Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sú v pohode. Ak nie sú hlupáci, aj v prípade choroby/nehody to zvládnu bez väčšej újmy. Dať deťom niečo do začiatku je super, ale nie je to povinnosť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a vy osobně si připadáte o dost bohatší než uvedená rodina? Máte více naspořeno, více nemovitostí? Kde na to berete?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Někdo má vybraný kontokorent a je v pohodě ![]()
A někdo má statisícové úspory a děsí se pořád budoucnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo- máme vyšší plat a koupili jsme na vesnici dům za hubičku. Od toho se vše opichuje
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem někde četla nějaký rozhovor s nějakým ekonomem, který říkal, že bohatý stát poznáš podle toho, čím víc se jeho obyvatel cítí chudých.
Mně se můj kamarád občas směje, že vydělávám houno, reálně se cítím bohatší jak on, i co se mých možností týče.
Houno fakt nevydělávám a narozdíl od něj živím ještě dvě děti, ale má to v té hlavě nastavené takhle a já s tím nic neudělám.
Když to budu brát jenom na peníze a nebudu se pouštět do filozofických debat, bohatá se cítím díky rezervám, které jsem vytvořila, ne kvůli částce na výplatní pásce. Umět si krátkodobě odepřít pro dlouhodobý užitek, v tom je pro mě velký díl bohatství, a to v každém ohledu života, ne jen u peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme příjmy vyšší, ale k tomu zase ještě 1,5 mio nesplacenou hypotéku a našetřeno nic moc
Jako chudá si rozhodně nepřijdu.
Chudý je podle mně člověk na dávkách, s exekucemi, takový který si nemůže dovolit jet na dovolenou a děti poslat na lyžák, takový kdo musí převracet korunu a uvažovat jestli si může dovolit koupit nový zimní kabát nebo ten co má už 10 let ještě vydrží ![]()
- Citovat
- Upravit
@PaníBovaryová píše: Více
Dobře, ale dát dítěti za 15 let milion jako základ pro hypotéku je pořád lepší než nic. Já vůbec netuším, jak budou stoupnout ceny za byty, osobně doufám, že to bude chvíli stagnovat, že se třeba budou uvolňovat domy na vesnicích a místo jich dělat sociální/obecní byty. Ale vůbec nevím, kam to může vyšplhat.
My spoříme dětem přes nějaké investice a vidím výhody složeného úročení, ale pořád je to málo. Resp. pořád to beru jako drobné do začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hygienistka750 píše: Více
Ono se dětičky taky musí trochu snažit sami.
Za mě by bylo třeba aby se více stavělo a byli městské byty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ta1983 píše: Více
Jak konkrétně si představuješ tu snahu? Jak si představuješ, že se tvé dítě osamostatní. Napiš konkrétně- v 19 vyjde SŠ a pak co? Nebo ve 24 vyjde z VŠ a pak co? Kde vezmou základ pro hypotéku, těch cca 20 procent? Koukni se na byty, ceny, platy a pak mi napiš, jak si to u jednotlivce, co zrovna vyjde ze školy, představuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My bydlime v byte, ktery jsme nemuseli splacet a taky mame vetsi prijem (praha), nebudu x let doma na rodicaku. Ale stejne se do tech, rekneme 30k mesicne vydaju v pohode nacpeme. Vse ostatni sporime a jezdime dost po dovolenych, vyletech, kulture…
- Citovat
- Upravit
Jednoduše…jak sem psala. Dcera dostala spoření takže základ pro hypotéku na menší byt má. Samozřejmě si musí najít práci a pracovat. Pokud na to s platem nedosáhne tak pronájem. Nicméně není povinnost rodičů kupovat dítěti byt.
Dítě musí mít snahu samo se postarat a něco dělat. Samozřejmě jsou výjimky kdy je nemocné, má omezené pracovní podmínky atd.
Příspěvek upraven 02.01.26 v 11:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ale oni mluví vyloženě o zajištění dětí. Ne jako o „lepší než nic“. V tom je rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček píše: Více
Taky to tak vidím.
V podstatě pokud jsme zdravý tak jsme bohatý všichni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit