Připadáte si chudí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
400
4.1.26 17:32
@Venetia píše: Více

Prijmova chudoba je stanovena na cca 19-20 000 na domácnost.

Já bych se cítila chudá, kdybych měla prekerni bydlení, nestaly příjem, nemela bych na normální jídlo atd. S chudobou se přirozeně pojí taky to, že člověk nedosáhne na kulturu, některé druhy sportu, vzdělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
4.1.26 17:32
@nikitice píše: Více

Tak ti jsi mne uklidnila

Já to tady pochopila, že ten, kdo nevlastní nemovitosti, nemá úspory je chudý

Takže ještě je nějaký mezistupen nebo více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
4.1.26 17:33

@Venetia Měla jsem dva sekáče. Byla jsem občas jako charita. Prostě jsem poznala, že nemají ani na základní oblečení pro děti, tak jsem jim to dala, plus jsem nosila na faru co jsem neprodala. Také jsem s tím skončila, protože jsem prodělávala. Ale aspoň jsem dělala dobré skutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
4.1.26 17:35

Tak tohle je taková ta drasticka forma chudoby, chudí mohou byt i lidé, kteří bydlí a pracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
4.1.26 17:39
@Eva2610 píše: Více

Takže přece jen tam budu spadat podle tvé definice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
4.1.26 17:40

Ono je to těžké. Znám x holek co platí nájem, třeba i mají děti a nevyžijou do výplaty nebo fakt s chlebem a vodou. Zase mají na ten nájem a šlo by tam slevit. Zbytečně drahé pronájmy v centru Prahy. Sice nemá na jídlo pomalu, ale má na drahý pronájem. Těžko zařadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
4.1.26 17:41
@Anonymní píše: Více

Mají víc než většina mladých rodin v republice. Chudí budou připadat někomu, kdo má na kontě miliony v záloze. A bohatí většině těch, co žijí z ruky do pusy, tísní se dvěma dětma v pronajatém 2+1 a na dovolené byli naposledy před prvním dítětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
4.1.26 17:56

Tak vsechny to doma chceme mít hezke zejo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
4.1.26 17:57
@Anonymní píše: Více
:) :) :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 18:01

@Venetia kdyz nezvládají zaplatit nájem, jídlo etc. Vždycky na něco z toho chybí. (I když rozumně hospodaří, ne že taťka průměrnou mzdu prohraje v matech) řekla bych že cca dvě minimální mzdy jsou ta hranice.

• Citovat
  • Upravit
6678
4.1.26 19:08

Já jsem třeba zrovna jejich batuzky koupila sobě i mámě, vzala jsem kožené a jsou naprosto ok. Máma mu dává zabrat hodně :mrgreen: takže bych neřekla, že vše Vuch bude nekvalitní.. zato bych řekla, že většina koženky bude nekvalitní, z té jsem se vyléčila už daaaavno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
4.1.26 23:01
@Mango_Lassi píše: Více

No hlavne zpusob obzivy. Můžeš mit vsechny tyhle vlastnosti, ale pokud budes treba ucitelka nebo urednice v neziskovce, tak prostě bohatá nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.26 01:29
@Temnástranasíly píše: Více

A přitom i koženka za pár korun nemusí být špatná. Mám kabelku za cca 500 z CCC, tahám ji prakticky každý den do práce a kdyby mi ji nepoškrábal kocour, tak by vydržel víc jak 3 roky. Teď jsem díky němu byla nucena koupit novou, takže jsem si počkala na slevu a mám opět tu samou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat