Připadáte si chudí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18551
27.1.14 21:23

@bubbagumpshrimp
1- chudá si nepřipadám
2- kdy bych si připadala chudá? záleží jak bych žila, pokud na úrovni jako dosud tak mít o pět tisíc méně už by to docela drhlo a musela bych se uskromnit
3- jsem na RP, ale až budu normoš zaměstnaná zase tak do střední

Jinak vím že je to asi trapné klišé, ale i kdyby naše příjmy činily o pět tisíc méně furt bych si chudá nepřipadala, protože já beru jako bohatství hlavně to, že jsou zdravé naše děti a rodina. Vím že to zní asi jako klišé, ale je to fakt…stačí mi že jsou zdravé a štastné děti, to mi žádné peníze stejně nikdy nevynahradí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
@Anonymní píše:
Ahoj, tak za mě chudí rozhodně jsme.
Manžel vydělává plus mínus 17 000 čistého.
Já mám rodičák 6 000.
Platíme hypotéku máme dvě auta a ano někdy je měsíc že si nemůžu dovolit koupit nové boty. To je možná tím že raději koupím prckovi něco :oops:.
Máme se dobře i z mála co máme.

měla bych na tebe dotaz, soukromí.. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Vim, ze to nemyslis zle, ale me se to trochu dotklo, teda spise zarazilo, nebo jak to nazvat, ve srovnani s tebou jsme vysoce socialni pripad…za mesic usetrime 2000,– a to nejdeme do kina, na vylet s detmi, nekupujem kdovi jake jidlo…musime otocit kazdou korunu 50×, aby to ten mesic vyslo a ty 2000,– jsme mohli opravdu odsunout bokem…a za nizsi stredni se fakt nepovazuj!!! Za tu se povazuju ja…chuda si nepripadam, mam jidlo, strechu nad hlavou, spokojenou dceru, chodime vsichni ciste a celkem usle oblikani a ooobcas i ten vylet, kino, vecere nebo aspon posezeni v kavarne vyjde…je to dobrodruzo :D kdyz neco chci, musim na to hodne setrit a taky si toho pak podle toho vazime!! A znam rodiny, kde ani ty 2000,– neusetri mesicne, kde nemaji ani na jidlo…ti jsou asi chudi…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Ahoj, nepřijdu si chudá, ale ani bohatá…asi na zdejší poměry se řadíme do vyšší střední - barák, vybavení a auto - vše koupeno bez půjček. stála zatím těžká dřina v zahraničí…ale zase momentálně na mateřské beru 50× méně než v předchozím zaměstnání v zahraničí..takže si nemůžu zdaleka dovolit to, co předtím. ale z nynějšího platu a mateřské se v jídle neomezujeme, ušetříme slušnou částku…takže jak říkám, je to půl na půl, záleží, na co si člověk zvykne a co mu stačí ke „štěstí“

• Citovat
  • Upravit
colafit
27.1.14 21:24

Ad 1) chudá si nepřipadám

ad 2) chudá bych si připadala, kdybych se musela rozhodovat, zda dětem koupím jogurt nebo čokoládu.

Člověk potřebuje tolik peněz, kolik jich má.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 21:32

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
27.1.14 21:24

Pripadala bych si chuda i kdybych su*ala s Kellnerem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.14 21:26

Máme příjem cca 40 000,– měsíčně (já na rodičáku). Jsme dva dospělí, dvě děti, zatím v podnájmu. Chudí si nepřipadáme, ušetříme 10 000,– měsíčně, jsme hodně spořiví, a chceme lepší, a hlavně vlastní bydlení. Až budeme mít hypotéku, potom to bude horší. Ale chudí nebudeme, alespoň ne na duši, jsme krásná a šťastná rodina. :*

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.14 21:27
@Sandra752 píše:
měla bych na tebe dotaz, soukromí.. ;)

A to je?

• Citovat
  • Upravit
Ariadne

Nejsme chudí, ale přesto pociťuju ten propad z výplatu na RP :mrgreen:

Jenže já jsem zvyklá mít na účtu polštář, takže šetřím, kde se dá, ptž mám strach, že budeme chudí :-D ale drží to manžel

Mít o 5000 víc, tak jsem skoro na své výplatě a to bych si pískala.

Jinak jsme střední střední třída

• Citovat
  • Upravit
Sandra752
  • Citovat
  • Upravit
6836
27.1.14 21:28

1)nejsme chudí 2)chudá bych si připadala, kdybych neměla na účtu určitou sumu (částku říkat nechci) 3)vyšší střední, až budu zase v práci, bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

I kdyz zijeme z mala jelikoz muz je bez prace tak si jako chudi nepripadame ja mam podporu kolem 2000 a to je nas jediny prijem zatim ale mleko mam ve chleve maso take tak vajicka take brambory kazdy rok z role chleba si pecu vlastni rohliky taky ale hlavni je ze se mame radi a ze jsme spolu a zdravy to je pro menejvetsi bohatstvi bydleni mame sve ktere bohuzel splacime neco vucne eletrika nase mesicni vidaje jsou cca 6 tisic plus benzin ale vzdycky se to nejak udelalo a hlady jsme za cey rok jeste neumrli :lol: tim to ale nenavazim na nikoho jen je to ma odpoved na otazku zadatelky

• Citovat
  • Upravit
colafit
@Anonymní píše:
Ahoj, takže za mě - chudá jsem, protože máme bydlení na 100 procentní hypotéku. Bohužel jsme po škole neměli našetřené miliony, protože za studií moc nevyděláš a ani jsme nic nezdědili. Takže budeme splácet mnoho let jen úroky a ikdyž slušně vyděláváme, jsme, a až do stáří budeme v mínusu. Aspoň se snažíme našim dětem už teď něco spořit, aby měli po studiích bydlení a mohli založit rodinu bez dluhů. Takže asi tak.

A co refinancovat hypošku???

• Citovat
  • Upravit
2429

Já jsem extra chudá - nemám rodičák ani 5tisíc, takže kde je ten bohatý manžel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat