Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Myslela jsem to tak, ze fondy ti nenabídnou nic moc navic oproti akciim..ano, ted bude mamka určitě v plusu, když se podíváš, jak se zvýšila cena indexu S&P 500.
Jde mi o to, ze to %, ktery ročně platíš na správu toho portfolia (což většinou nejsou ani nejake extra nastroje, ktere by sis normalne nemohla koupit levněji sama) plus zvážíš, že nemáš garantované zhodnocení, ale naklady platíš furt, tak je to dost nevýhodné. A plati se z hodnoty portfolia. Navic banky maji v techhle fondech schovane často i jiné obskurni poplatky. Takze ty ve finale sice vidis, ze jsi v plusu, ale s bankou a jakoukoliv jeji snahou, aktivitou to nema co delat, protože je to jen odraz stavu akciových trhů. A ta banka te vlastne jen neviditelne obira o penize. Pro většinu lidi ten naklad je neviditelný, ale je to proste zlodejina, protože platíš za nic. A jsou to jednotky procent, takze je to celkem dost peněz za to, ze s temi penězi vlastně pro tebe nic nedělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze to mas doma nastaveny líp než většina. Sama sis zvazila, jak chces mít zařízený zivot a ten chlap ti stal za to, i když některý lidi asi povytahnou oboci nad tim, proc mas starsiho muže. Za me je tohle obdivuhodny a smekam
. Ne vsichni maji to stesti, ze potkaji velkou lasku nebo cloveka co jim sedne tak moc, ze premysli nad jinym usporadanim zivota, než je klasicka životní trajektorie. A o manzelovi i svym zivotu pises hrozne hezky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my to máme zase tak, že před většinou lidí neříkáme co vlastníme nebo na kolika dovolených jsme byli. Dá se říct, že jsme milionáři, vše tvrdě vydřené a zdaleka nekončíme. Manžel podniká, v dnešní době už je hodně žádaný a já jsem na dělnické pozici s téměř minimálním platem, ale 5. min. od domu s pracovni dobou po-pá, takže pro nás ideální. Ale i tak si nepřipadáme bohatí. Možná časem, až začneme těžit z našich investic.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Chapu ze se nechlubite, ale znamena, ze treba tajite pred rodinou nakup nemovitosti, nebo co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krákora997 píše: Více
Já třeba s rodinou stav našeho majetku nijak nepobírám. Nevidím důvod. Ani s nikým jiným teda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Tak nějak. S manželem příjmy známe a k tomu jsou i výdaje, které ostatní ani nevidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše: Více
Finance jsou část životního standardu, ale ne celý. Náš vztah není o tom, kde bych byla sama, ale jak spolu fungujeme, vy to snad mate jinak? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Každý jsme nějaký. Já třeba mamce řeknu vše, když jsem u ségry, tak taky řeknu třeba kam letíme. Syn ví každý detail, kdyby něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krákora997 píše: Více
Jo, před některými jsme o tom dlouho nemluvili. Třeba tchán nebo svagr. Nikdy by mě nenapadlo, že vlastní rodina může ze závisti i nenávidět. Bohužel někteří nevidí tu hromadu práce která za tím je. Jen ten výsledek.
- Citovat
- Upravit
@_.Emilyyy píše: Více
Ach jo, tak ještě jednou. Ta diskuze byla, že se ženská, která by se sama neuživila, chvástá penezma co vydělává chlap. Když odejde, padne na hubu a najednou má životní standard úplně jinde. A ano, finance jsou GRO životního standardu. Ten si jimi totiž platíš. To co máš na mysli ty je kvalita života. Tvá pasivní agrese o tom jak ‘my to snad máme jinak’ a pokus se nade mě povyšovat je úplná zbytečnost. A ne, to že objednáš dovolenou, dojdeš si zacvičit a zajistíš chlapovi sex, tak opravdu neni zajištění životního standardu ze strany manželky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja kdysi investovala - 2006 - pomerne dost. Byly to dle banky nizkorizikove investice s garantovanym nizkym, ale stabilnim vynosem. Tehdy jsem tomu samozrejme take neverila uplne, ale nechala jsem se zviklat. Vydelavalo to hezkych 3-5%, jenze prisel rok 2008 a krize a prisla jsem o vice jak tretinu a z kraje 2009 jsem kvuli urcite slozite zivotni situaci nutne potrebovala penize, takze smula, musela jsem vybrat 2/3 puvodnich investic. Po teto zkusenosti se uz take nemohu rozhoupat. Mam neco ve zlate, valutach a pak jen sporeni s prispevkem pro deti a sporaky
.
- Citovat
- Upravit
@nikitice píše: Více
Tak kam jedu na dovolenou jim řeknu taky, ale kolik máme peněz a kde a jak uložených, o tom přehled nemají. Já tedy o jejich taky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše: Více
v podstatě, jestli ženy bohatých mužu pracují a mají své příjmy, tak ony mohou svoji výplatu investovat, spořit si..protože během běžných dnů jsou bez ekonomických starostí.
No jo, někdo je šikovný a umí hledat chlapa s pěnězi, někdo je hloupý jako já, ale zamilovaný ![]()
- Citovat
- Upravit