Připadáte si chudí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.1.26 10:41

Cíleně šetří na auto, dovolenou a na jiné potřeby. Výletují, minulý rok zvládli dvě dovolené - jednu po ČR, druhou týden v Rakousku. Letos chtějí letecky moře.
Výplatu mají spíš o něco vyšší než jsem psala, ale ne o moc

• Citovat
  • Upravit
56147
2.1.26 10:42
@Anonymní píše: Více

Ono záleží na nákladech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
2.1.26 10:43

Za me s tímto příjmem a životním stylem jsou spíš střední třída a to pouze s ohledem na to, ze nemaji hypo a dalsi splátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4904
2.1.26 10:45

Nejsou chudí. Snaha „zajišťovat děti“ je dle mého nesmysl. Dítěti poskytnu dobré vzdělání, dveře u mně budou mít vždy otevřené, ale žádný pečení holubi do úst, ať se pak v životě snaží sami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10922
2.1.26 10:46
@vedma007 píše: Více

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3305
2.1.26 10:48
@vedma007 píše: Více

Dát něco dítěti do začátků, aby si třeba mohlo dovolit pořídit na hypotéku na první bydlení a založit rodinu, to pro mě nejsou pečení holubi. Naopak bych nepřidala na auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
2.1.26 10:53

My třeba dětem do budoucna nic dávat nebudeme ale budeme tu finančně pro ně a rádi jim se vším pomůžeme - škola, bydlení… A s tím, že samozřejmě sami vynaloží snahu si přivydělat. Ale že by v 18ti dostali nějaký obnos a čau, starej se, tak to tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
2.1.26 10:57

Za chudé bych je nepovažovala, spíš, že to není úplně na vyskakování. Ale jinak prostě taková obyčejná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10922
2.1.26 11:01
@884135 píše: Více

Já jim určitě zaplatím ŘP, to je základ ke vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41282
2.1.26 11:01
@hospodki píše: Více

myslím, že už nebudou ani střední třída :think: nicméně je fajn, že nemovitost mají splacenou, ale je fakt, že ten příjem není až tak vysoký, resp. stačí když jeden vypadne a bude asi problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
2.1.26 11:04

Taková obyčejná rodina. Mají dost na život, málo na zajištění dětí nebo větší investice.

Zajištěním děti myslím např. každému určitou finanční částku do začátku, např. 800 tis/dítě, aby mělo na základ hypotéky. Popř víc samozřejmě, ale ne nutně koupit byt za 6 mil. každému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21430
2.1.26 11:05
@jkra píše: Více

Zvládli to na rodičáku, zvládli by to na při nemocenské jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.1.26 11:05

Chudý podle mě nejsou. Upřímně krom bytu, auta a něco naspořeno žádný majetek nepotřebuju. Myšleno více nemovitostí atd.
Dítko jednou zdědí vše po mě a do té doby se musí taky snažit samo. Samozřejmě dostalo spoření které jsem platila + něco na vybavení bytu.
Ale nejsem zastáncem toho dát dítěti vše na stříbrném podnose.
Za mě je největší bohatství zdraví a milující rodina :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.26 11:06

A tedy - kolik by tedy měli mít našetřeno, aby byli zajištění a v pohodě?

• Citovat
  • Upravit
21430
2.1.26 11:07
@hygienistka750 píše: Více

To bude málo za 20 let. jestli chtějí zajistit děti, už teď by jim měli koupit investiční nemovitosti.
Což si nemůže dovolit většina. Ale to neznamená, že většina lidí je chudých. Nebo jo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat