Připadáte si chudí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.1.25 00:12

2 mařky se do sebe pustily a celá diskuze zaplevelená :D milé dámy, nemusíte tady na sebe štěkat jak psi na dvorku. Stačí si uvědomit, že někdo bydlí ve vlastním bytě v Havířove a může tak mít opravdu minimální náklady a někdo naopak bydlí v bytě s vysokou hypotékou v Praze a pak opravdu 70 tis. nemusí stačit na pokryti fixních nákladů. Proto se neshodnete. Ani jedna evidentně nemáte dostatek přirozené inteligence na to, abyste to dokázaly samy pochopit, tak vám to teď píšu já, ať to tady nemusíte plevelit dále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18683
9.1.25 05:35
@Oriseka píše: Více

Uz dávno ne. Měsíčně za benzin tak 2. Nemovitosti v ov, mama hodne zavařuje a vaří, pěstuje na zahradě. Takže za jídlo taky moc neutratí. Dřevo od hajnyho na topeni taky ušetří. Oblečení prakticky nekupuji. Jsou nenáročný jak byli vychovaní. Ja mam narvanou skříň a mama se vejde do 10 triček s přehledem. Jedny jeansy, boty taky tak troje na rok. Je to jejich volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
9.1.25 05:43

@bubbagumpshrimp
1. Nie
2. Keby som nemala na bývanie, jedlo, oblečenie a potreby pre deti. Keby som musela dieťaťu povedať, že nepôjde napr. na lyžiarsky zo školu, lebo na to nemáme.
3. Stredná trieda, aj keď sa už strácam trochu v tejto dobe, že čo sú vysoké a nízke príjmy. Žijeme ale naozaj dobre, nemusíme sa v ničom obmedzovať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22593
9.1.25 07:00
@Andyss píše: Více

300 jednou za 14 dni? To bylo hlidani na hodinu, max na 2? Jeste chapu hlidani na 2 hodiny-treba nakup ci lekar, ale dvouhodinovy uklid jednou za 14 dni :think:. To je strasne malo. To nestaci nic uklidit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1423
9.1.25 07:15

Problém je, že čím víc vyděláš tím víc utratíš. Ale jde žít i z mála. Na MD jsem kupovala třeba jen 1× kuře na týden, to bylo jediný maso, vše vařila a pekla doma. Muž ještě studoval. Já si před MD naštěstí našetřila na to že jsem mohla mít základ na svůj byt+ i na MD jsem splácela 5000/m.
Jako byly jsme spokojení, ale nebýt mého výdělku v cizině předtím tak nevím jak bydlíme.

Teď mám pasivní příjem z bytu 20000 a uvažuji jestli má cenu ještě k tomu pracovat, když to člověku vlastně ( dohromady s mužem) stačí. Jestli nestojí za to víc věnovat se ještě chvíli rodině a sobě :srdce: i když si holt nekoupím nic novýho a nepojedem k moři, ale každý den můžeme být víc spolu a vše doma klape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18683
9.1.25 08:09

@LunaP z ceho budeš resit opravy? Co kdyz hned neobsadíš nemovitost novým nájemcem? Není Lepší pracovat alespoň částečně a navýšit pak pasivní příjmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.1.25 08:19
@Anonymní píše: Více

Neumím si představit žít z ruky do huby a nic neušetřit. Odkládáme každý měsíc rozumnou částku. Ale když to vidím kolem sebe nebo čtu i tady, tak nechápu, jaký střelci lidi kolikrát jsou a jedou opravdu nadoraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.25 08:20

tak záleží jaké máte příjmy… my byli „bl. bí“ a měsíčně nám jde na úvěry 25tis (i s hypotékou tedy), noo a pak sumasumárum celkově pevné platby jsou 60tis. Příjem mám cca 105tis dokupy. Snažíme se ušetřit… ale z těch 45tis co zbývá jde pak různě na opravy aut, pojistky aut, to co se doma pokazí, na dovolené, na jídlo, platby ve škole, oblečení, obutí.. a vše různé… noo neplatit těch 25 máme se ted krásně…tak ještě pět let vydržet a bude líp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.25 08:27
@Zmatka píše: Více

nee trojnásobek ani šestinásobek platu… ale mít rezervu na šest měsícu na výdaje. Někdo vydělává 150tis měsíčně… neznamená to že musí mít 900tis bokem… ale mít bokem na výdaje… takže mu bude stačit mít bokem třeba 400tis. My máme výdaje pevné 60tis, takové průběžné 30tis když se vše oseká… bokem máme po ruce 320tis.. více už nešetříme a dáváme na ty úvěry ted už vše co jde. Příjem máme 105tis. A není třeba mít bokem po ruce 600tis… nemlvuím co pak šetříme na penzijkách.

• Citovat
  • Upravit
5098
9.1.25 13:41

Tak predpokladam ze cela vyplata je nejak vyuzita, takze pro zachovani bezneho standardu sestinasobek. Urcite se daji nejake veci osekat..moc ale ne. Pokud ma nekdo hypoteku 50 tis., tak tech 150 tis. mesicne fakt potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.25 14:18

@Zmatka Však právě říkám… je třeba mít bokem na náklady… tak když vydělávám třeba 150tis.. tak třeba lidi šetří třeba 20-30tis… a na to tedy nepotřebují mít bokem na šetření…

• Citovat
  • Upravit
22593
9.1.25 14:47
@LunaP píše: Více

Prijde mi ideal prace na zkraceny uvazek. Dost casu na rodinu a neztratis kontakt s pravovnim svetem a neco vydelas. Stejne dopoledne jsou deti ve skolce/skole, takze o nic neprijdes. 20tis. pasivni projem jeste taky neni tak vysoky, kdyz z toho jeste budes platit dobrovolne socialni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
9.1.25 18:40
@Oriseka píše: Více

Jo, oboji bylo na dve hodiny. A uklid stacilo - takova ta klasika zem, prach, koupelna, nove 3kk, ktere jeste neni zakramovane a vzdy jsem ji preduklidila provozni bordel… a jednou za 14 dni jsem to udelala ja a takto jsme se stridaly po tydnu. To jsem zatlacila na manzela, aby platil, protoze tady ten tydenni uklid odmital dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22593
9.1.25 19:23
@Andyss píše: Více

To je zadarmo, uklid ci hlidani za 150 na hodinu. To bylo hodne vyhodne pro Vas. I ze chtel nekdo k vam jezdit kvuli 3stovkam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.25 20:18
@Rozumný investor píše: Více

Hezky receno a souhlas :lol: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie