Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@bubbagumpshrimp
1- chudá si nepřipadám
2- kdy bych si připadala chudá? záleží jak bych žila, pokud na úrovni jako dosud tak mít o pět tisíc méně už by to docela drhlo a musela bych se uskromnit
3- jsem na RP, ale až budu normoš zaměstnaná zase tak do střední
Jinak vím že je to asi trapné klišé, ale i kdyby naše příjmy činily o pět tisíc méně furt bych si chudá nepřipadala, protože já beru jako bohatství hlavně to, že jsou zdravé naše děti a rodina. Vím že to zní asi jako klišé, ale je to fakt…stačí mi že jsou zdravé a štastné děti, to mi žádné peníze stejně nikdy nevynahradí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, tak za mě chudí rozhodně jsme.
Manžel vydělává plus mínus 17 000 čistého.
Já mám rodičák 6 000.
Platíme hypotéku máme dvě auta a ano někdy je měsíc že si nemůžu dovolit koupit nové boty. To je možná tím že raději koupím prckovi něco.
Máme se dobře i z mála co máme.
měla bych na tebe dotaz, soukromí.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Vim, ze to nemyslis zle, ale me se to trochu dotklo, teda spise zarazilo, nebo jak to nazvat, ve srovnani s tebou jsme vysoce socialni pripad…za mesic usetrime 2000,– a to nejdeme do kina, na vylet s detmi, nekupujem kdovi jake jidlo…musime otocit kazdou korunu 50×, aby to ten mesic vyslo a ty 2000,– jsme mohli opravdu odsunout bokem…a za nizsi stredni se fakt nepovazuj!!! Za tu se povazuju ja…chuda si nepripadam, mam jidlo, strechu nad hlavou, spokojenou dceru, chodime vsichni ciste a celkem usle oblikani a ooobcas i ten vylet, kino, vecere nebo aspon posezeni v kavarne vyjde…je to dobrodruzo
kdyz neco chci, musim na to hodne setrit a taky si toho pak podle toho vazime!! A znam rodiny, kde ani ty 2000,– neusetri mesicne, kde nemaji ani na jidlo…ti jsou asi chudi…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, nepřijdu si chudá, ale ani bohatá…asi na zdejší poměry se řadíme do vyšší střední - barák, vybavení a auto - vše koupeno bez půjček. stála zatím těžká dřina v zahraničí…ale zase momentálně na mateřské beru 50× méně než v předchozím zaměstnání v zahraničí..takže si nemůžu zdaleka dovolit to, co předtím. ale z nynějšího platu a mateřské se v jídle neomezujeme, ušetříme slušnou částku…takže jak říkám, je to půl na půl, záleží, na co si člověk zvykne a co mu stačí ke „štěstí“
- Citovat
- Upravit
Ad 1) chudá si nepřipadám
ad 2) chudá bych si připadala, kdybych se musela rozhodovat, zda dětem koupím jogurt nebo čokoládu.
Člověk potřebuje tolik peněz, kolik jich má.
Příspěvek upraven 27.01.14 v 21:32
- Citovat
- Upravit
Máme příjem cca 40 000,– měsíčně (já na rodičáku). Jsme dva dospělí, dvě děti, zatím v podnájmu. Chudí si nepřipadáme, ušetříme 10 000,– měsíčně, jsme hodně spořiví, a chceme lepší, a hlavně vlastní bydlení. Až budeme mít hypotéku, potom to bude horší. Ale chudí nebudeme, alespoň ne na duši, jsme krásná a šťastná rodina. ![]()
- Citovat
- Upravit
Nejsme chudí, ale přesto pociťuju ten propad z výplatu na RP ![]()
Jenže já jsem zvyklá mít na účtu polštář, takže šetřím, kde se dá, ptž mám strach, že budeme chudí
ale drží to manžel
Mít o 5000 víc, tak jsem skoro na své výplatě a to bych si pískala.
Jinak jsme střední střední třída
- Citovat
- Upravit
1)nejsme chudí 2)chudá bych si připadala, kdybych neměla na účtu určitou sumu (částku říkat nechci) 3)vyšší střední, až budu zase v práci, bude líp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I kdyz zijeme z mala jelikoz muz je bez prace tak si jako chudi nepripadame ja mam podporu kolem 2000 a to je nas jediny prijem zatim ale mleko mam ve chleve maso take tak vajicka take brambory kazdy rok z role chleba si pecu vlastni rohliky taky ale hlavni je ze se mame radi a ze jsme spolu a zdravy to je pro menejvetsi bohatstvi bydleni mame sve ktere bohuzel splacime neco vucne eletrika nase mesicni vidaje jsou cca 6 tisic plus benzin ale vzdycky se to nejak udelalo a hlady jsme za cey rok jeste neumrli
tim to ale nenavazim na nikoho jen je to ma odpoved na otazku zadatelky
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, takže za mě - chudá jsem, protože máme bydlení na 100 procentní hypotéku. Bohužel jsme po škole neměli našetřené miliony, protože za studií moc nevyděláš a ani jsme nic nezdědili. Takže budeme splácet mnoho let jen úroky a ikdyž slušně vyděláváme, jsme, a až do stáří budeme v mínusu. Aspoň se snažíme našim dětem už teď něco spořit, aby měli po studiích bydlení a mohli založit rodinu bez dluhů. Takže asi tak.
A co refinancovat hypošku???
- Citovat
- Upravit
Já jsem extra chudá - nemám rodičák ani 5tisíc, takže kde je ten bohatý manžel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit