Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@rodinka4 píše: Více
Mohou je prodat ty samy děti a koupit byt jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše: Více
Ano, moznosti sú rôzne. Uvidíme ako sa to vyvinie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ne, tato rodina chudá určitě není. Chudí lidé nic nevlastní a vydělají jen na základní potřeby. Akorát Češi už jsou tak rozežraní, že jako základní potřebu vidí i krytý bazén na zahradě a moře každý rok.
Jestli je to rodina s paní na RD, tak věkově tipuju nějak okolo 35let, a za deset let můžou být i úsporami úplně jinde. On je taky dost velký rozdíl porovnávat majetek a příjmy třicátníků a lidí třeba 40-50let, nebo lidí, kteří už bohužel přišli o rodiče a dědili. Když to vezmu u nás, tak před deseti lety se nasypaly prachy do bydlení, a rezerva byla tak 300tis., aktuálně je to cca 2mil. a část investujeme do bytu pro děti, takže rezerva v penězích se sníží, přibude první dluh, ale jsme přesvědčeni, že se to vyplatí a peníze se zhodnotí. Dětem teď tedy budeme šetřit formou splátek bytu. Příjem máme větší, ale minimálně 20% jde do spoření. V obchodech mi přijde, že počítám mnohem víc než lidi s podprůměrnou mzdou v nájmu (podle obsahu košíků).
- Citovat
- Upravit
@Keyllah píše: Více
Tak my investice máme ve vyšší hodnotě než je hypo co máme. Takze to můžeme splatit, ale s ohledem na doplatek a splátku a to co nám generuji investice by to byla hloupost umořit hypo s vyjikajicim úrokem. Finanční gramotnost neni mít vše splacené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše: Více
a já někde psala, že finanční gramotnost je mít vše splacené?
já jen psala o tom, že někde je střední třída definovaná i tím, zda je schopná generovat zisk i třeba investicemi atd. a proto tam já nespadám. O umoření hypotéky jsem nenapsala ani slovo, nepleteš si mě s někým? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
To není vyloženě na tebe. To jen, že podle toho bychom asi taky neměli být střední. Investice mame, ale hypo splacenou nemáme. To o finanční gramotnosti byl jen statement, opět ne nic o tom, ze by jsi byla negramotná. Spis překvapení, ze někdo zahrnuje mít vše splacené jako status bohatství - tím myslím toho kdo vytvářel ten test
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta poslední věta je podle mě důležitá. Mám známé, co dají denně kafíčko, nebo něco dobrého a brečí mi, že na investování nemají. Kdyby každý den tu 100 neutratili, ale dali bokem, dávají měsíčně tři tisíce na investice. To prostě za 15 - 20 let může udělat hezké peníze. Ale tím se pustíme do debaty: užít si dnes versus spořit versus umět si zdravě odříct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas, počítám taky. Nekupuju blbosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To určitě můžeš psát do diskusi, akorát jak se všude úplně stejně vytahuješ, tak je to takový úsměvný. A prostě dneska opravdu nemůžeš vědět, jak na tom budete za patnáct, dvacet let. Je fajn mít nějaký plány a představy, ale taky je dobrý vědět, že stačí málo a nezbyde z nich nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jak investujete a s čím/jakým produktem jste spokojené?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka píše: Více
jestli ti teď přišlo do SZ 10 zpráv s nabídkou zaručené investice, tak je raději ignoruj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akcie, etf, crypto jako spekulace, fyzicke kovy. Obcas nejaky (levny!!!) obraz.
Terminovany vklady. Mozna zaloz separe diskuzi nebo skupinku, to tema by melo úspěch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krákora997 to není špatný nápad. Akorát já tomu vůbec nerozumím, končím u termínovaných vkladů, to je můj max 😆
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám to podobně
navíc mám tak 3tis. měsíčně volné k „investicím“a to je asi dost málo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit