Připadáte si chudí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6594
2.1.26 20:38

@Keyllah konečně někdo, kdo to má stejně 😆 😆 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
2.1.26 20:47
@Keyllah píše: Více

@Salorka
To není málo :srdce:

Idealni částka je, aby te to financne nepolozilo, ale aby te to malinko „stvalo“, tjm abys pocítila to, ze ty penize někam dáváš.

Jinak 3 tisice je slusny, pro spoustu lidi je to 10% prijmu. Pokud si muzes dat stranou mesicne 10%, je to fajn.

Příspěvek upraven 02.01.26 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
2.1.26 20:51
@Krákora997 píše: Více

ale co s tím? narovinu přiznávám, že investování nerozumím, takže tak nějaké pravidelné spoření? :think: trochu závidím těm, co se v tom dokáží orientovat a nakupují akcie, řeší různé podílové fondy, investice…já jsem v tomto dost marná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
2.1.26 21:15

@Krákora997 mě by taky zajímalo, co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
2.1.26 21:20
@Salorka píše: Více

Nejdriv sporeni na nenadale výdaje, pak terminovany vklady (pokud se vyplati, koukni), pak až akcie a etf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
2.1.26 21:24
@Salorka píše: Více

pustíš se do toho? 8) je to každopádně zajímavé. U mě je problém v tom, že nějaké větší částky bokem prostě nedám, takže koukám po možnostech, co s 3tis. měsíčně, aby to k něčemu bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
2.1.26 22:02

@Keyllah musím o tom něco nastudovat, načíst.. fakt jsem v tomhle úplně marná a obdivuju každého, kdo se v tom orientuje a ještě to praktikuje :mrgreen:… Ale mrknu po tom, já můžu uvolnit kromě dalšího spoření/šetření/důchodového…cca 4tis max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
2.1.26 23:20
@Krákora997 píše: Více

Systém žádný nemám, nějak to vždy skoulíme. Sama se někdy divím, jak nakonec vždy nějak jdeme dál. Máme trošku našetřeno (v řádu pár desítek tisíců), když přijde krize, dáme to na to, když přijde hned další krize, holt vezmeme úvěr. Zatím jsme ale bez dluhů, což mě těší. Fakt dělám, co můžu. Někdy v práci dostaneme hezké odměny, ty pak jdou na ty větší výdaje.
Teď mám třeba radost z takové maličkosti jako jsou ušetřené peníze na letní soustředění obou synů a novou ledničku (tu ale nepotřebujeme mega nutně, tak to budou třeba nakonec peníze na něco jinhého). Ještě v září přijde ten adapťák, na to snad taky bude, ale to je ještě daleko. Do té doby budou ještě nějaké menší odměny a taky mám teď práci navíc, to pomáhá. Žít jinak než po těchto malých krocích nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
3.1.26 10:06
@Anonymní píše: Více

Mne ne… Co bych za to dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
3.1.26 10:15
@kyslík píše: Více

Vy máte s manželem oba nízkopříjmová povolání, že nejste trochu více zabezpečeni? Nebo jsou to následky nějakých chyb z mládí (úvěry)? Neznám rodinu, kde jsou dva rodiče a byli by na tom finančně tak zle, tak se možná hloupě ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
3.1.26 10:21
@884135 píše: Více

Na vše co chceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
3.1.26 10:30
@PaníBovaryová píše: Více

To je divný dotazník
U mne výsledek vůbec neodpovida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21435
3.1.26 10:55
@Venetia píše: Více

jak říkám, je 7 let starý, takže třeba příjem bude už zkreslený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 11:57

My jsme dlouho jako rodina měli příjem necelých z0 tisíc a za bydlení jsme dali cca 25. A nenašetřili jsme téměř nic. Nebo takhle - běžný provoz byl kolem těch 20 tisíc, takže jsme jakoby 5 měsíčně našetřiliy jenže se taky každou chvilku něco sypalo a tak ty „našetřené“ peníze šly během pár měsíců so různých věcí jako oprava auta, nová pračka, myčka, bojler…auto mělo kolem 20 let, takže to byl servis každou chvíli. Cítila jsem, že jsme spíše chudší (lehce pod nižší střední třídou).
Teď jsem s dětmi sama, zatím bez práce a to jsme na tom samozřejmě úplně jinde. Maso maji jenom děti ve školní jidelně, doma jíme hodně levně, jsme bez auta, bydlíme v domě u rodičů. Doufám, že to nebude na dlouho, není to vůbec snadné.

• Citovat
  • Upravit
1021
3.1.26 11:58
@stodvacetjedna píše: Více

Promiň, ale ptáš se opravdu hloupě. On ne každý vydělávat statisíce ( i když tady na eMiminu ano :lol: ). Spousta rodin je na tom stejně jako @kyslík, ba dokonce ještě hůř. Jenže ono taky ne každý to veřejně přizná. Já, ač do této kategorie nepatřím, vím, že to tak lidé mají. Mám pocit, že spousta lidí žije v nějaké bublině, za kterou dál nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat