Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@hygienistka750 58183183 [/cit
Nemusí mít každý hned po vystudovani nemovitost v osobním vlastnictví, ne? Já teda dám dětem to, že zajistím sebe, aby si mě nemusely na starý kolena vzít domů nebo mi platit ústav. Bydlení ať si pořídí sami nebo počkají, co zdědí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Hele, každý to asi bere fakt podle modelu, který zažil. U nás bylo normální šetřit pro další generaci, což se ale nevylučuje s tím, zajistit si co největší soběstačnost (což pro mě znamená zdravý životní styl, uspořené peníze na účtě, v určitém věku přizpůsobení bydlení pro invalidu - sprcha atd., životní pojistky, ale i zahrádka, slepice, preventivní prohlídky, bezpečné auto apod). Takže mě přijde fakt normální vše, co se tu píše: dám dítěti výchovu, vzdělání, podporu, něco mu nasteřím, o sebe se zodpovědně starám…všechno to stojí peníze a proto příjem té dané rodiny z diskuze mi přijde malý. Ale každý děláme, co můžeme a co nám dává smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chudej jsem, protože musím chodit do práce. Jsem šúdra, otrok, nevolník, co musí odevzdávat desátek státu. Bohatej je ten, co nemusí makat a má prachy na všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vedma007 píše: Více
Přesně tak. Děcka dostávají drahe a dobre vzdělání ( vs nestojí noc ale život studenta, který nebydlí doma je drahý aspon u nas ve Švýcarsku kde mu musíš platit drahe zdravotni pojištění atd. )
Barak máme „svuj“ zařízený hypothekou, tady se zo doplácí 2 generace. Jestli některá z dcer bude chtít odkoupit barak z hypothekou muze sle darovat ho určitě nebudeme. Potom mam byt v CR, který ted renovuji a budu asi pronajímat.
Bohatí nejsme ale chudi taky ne, jezdimr na 2 dovolene to ne plus dost víkendu v roce taky jsme pryč. Nejdražší jsou naše deti ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sadman píše: Více
My pracujeme s manželem oba na zkrácený úvazek, ja 60%,on 80% aby jsne z toho života něco měli, uz to z nas nedělá nevolniky
- Citovat
- Upravit
@hygienistka750 píše: Více
My nesporime dětem nic, ale na účtu jsou peníze a do staru něco dostanou, ale mění to na vlastní bydlení, to je 5ady utopie
- Citovat
- Upravit
@Keyllah píše: Více
No a jak by sis realne představovala střední tridu?
Ja mam teda kolem sebe lidi co vydelavaji podstatně vic, ale ve finale to videt neni, protože maj obri hypoteky. Naopak někdo kdo bydli ve vlastnim a má menší prijem na tom bude treba mnohem lip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše: Více
U nas je to u casti rodiny jak pises v druhem odstavci. Ja to citim jinak a doufam, ze po mne detem neco zustane - i kdyz zivot si muze zahrat ruzne - vazna nemoc napriklad…, vlastni detem do zacatku ale dam asi jen to vzdelani. Ja dostala od rodicu 170.000. Byla to 1/12 ceny kupovane mensi nemovitosti, takze zhruba to odpovida pulmilionu ted. V tuto chvili bych tolik pro kazde dite nemela, az to bude za 10-15 let aktualni, tak mozna - vsem detem sporim na cilovou castku 200.000 v 18r a nejake uspory jsou.
- Citovat
- Upravit
Podle toho, co tu někteří píšou, my chudí nejsme… My jsme mega chudí, divím se, že jsme ještě naživu.
Dětem teda do života zcela jistě nezvládnu naspořit každému milion (ani půl milionu, ani 200 tisíc). Měsíčně neušetříme ani 5000 Kč, jedeme nadoraz. Šetřím max. na průběžné větší výdaje. což je třeba roční poplatek sportovnímu klubu, řidičák, rovnátka, letní soustředění nebo adapťák. Hlavně ať se nesejde moc věcí najednou.
Já bych strašně ráda pro tu další generaci šetřila, ale není z čeho. Na víc holt nemáme, dědictví na nás také žádné nečeká, takže jejich první bydlení bude nejspíš nějaký podnájem. Nebo si najdou bohatou nevěstu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík píše: Více
Bud v pohodě. Nebudes v tom sama. Ono s jinak setri, kdyz dostanes neco od předků a nezacinas uplne od nuly. (To není rypnuti do těch, co meli pomoc do začátku, ale holy fakt)
Rodin jako jste vy je spousta
, jen o tom nikomu nevypráví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík
Hele a jak teda šetříš? Nejdriv pises, ze neusetrite, ale vlastne na vsechny veci co potrebujete máte… Mas v tom nejaky system?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krákora997 píše: VíceŽe střední třída ma zaplacené bydlení, případně i příjmy z investic. Ono se to ještě déle na nižší a vyšší střední třídu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit