Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Ta1983 píše: Více
Tak pak ale píšeš to stejné, co já. Oběma nám asi tedy přijde normální naspořit dítěti něco do začátku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hygienistka750 píše: Více
Asi ano ![]()
Dnes už makám tak mi to moc nemyslí
Vše nejlepší do Nového roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše: Více
Tak kdo může, ten zajistí.
Jiný naspoří dle svých možností.
Všichni normální dáme vychování, vzdělání a podporu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
V praci:). Jo, moje deti dostanou každý byt, samozřejmě pokud nezvlčí. Komu jinému pomocí než vlastní krvi. Mne by zajímalo, zda ti, co říkají, ze dětem dají vzdělání, něco dostali. U nas se majetek navyšuje, posouvá skrz generace. Jo, základ je rodina, zdraví. Ale pomocí dětem mne přijde jako dobrá věc.
Příspěvek upraven 02.01.26 v 11:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka evidentně jste nedostali taky, u nás se pomáhá po generace a každá generace je bohatší a bohatší…taky nebudu podporovat děti v tom, aby vyhazovali peníze za nájem…u nás si vždy každá další generace šla do svého, všichni domy…my už také máme postaveno a tím, že jsme dostali do začátku možnost bydlet dohromady v domě a dostali jsme pozemek a něco do domu, tak nám pečení holubi nelétají, protože zbytek placení a financování už je na nás…jen dům nás stal 7,5mil, půjčovali jsme si 4mil…zbytek jsme nějak splácali postupně…našim dětem nějaké bydlení do začátku zajistíme, nevím, proč bychom měli vše rozfofrovat a navíc v dědictví jsou miliony, které těm dětem připadnou, my už je potřebovat nebudeme
hodně cestujeme s dětmi od malinka, to je pro nás nejvíce, společný čas ![]()
- Citovat
- Upravit
@jkra píše: Více
Nemyslim. Kolik tak budou vydaje, kdyz bydlu ve svem? 40k na pohodu. Takze 30+podpora (nemocenska) uuuuplne v klidu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne nejsme o moc bohatší. Mame asi o dvacet tisíc větší příjmy, živíme už jen jedno dítě, byt máme taky vlastni bez dluhu a k tomu zahradu Úspory moc velké nemáme. Žijeme si úplně v pohodě. K bytu jsem přišla snadno, kdysi patřil městu, mi jsme si ho odkoupily, stejně tak zahrada, nejdřív pronájem od města, pak nam to město prodalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ale nikde nepíšu, že nepomůžeme. My děti zajistíme tím, že jim to dopřejeme, uhradíme… škola, studium, bydlení. Ale nedostanou balík peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My vydelavane o trochu vic (80.000), mame ale vice deti, rekonstrukci vlastniho bytu dokoncujeme (jeste padne tak 200.000), uspory okolo 800.000, pujcku zadnou nemame, auto jedno starsi. Chuda si neprijdu ani bohata. Spis ani jako stredni trida si neprijdu
, jen jako normalni rodina, ktera nemusi resit, zda koupit diteti brusle nebo si zajit na veceri. Na dovolene jezdime po vlastni ose a snazime se levneji (tj. v lete klidne se stanem), ale jezdime do zahranici, vsechny deti maji stredne drahe konicky (na jedno jsou naklady okolo 40.000 rocne, na ostatni okolo 20.000), vsechny deti jsou uz na ZS. Anonym, finance.
- Citovat
- Upravit
@Salorka píše: Více
tak pokud uhradíte „bydlení“, ta to je zhruba to stejné o čem píše dotyčná, ač teda tam je to např. o poskytnutí nějaké finanční částky na základ hypo, tedy taktéž na bydlení, to nejste v rozporu…jen to každá nazýváte jinak, obsahově stejné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to měla přesně tak - naši mně nechali vystudovat VŠ, kde mi až do 25 let platili bydlení, stravu atd. (i tak jsem tedy při VŠ chodila na brigády, protože jsem nechtěla na rodičích už být 100% závislá). Pak nám v podstatě zaplatili svatbu a tím to skončilo. Sami tenkrát měli dost dluhů (bydlení), takže si nemohli dovolit nám se sestrou pořizovat byty nebo tak něco. S mužem jsme měli nejdřív malý byt, kde jsme byli v nájmu a časem jsme se zmohli na vlastní domek. Na druhou stranu vím, že kdyby cokoliv, rodiče mi pomůžou. A jednou (doufám že za ještě minimálně 20 let) zdědíme se sourozenci nemovitost, co má už teď hodnotu asi 15 mio.
- Citovat
- Upravit
Já to takém říkám, že to co člověk dostal od generací před ním, má dalším generacím předat, protože předkové to dali kvůli zajištění. A pravidelně za to dostávám sodu, že je to věc rodičů a co si to dovoluji.
Vidím i u nás v rodině, že někteří se s tím neobtěžují, rozprodají zděděné pozemky, které byly v rodině po generace, a utratí to za kraviny typu auta a dovolená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kde se na ro asi muže brat
. To je otázka teda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak vy víte, jaké mají úspory a děti si zajistí, jsou ještě malé a super je, že už neplatí hypotéku…