Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@colafit píše:
Tak nějak bych to vnímala i já.
ale zase musím říct, že jsme oba skromní, takže i tak by se to tak nějak možná dalo
já fakt nejsem náročná a on taky ne. Průser jsou ty děti, školy, léky atd. ale muž by si určitě našel vedlejšák, nebo bych šla i já pracovat. S ním jako s chlapem nemám z budoucnosti strach.
- Citovat
- Upravit
1. chudá si vyloženě nepřipadám, ale bohatá teda taky ne, příjem máme s manželem čistého asi 35 tis., plat máme cca stejný
2. až budu na RP, bude hůř, to už si asi budu připadat chudá (tu hranici mám nastavenou podle toho, jak moc musím přemýšlet, co nakoupím za potraviny a ostatní běžnou spotřebu), bohatá si začnu připadat, až vydělám aspoň 40 tis. čistého sama
3. podle profese střední, podle příjmu asi nižší střední
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám boty, pitnou vodu, léky, postel a teplé jídlo denně. Po návratu z Afriky se mi obsah pojmu české chudoby velmi, velmi zrelativizoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chudí zrovna nejsme, spíš takovej ten průměr. Ale nemít hypotéku…to by bylo bájo!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, takže za mě - chudá jsem, protože máme bydlení na 100 procentní hypotéku. Bohužel jsme po škole neměli našetřené miliony, protože za studií moc nevyděláš a ani jsme nic nezdědili. Takže budeme splácet mnoho let jen úroky a ikdyž slušně vyděláváme, jsme, a až do stáří budeme v mínusu. Aspoň se snažíme našim dětem už teď něco spořit, aby měli po studiích bydlení a mohli založit rodinu bez dluhů. Takže asi tak.
Jsme na tom podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peněz bych řekla že máme tak akorát, ale strašně utrácíme a pak nám peníze chybí. Takže žijeme od výplaty k výplatě, ale je nemuselo by to tak být, kdyby sme si pořád něco nepořizovali. I 4× do týdne si necháme dovést pizzu. Každý měsíc si něco objednávám z internetu. A kupuju si samí dobroty v obchodu ![]()
A ano, připadám si chudá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si chudá taky nepřijdu. Manžel sice vydělá 25 000 měsíčně, když má odměnu tak i 30 000,ale já mám jen rodičák 7000.Platíme nějaké dluhy, manžel alimenty na dítě z 1.manželství a především splácí bankám téměř 12 000 Kč měsíčně. Po zaplacení všeho mu zbyde tak 3000 měsíčně. Jídlo platím většinou já, někdy manžel. Za něj dáme tak 7000 měsíčně. Děti mají spoustu oblečení, hraček, dostávají dárky na narozeniny, svátky, Vánoce, občas jen tak..Když si něo nutně potřebuji koupit, koupím si to.Ale je pravda, že mám asi jen dvoje rifle,2 košile,5 triček, dvoje boty..Myslím si, že se máme lépe, než většina obyvatel naší planety. Většina lidí by si to s námi ráda vyměnila. Ale na poměry v ČR, tedy hlavně na Prahu patříme do nižší střední vrstvy.
- Citovat
- Upravit
@Burj Chalifa píše:
Mám boty, pitnou vodu, léky, postel a teplé jídlo denně. Po návratu z Afriky se mi obsah pojmu české chudoby velmi, velmi zrelativizoval.
To věřím a vím, že si ani podle dokumentů nedokážu představit, jaký to tam je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
I ja tohle povazuji za dostacujici ke spokojenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz si pripadm chuda, vzpomenu si, jak jsme pred lety zili na kolejich v pokoji 2,5×3 metry s veskerym majetkem, zachodem na chodbe a s papundeklovymi zdmi, za kterymi stale nekdo soulozil ![]()
Takze ja se mam dobre ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno je to o tom, na co je člověk zvyklý, na jaký standard. Já se třeba dokážu spokojit s málem. Naučila jsem se vycházet s 9000 Kč měsíčně, i když jsem pak měla výplatu třeba 18000.To se to pak šetřilo.
Já nejsem vyloženě materialistický typ, takže si nekupuju věci, kteří si jiný musí koupit třeba každý měsíc. A nevadí mi to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
Kdyz si pripadm chuda, vzpomenu si, jak jsme pred lety zili na kolejich v pokoji 2,5×3 metry s veskerym majetkem, zachodem na chodbe a s papundeklovymi zdmi, za kterymi stale nekdo soulozil
Takze ja se mam dobre
ale byly to ty nejhezčí roky ve výsledku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nějak bych to vnímala i já.