda bych si pripadala, kdybychom nemeli co jist a nemohla bych si koupit co zrovna potrebuju
3.myslim si, ze jsme stredni trida, ale okoli nas ma za bohaty. Manzel ma lehce nadprumerny plat a ja nepracuju.Po skonceni RD jsem otehotnela a ted porodim druhe mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.14 21:13

Ano připadám si chudá. S příjmem 5000 z rodičáku + přídavky to není nic moc. Stačilo by, abychom s přítelem ušetřili alespoň dva tisíce měsíčně. :think: Takže příjem 21 000 (tj. přítelův plat + můj rodičák) by bohatě stačilo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

@Teruna000 No to já taky, proto nad tím přemýšlím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Byt stál 2350000,– a na konci ho přeplatíme tak že vyjde na 5 mil. Je to slušné bydlení, ale žádný nadstandardní luxus. Jiná variatna byla pouze podnájem, ten jsme platili tři roky a nic moc neušetřili, takže tohle bylo o trošku lepší řešení.

• Citovat
  • Upravit
1101
27.1.14 21:14

1.Chudá si nepřijdu.
2.Příjem bych potřebovala vyší tak jako každý druhý :),ale chudá bych si připadala až ve chvíly, kdy bych nemohla koupit základní potraviny a věci které pakří k běžnému životu.
3. myslím si, že jsme klasický průměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat