Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Na této diskuzi je hezky vidět, že nejcennější bohatství je bohatství ducha, které ale, řečeno slovy klasika, za prachy nekoupis. Nechápu, proč se některé do Emily tak pustily. Ona i její partner nejspíš narozdil od vás chápou, že partnerství je o spolupráci a ne o porovnávání vyplatnich pásek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše: Více
Proto je nenosím. Nenacpu do nich nohu. No my byli ve fashion areně a ani Hogl lodičky mi nesedí. Jako zkoušela jsem i Baťu, jiné obuvi a nevím v čem jít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hibou píše: Více
Tak nejsilnější je vždy anonym. Jako ptát se jestli se fotí na instagram v nich. Svatá prostoto. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jo a syn měl od mala boty se žirafkou, to před 20 lety frčelo. Boty měl vždy kvalitní i vložky nosil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla kdysi dokonce dva obchody. Nedařilo se díky konkurenci všude.
Dnes jsem ráda, kde jsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Tak keďže o príspevok vyššie sa tvári, že iPhone je fuj lebo značka, tak predpokladám, že za tie “zlé značky” považuje v podstate hocičo čo neni od Vietnamca alebo lacnej fast fashion.
Za stredne kvalitnú značku človek platí preto, lebo väčšinou zaručuje nejaké parametre, úroveň kvality a pomer cena/výkon. Do toho ratam napr aj tie nenávidené výrobky od Apple, keďže od iných výrobcov podobné konfigurácie stoja v podstate rovnako.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to jak kde. Asi tričko z Reserved bude stejné jako z Guessu. Teď jsem si třeba v Marcianu kupovala košili a je prostě krásná. Nejde o to, že potřebuji Marciano, ale taková jinde nebyla. Já prošla všechny obchody. Koupím si prostě kalhoty za dvě stovky a košili za víc no. Já tam mám slevu, takže není za plno. Zas je to kousek do šatny na lepší příležitost. Jde o model, materiál. Tady jsou i do detailu knoflíčky. Nebo batoh. Trvá mi vždy, než si koupím novy, hezčí, než naposled. I tak jsem starý slepila a někam poslouží. A nenašla jsem pěkně šitý, kožený s kapsičkou vpředu i uvniř, který by byl levný.
Zkus si položit před sebe batoh za 500 a pak třeba od Patrizia Pepe. Já se musím zamilovat. Třeba mobil mi stačí za cenu košile ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše: Více
No ale to už mluvíš trochu o něčem jinym, ne? Ke kvalitě se přidává jedinečnost a za tu si zaplatíš. Pro mě třeba tohle vubebec nehraje roli, takže mám batoh VUCH. Je taky kvalitní, ale holt ho má kazdej🙂.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Hele, ja rozdrbu Nike a DecThleon za stejnou dobu. uplne v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten není sice kožený, ale tak líbil se ti, to je to hlavní. Já projdu za dva měsíce několik obchodů a pak vidím košili prostě wow. Musela jsem si jí zkusit. Prostě krásná, sváteční.
Stejně tak jsem šla dnes do veganské pro jídlo kolem reserved a hned ve dveřích kalhoty za 199,– a blik prostě. Nejde o cenu ani značku, ale mám to jako lásku na první pohled, stejně jako vínová bunda za dvě kila z Terranovy na běžné nošení třeba s praneteří. Třeba s botama to mám tak skoro pokaždé. Musí být kožené nebo takové ty ponožky a musí se mi líbit. Nepotřebuji nikde značku viditelnou. Manžel má taky košile ze Zary, HM a pak má pár kousků Ferragamo.
Pravda, že když projíždím zalando, tak tam jsou za normální ceny hlavně ty značkové věci. Třeba kožený značkový batoh ze 7 na 2. To je už cena nekoženého.
Můj syn ukončuje teď oděvní průmyslovku. Sám si ušil zimní kabát, kam se hrabe Blažek. Sám šije tak precizně, že i v obchodě kouká na každý detail. Má trika, košile značkové i neznačkové, nikdy žádné logo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono když cvičíme denně, tak už koukáš na boty s nějakým parametrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My se v Česku pořád chováme, jako by existovaly jen dva extrémy. Chudí nebo bohatí. Většina z nás je prostě někde mezi, nejsme ani bohatí ani chudí. Rodina zakladatelky patří přesně tam. Prostě to, že nejsem super bohatá ještě neznamená, že jsem chudá. (Přiznávám, že to někdy musím v duchu vysvětlovat i sama sobě)
Doopravdy chudí jsou u nás vzácní. Sama si taky musím odřeknout spoustu “potřeb”. Otázka je, co to je skutečná nutná potřeba.
Někdy doma topíme míň, než by byl ideál, tento rok jsme nebyli na dovolené a oblečení většinou kupuju ve slevách. Máme starší auto a i když bydlíme ve vlastním, rozhodně to není vysněné bydlení. Ale asi by mě většina hnala, kdybych o sobě tvrdila, že jsem chudá a náš dům je malý. (Jsme na tom teda líp než zakladatelka)
- Citovat
- Upravit
@Venetia píše: Více
Dnes jsem v metru potkala ženu, tím, že neměla zuby těžko odhadnout věk. Možná tak 35-55. Prostě bezdomovkyně s taškou, dekou. Nežebrala. Jen tam seděla, hřála se. Přišla jsem k ní a dala 150,– kč. Chvilku jsme kecaly. Kdybych měla jídlo, dám jí. Občas to dělám, když si někdo o nic neřekne, někdy i když řekne. Ta byla chudá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit