Připadáte si chudí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.1.26 18:23

@Krákora997 já mám i akcie, i dlouhodobější projekty, ale do začátku s investováním mi to přijde dobré, jsou tam drobné poplatky, které se odečtou každý měsíc…fondu mám několik a dají se vybrat výhodné nebo pak ten skořicí účet se 4 procenty…naši to mají oba a tak si tam s tím hrajem všichni :-)

• Citovat
  • Upravit
348
3.1.26 18:24
@Anonymní píše: Více

@Eva2610

Ja se ptam protože v kazde rodine je to evidentne uplne jinak.

Mym rodicum staci, ze jsme v pohode a fakt neresi co mame a nemáme. Kdyz budem kupovat nemovitost, tak to mame určitě mezi řečí reknu, stejne to, kde jsme byli na dovolené a jak se mame obecně.

Naopak v rodine meho muze je to (pro me, evidentne je jejich životní přístup ale norma), tezky bizar. Tchyne co nevi, to si domysli a neni ji to vubec blby. Furt kouka, co mam na sobe, co mam asi noveho, stejne tak resi jak ziji lidi kolem a kdo stavi, kdo byl kde na dovolené a kdo ma jake auto. Prostě se nudí. Co neví, to si domysli a lži šíří dál. Moje svagrova to samé. Dokonce když jsme se stěhovali, tak z nich mezi řečí vypadlo, ze koukali do katastru, jestli byt je fakt najem nebo jsme si ho koupili.

Jinak mi přijde normální, ze treba kdyz kamaradka hledala byt a kupovali, tak nam to řekli, protože je to z kategorie „co se deje ve tvem životě“.To samé kde byli na dovolene, protože oboji je sdílení radostí nebo starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
3.1.26 18:24
@Eva2610 píše: Více

Tak to také nerozbírám, ale nákup nemovitosti třeba ano. Samozřejmě pokud jich kupujete hodně, tak nemusí vědět o každé. My kupovaji jeden byt kdysi, tak to věděli. Mamka se tam byla i podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
3.1.26 18:26

A pak jsou ty zamilované s muzi co vydelaji hodně 🤣.

Tyhle dvě věci spolu prece nesouvisi. To je jak kdybys řekla, že chceš„radši hodnyho, i když chudyho“, muzes mi i super muze, co vydela, i muze co nevydela a je to s ním děs běs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 18:28

Takhle už to ale nemusí fungovat, jak když si chci něco vybrat v čase dobře hodnoty, tak si můžu cokoliv vybrat a do 3 dnů mám peníze na účtu…a jak tu psala ta o poplatcích, tak to se dá taky vybrat na nějaký kompromis 0,15 procent…takže vidím, kolik mám čistý vklad a kolik je zisk

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 18:31

@Krákora997 my se o všem taky normálně bavíme a jelikož nám naši chodí třeba zalévat kytky, tak to vědí, kdy odlétáme…my se setkáme několikrát za týden…kdo s rodiči nemluví, tak jim asi ani nic neřekne, ale i nás by to řekly i děti…Babi, dědo my poletíme na dovolenou…my máme nové to, či ono…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 18:33
@Krákora997 píše: Více

jj, je to tak. Není rodina jako rodina.

• Citovat
  • Upravit
348
3.1.26 18:34
@Eva2610 píše: Více

Ja treba mame kolik mam nasporeno (kdysi, nebylo to tolik), rekla. Jsem z rodiny, kde se o penezich nikdo nebaví, ale máma byla v situaci, kdy se bala o praci, ja praci tehdy taky menila a vim, ze byla obecne v nervech z toho jak to zvladnu (ona je ten typ co je dvacet let v jedne práci). Tak jsem ji rekla, ze mam xy penez, vystacim na xy mesicu a kdyby ona byla v nehaky brynde, tak ji samozřejmě ráda pomůžu. Kolik ona ma nasporeno netusim, ale chtela jsem, aby věděla, ze tu jsms kdxztak pro ni.

Naopak tchanovci furt radoby prepocitavaji, kolik asi mame, nenapadne vyzvidaji a tim, ze jim nic nerikame, tak si aspon domysli, no… Ja tohle úplně nechápu, ale tak nekdo to ma jako hobby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
3.1.26 18:45
@hospodki píše: Více

Pasivní agrese a povyšování není vůbec myšleno :kytka:.
Ja reagovala na to, když muž zajišťuje finanční vysoky životní standart, tak žena zajišťuje vysoký životní standart v podobě teda kvalitu života -už rám mas ty sve slovíčka.. Je to muj pohled.

A ne neni to jen o objednané dovolené, cvičení a sexu. To preci jen muz vidí me jako zenu i s většími hodnoty. :)

Příspěvek upraven 03.01.26 v 18:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
3.1.26 18:47

@kyslík
Jsem na tom podobně, jako ty. Nemám tedy nemovitost, upřímně si nepamatuju, zda vy ano. Mám 5 letou dceru, jsem s ní sama, alimenty na dnešní dobu nízké, ale jsou. Mám magisterský titul, škola to lehká nebyla, bakalářské státnice mám, mj., z teologie. Pracuji jako sociální pracovnice, svoji práci mám ráda, jinou zatím dělat nechci, ale milionářka ze mě nebude. I přesto si myslím, že se nám žije dobře, každý rok vyrážíme někam na dovču, jednou měsíčně na výlet po ČR a netřeme bídu s nouzí. Peníze se snažím nerozhazovat, každou korunu dvakrát otočím, ale jako chudá si nepřipadám, protože máme na zdravou stravu, volnočasové aktivity, dneska jsme třeba byly bruslit a to zadarmo také není, oblečení máme víc, než dost a kroužky má dcerka také. Dokonce jsem schopná mít i nějakou rezervu, kterou snad v tomhle roce z odměn navýším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
3.1.26 18:52

Ale to není o tom, že se s rodinou nebavíme. S manželovymi rodici se taky vídáme několikrát týdně, samozřejmě vidí, že třeba mame auto… Ale nepovidame si třeba o zlate, investicích do umění… To si ridime sami a považuju to ta důvěrne i v rámci rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
3.1.26 18:52

S prvním odstavcem máš pravdu. Samozřejmě, že mám své příjmy ze své práce, jen je to dané tím, že mám muže, který se v tomhle postará.

A zamilovaná jsem taky :). Co je tohle za teorii :)

Příspěvek upraven 03.01.26 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
3.1.26 18:54
@Krákora997 píše: Více

Penize vůbec nejsou měřítkem vztahu.

A když mam super chlapa, tak tohle asi nebude důvod rozchodu zejo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1926
3.1.26 19:01
@_.Emilyyy píše: Více

Sorry zlato, zarábaš už príliš veľa, tak sa musíme rozísť, nech si nejaké ženy ktoré vôbec nepoznám nemyslia, že som zlatokopka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
3.1.26 19:02

@kyslík
To, co ty píšeš, je pro mě mnohem víc, nez všechny prachy světa. A pro rypny: ano, peníze jsou fajn, jsou potřeba. Jen jsem neměla to štěstí, jako kyslík a upřímně ji to trochu závidím.
Mně se moc líbí, co řekl Chris McCandless: Happiness only real when shared. Což jsem pocítila, když jsem v práci dostala fakt velké odměny, ale vlastně moc nebylo, komu se pochlubit. Jako, dcerka to věděla, taky se mnou šla na nákupy, na večeři, ale 5 leté dítě tomu úplně nerozumí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat