Připadáte si chudí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1835
3.1.26 19:16

Já nikdy majetek druhých neřešila. Bylo mi jedno, co mají, i když já to neměla.
Do detailu se nestarám ani o finanční situaci příbuzných. A byl mi fuk i majetek spolupracovníků.
Když mi každý leden kolegyně pod nosem mávala v práci daňovým vyrovnáním se smíchem koukej, já si platím penzijní, zaměstnavatel mi přispívá, no jen se podívej, co jsi mohla mít taky, ani to ve mně závist a jinou reakci nevyvolalo. Já se rozváděla, měla dvě brigády navíc, aby ho ho vyplatila z bytu, jak chtěl on, a to pro mě bylo důležité. Abych to zvládla. Maximálně jsem si pomyslela, že já bych se takhle nechovala.
I tak bych s ní neměnila. Ani tehdy, ani teď.
Pro mě je důležité, že vyjdu se svými penězi. Že zaplatím, co musím a že o zbytku si rozhoduji sama. A za nějaký společný majetek s mužem nebo přítelem bych to taky nevyměnila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
3.1.26 19:18

@Pe.M.1

O co ty kolegyni slo?🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 19:28
@Anonymní píše: Více

Manželův kolega dostal na vysoké pozici vyhazov a odstupné několik milionů. Za ty si koupil penzion na horách, který teď pronajímá.
Dá se k penězům přijít různě.

• Citovat
  • Upravit
6246
3.1.26 19:33

@kyslík bohatstvo nie je len majetok, ale aj hodnoty, sposob bytia. Socialne a interpersonalne zrucnosti, ale to vies.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
3.1.26 19:57

Tak určitě. Spousta lidí dědí. Jsem ve věku, kdy kolem mě vrstevnicím odchází rodiče :,( Moje maminka tu bude doufám ještě dlouho :srdce: Každopádně je to zas fáze života, kdy dají dětem byty nebo i více. Nedávno známé umřel tatínek a o dědictví se teprve jedná, ale je to několik firem. Zas to bude i pro vnoučata. Nikdo jim nemůže závidět, že přichází o rodiče. Pracovala jsem i se starší bezdětnou kolegyní a ta vůbec nevěděla co má dělat s dědictvím. Děti nemá, necestuje. Možná to má někde uložené dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10931
3.1.26 19:59
@Heduš Homolková píše: Více

Vzhledem k tomu, že její manžel je fotbalista, rodina se nějak musí prezentovat 8). A od toho se odvíjí všechno.
Kdyby to byl týpek, co vlastní statek za miliony, tak mu je asi jedno, že jeho manželka jezdí ve staré Felicii a nosí tepláky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 20:13

To slo myslim tehdy take vybrat kdykoliv, jenze clovek tam penize mel rok a bum ho… Ja to v te dobe brala jako dlouhodobejsi investici. No, a vzhledem k tomu, ze me moc nebavi sledovat, jak co kolisa a klesa, tak na nejake cachry nejsem uplne vhodna osoba. Naopak ex se tim zivi. Kolega spekuluje s preprodejem elektriny ze svych solaru a pry vydela mesicne 200 Kc :lol:. Jako krasne, jeho to evidentne bavi, ale asi tim stravi ve vysledku za 200 dost casu. Ja myslim, ze k tomu clovek musi mit trochu vztah. Ja bych sla radsi studovat medicinu nez studovat jak investovat :oops:. Mam treba hodne prehled na realitnim trhu, to me fakt bavi, ale na to zas nemam vhodne finance…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 20:15
@_.Emilyyy píše: Více

Dobře, nejedete 50 na 50..což partneři, kteří jsou finančně 50 na 50, tak zase oba uklizí, vaří..což u vás předpokládám děláš jenom ty.

• Citovat
  • Upravit
106537
3.1.26 20:16

Tím myslíš servis? Bydlenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
3.1.26 20:20

Tak ono těch chlapů s penězi ochotných je sdílet a ještě, aby tam aspoň něco bylo vzájemně zase tak moc není
A mají také vysoké nároky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
3.1.26 20:27

V čem tedy spočívá vysoký životní standart -kvalita života ze strany ženy, co má bohatého muže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
3.1.26 20:29

Spíš si to zaplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
3.1.26 20:32
@Venetia píše: Více

Proč myslíš?

Hele me to fakt přijde jako hrozny zobecňování. To, ze chlap vydělá znamena jen to, ze vydělá. Neznamená to, že nutne musi mít vyšší naroky na ženu, ani to, ze doma nehne prstem. Neříká to ani nic o tom, jestli je ochotny se delit nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
3.1.26 20:33
@Krákora997 píše: Více

Asi měla silnou potřebu mě upozornit na to, že ona je na tom lépe. Občas mi dělala přednášky. Měla i pro své dvě děti výbavu. Řekla, že svědomitý rodič pořizuje povlečení, ručníky, atd. Povídám, splácím byt. Je to prvořadé. To zaprvé. A zadruhé až ho budu mít splacený, tak dětem ráda přidám na potřebné věci. Tak jsem to i udělala. Ale ne stylem, tady jsem vám koupila, ale tady jsou peníze na to, co potřebujete a na co nemáte. Což mi příjde adresnější.
No a její výbava zůstala u ní. Děti jí poděkovaly, že mají jiný vkus a chtějí to mít barevně i stylově jinak. Myslím, že tady bude muset kolegyně být minimálně do stovky, aby to vše upotřebila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
3.1.26 20:35
@Pe.M.1 píše: Více

Jezisy takze to samozrejme nebylo o penezich, ale o tom, ze rada rozdava rady. Ja teda fakt nevidim duvod na nekoho machrovat penzijkem nebo ručníkama. Ale nekomu to asi udělá dobře. 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat