Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Bytsamsebou píše: Více
no mne spis udivilo - na penzijnim, ze setri detem… az budou moci penzijni vybrat, penize budou mit hodne vysokou hodnotu
a za sebe, mit nasetreno 150tis. je v mych ocich hodne malo, ze ma nekdo 5tis., to je hodne spatna financni gramotnost… ale jak je zminovano, kazdy to ma jinak… ja mit na sporicim ucte 5tis., tak ani snad nespim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše: Více
150 tisíc je opravdu dost. Pro člověka, který vydělává průměr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. Chudá si nepřijdu.
2. Kdy bych si připadala chudá, to těžko říct. Záleží na nákladech. Jiné má člověk, co žije v poděděném bytě s MHD u baráku, jinak ten, co splácí hypotéku a oba dospělí musí v rodině denně dojíždět autem. Pokud má někdo obecně méně jak 50 tis. na rodinu dohromady, je asi určitě chudý.
3. Příjem psát nebudu, bude to vyšší střední třída.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla bys mít aspoň trojnásobek platu někde jako rezervu, spíš šestinásobek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro případ náhlého výpadku příjmů, než dostaneš např podporu, pojistku, nebo než se dostaneš k méně likvidním úsporám.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Většinou vše do měsíce dostaneš. Proto říkám, že 150 tisíc je dost!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A víš kolik je např maximální podpora v nezaměstnanosti? Nám by to nepokrylo ani půlku nákladů na bydlení a já jsem na rodičovské.
- Citovat
- Upravit
to zalezi na kazdem, pro mne je to strasne malo. a co do mesice dostanes? pokud onemocnis, mas hypoteku, nezaopatrene deti, jsi osvc, tak co dostanes do mesice? nebo napr. pri uraze? ja mam nasetreno na rok zivota, kdyz bychom se uskromnili, a i to si myslim, ze je malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pri takovych to debatach taky zasnu, jak jsou na tom nekteri s financni gramotnosti… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše: Více
Tak my mame zkušenost že hypotéku jsme platit nemuseli pokud byla delší PN víc jak měsíc. Hned vlastně od druhého měsíce.. stačila žádost. Vyřízeno ihned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zřejmě nejsi průměrná rodina. Protože 150 tisíc pokryjí náklady na bydlení na víc jak půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsem osvc, samozivitelka, nezaopatrene deti a pro mne 150tis. je tak na 2-3 mesice zivota, mit tohle na ucte, tak nespim… ale chapu, ze pro nektere, co ziji od vyplaty k vyplate a nejsou schopni zeliminovat naklady nebo si najit lepsi praci, tahle nasetrena castka muze byt scifi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam to dost pochybuju. Známému zemřela manželka a ani po skoro roce nebyli schopni začít posílat vdovský důchod. Nestíhali. Tata šel do důchodu a ikdyz dal žádost včas a kompletní, tak mu ho vyplatili až po víc jak půl roce. Byt sam, by byl dost namydleny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit