Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Nech si zdát. Ja se teď vrátila a vzhledem k malým dětem, kroužkům a bezne pracovní době dělám puluvazek. Jsem schopna jít na 75 % s tim, ze budu dodělávat alespon 2× týdně vecer coz se mi fakt nechce. Navic batole nema ani 3 roky, takze soukroma školka sežere skoro 7 měsíčně. Doma ne vždy stíhám vařit, takže občas objednáme jídlo což taky leze do penez. Mam hezky placenou praci, ale vyskočily i náklady. Aby školák stíhal nejake kroužky, tak ma placeny navic odvod a tudíž náklad navic o 1300 na pololetí u jednoho. Vozeni batolete do skupiny taky stojí nejaky benzin navic. Reálne náklady poskočily tak o 10 nahoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeji vám krásný večer,
reaguji na nahlášení, které na tuhle diskusi přišlo
Prosím, pojďme přestat na sebe útočit (a reagovat na útoky). Diskutujme k věci, podle pravidel. Příště už nebudu řešit domluvou, ale blokacemi.
Děkuji za pochopení,
Klári ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si donedávna přišla celkem bohatá, ale poslední dobou když se občas procházím supermarketem, tak si přijdu vyloženě jako chudák. To fakt lidi koupí třeba sušenky za stovku? Jako někdy ty ceny totálně nechápu. Ale jako jo, nemáme se špatně, ale musím teda říct, že s prvním dítětem jsem si ani nějak nevšimla nějakého snížení živoní úrovně. S druhým už jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andyss píše: Více
Nektere ty ceny jsou vysoke, aby je pak mohli snizit a dat tam treba slevu 40%. Neco snad lidi kupuji jen v akci a bez akce ne. Treba my takto kupujeme kafe jen v akci a nakoupi se toho vice. Ale v akci je casto a za plnou cenu ho podle me lidi nekoupi. Proc te zrovna trapi susenky. Takova celkem zbytna vec a muzes si vybrat z x levnejsich druhu. To sis pripadala bohate a ted zas jak chudak. Celkem zmena. Deti jsou draha sranda, to jo, ale predpokladam, ze s druhym ditetem clovek nedostane z kategorie bohatych do chudoby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak k tematu. Chuda si nepripadam a bohata taky ne. Zije se nam dobre. Hlavne, ze neni valka, mame dost pitne vody i jidla, zdravotni pece celkem dostupna, je zde bezpecno, svoboda atd. Takze neni duvod si stezovat. Navic jsme bydleni koupili na hypoteku v dobe, kdy to jeste tak strasne nevystoupalo. Takze cajk. Jsem spokojena. Spoustu veci nepotrebuji. Nejsou tak dulezite. Hlavne mit zdravi, jak posledni dobou rada rikam
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka Tak asi nejsem většina, na akce prdím, snažím se tu cenu porovnat s jinými obchody a někdy jsou ty rozdíly fakt neuvěřitelné. Kafe třeba zrovna kupujeme na allegru, kde je cena skoro poloviční. Sušenky byly jen příklad, zdražilo neskutečně všechno. Ani nevím, čím to je, ale najednou mi přijde, že ačkoliv příjmy rostou, tak ta životní úroveň klesá. Nebo vím, inflace a válka, že. A druhé dítě jako výdaje navíc. A jde spíš jen o můj pocit, než že bychom se fakt stali najednou chudí, není to zas takový propad. Píšu, že se nemáme špatně. Ale najednou si nemůžu dovolit tak často objednávat jídlo jako dřív, zrušili jsme slečnu na úklid, hlídačku, najednou už si nemůžeme dovolit all inclusive dovolenou nebo víkendy v hotelu, jak to bylo dřív. To jsem vzala dítě do dětského hotelu za trojku, teď už bych za to stejné dala minimálně sedmičku. A to bylo rok, dva zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše: Více
Klídek, já jsem v manželství s otcem mých dětí, ale ty tu po všech štěkáš, jak kdybys ho tam už pěkně dlouho nemela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andyss mam deti 2018 a 2022. Takze pred covidem a po covidu, válce a energetickém krachu Bohemia Energy. Namátkou: chleba 22-43, rohlíku 1.10-2.7, šunka 100g 20-33, máslo 35-60, olej 25-50, selsky jogurt 12-20, camembert lidl 20-30, v Lidlu piticko 3,9- 9,9. V restauracích obědová česká klasika do 150 a aktuálně 180, smazak s hranolkama bezne 260,– plus kolikrát ještě tatarka zvlášť… ty zmeny jsou velké. U prvního jsme často na jídlo i chodili a vesla jsem se s přehledem do 8/9 tisíc. Aktuálně jsem na 14-15 a to tolik zajdeme na jídlo průměrně jednou týdne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andyss píše: Více
Tak ona ta zivotni uroven sla skutecne mirne dolu. Inflace vysoka a platy tolik nerostly. Slecnu na uklid ci hlidacku jsem nikdy nemela a na all inclusive jsem nikdy nebyla, domu jidlo si objednal snad 2 krat za zivot manzel a ja nikdy a chuda si neprijdu
. Je to proste relativni. Ja to beru tak, ze se mame nejlepe v historii naseho uzemi. Zijeme si krasne a toho si vazim. Pitna voda az v domacnosti, v zime teploucko, lekar neni luxus, jidla dosti, v klidu se projdu vecer a niceho se nemusim bat a nazory si taky mohu rikat prakticky beztrestne. Mame se krasne
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou to jako vážně? Tak to my také žijeme v jiné sociální bublině a se vzděláním máme dobré práce a máme se dobře, novostavba, dvě auta, dvě děti, každý rok moře, hory a různé pobyty po pár dnech, děti mají kroužky a třeba plavání pro batole je po 3tis za kurz po 10lekcich…a dětem do budoucna zajistíme vzdělání, koupíme řidičák a auto, přidáme na bydlení…
- Citovat
- Upravit
@Oriseka i nasi jako důchodci. Vic jak jeden důchod ušetři a to živi chalupu (resp rodinný barák) a byt v Praze. Akorát nikam nejezdi - nechtějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Kde? V Praze stojí lekce plavání 500/30 minut
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki hele, jezdíme okolo logistiky dětí oba s mužem a oba děláme dopoledne, nebudu potřebovat zkrácený úvazek, abych stíhala kroužky…jeden půjde od 6 a druhý od 7h
případně máme důchodové aktivní moje rodiče, co se kdykoliv rádi zapojí…u nás berou na vesnické školce 8km od domu dětí od 2let, takže soukromou nepotřebujeme, dcera už tam má v roce zajištěné místo, až bude chtít nastoupit, třeba ve 2,5letech…do práce nespěchám. Školková dcera má tři tréninky v týdnu, mladší plavání…
- Citovat
- Upravit
@hospodki píše: Více
To jsou dobri. To moji rodice-2 duchodci rozhodne jeden duchod neusetri
. Nepracuji k tomu? Protoze 2 duchody je tak 40, z 20 by urcite nevyzili. Jen poplatky k domu budou 10tis. Maji se dobre. Nestezuji si. Ale zas na nejake velke setreni to neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak píšete, každý utrácí za něco jiného. My sice měli hlídačku a slečnu na úklid, ale oběma jsme dali 300 jednou za 14 dní, jezdili na all inclusive, ale last minute a tenkrát to ještě bylo za pusu. Ale zase se třeba hrozně divím, když si někdo koupí knížku, já bych si přišla tak bohatá, vždyť přece můžu jít do knihovny za stovku na rok!
Prostě každý jsme jiný, nedá se to porovnávat. Příjmy jsou jedna věc, ale s úplně stejnými příjmy může člověk buď žít od výplaty k výplatě nebo šetřit a něco vybudovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit