Příprava na přijímací zkoušky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příprava na přijímací zkoušky
Čekají me přijímací zkoušky, už teď jsem nervózní, znamky nemam nejlepší, nebo takhle z jazyků mám 1 a 2 ale matika fyzika 3
Od kdy si myslíte že mám zacit studium? Chci zacit klidně teď ale jestli to není zbytečný? Jak se mám připravovat? Pomáhají nějak ty kurzy? Popřípadě mate nějaké ověřené v Praze?
Proste chci co nejvíce info ohledně přijímaček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak zakladnim kriteriem pro prijeti na skolu je kriticke mysleni a schopnost ziskani potrebnych informaci, coz zde schazi.
Nepises:
- Na jakou skolu a obor se hlasis - SS nebo VS?
- Z ceho jsou prijimacky?
- Kdy se testy konaji?
- Jaky je pocet prihlasenych ku poctu prijatych?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak nevěřím tomu, že máš z Čj 1 nebo 2 ![]()
Jak je napsáno výše, nepíšeš, kam se chceš hlásit. Tak je těžké ti poradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn se chystal průběžně od 8. třidy. chodil i na čj konzultace. U přijímaček totálně propadl stresem. hlasilo se 90, brali 30, byl 12. podčarou, dostal se naodvolání.
m.
- Citovat
- Upravit
Tak jestli je to střední s maturitou a Praha,.Tak bude s mít co dělat. Teď jsem na to četla moc hezký popis jedné starostky, co řešila nepřijetí své dcery.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lovelytrue Je to psáno pod mým jiným příspěvkem, psala jsem to narychlo, hlásím se na SŠ, obchodní akademii a nutričního asistenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ssofiex píše:
@Lovelytrue Je to psáno pod mým jiným příspěvkem, psala jsem to narychlo, hlásím se na SŠ, obchodní akademii a nutričního asistenta.
A kdy ty přijímačky mají být? Máš dost rozdílné obory, takže se budeš muset učit širší spektrum věci. Pokud mají být přijímačky až za rok a moc na některou školu chceš, tak se pomalu připravovat můžeš začít. Aspoň si připravit podklady, že kterých se budeš učit a třeba v říjnu začít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
A kdy ty přijímačky mají být? Máš dost rozdílné obory, takže se budeš muset učit širší spektrum věci. Pokud mají být přijímačky až za rok a moc na některou školu chceš, tak se pomalu připravovat můžeš začít. Aspoň si připravit podklady, že kterých se budeš učit a třeba v říjnu začít.
Přijímačky jsou jsou všude stejné, matika, čeština. Některé školy si dělají k tomu svoje, ale nějaké všeobecné znalosti. Zdravky to nebývají, obchody třeba u nás taky ne. A budou někdy v dubnu, jako téměř vždy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, příjmačky jsem dělala letos, pokusím se napsat nějak svoji letošní zkušenost, třeba ti to nějak pomůže. “Přípravky”( 1h z každého předmětu týdně, nultou hodinu) jsme měli od listopadu, šla jsem tam snad dvakrát, jelikož něco dělat po ránu bylo u mě stejně zbytečný
. připravovat jsem se začala cca. měsíc předem( zn. koncem unora), každý den jsem vyplnila cirka jeden a půl testu( z prijmackovych sešitu, které jsme měli možnost si koupit). Ve škole jsme byli domluvení že si týden před prijmackama mame donest do češtiny a matiky vypsané věci, které nechápeme a spolu to zopakujeme( kdo chtěl, mohl individuálně samozřejmě dřív.) No, a pak přišla Korona a bylo to v háji
během karantény jsem udělala tak dva testy, protože jsem měla dost jiných starostí a prijmacky se posunuly na neurčito.
Jakmile byl termín prijmacek, měli jsme možnost vrátit se do školy, naše škola přípravky pojala jako pondělí- pátek 4hodiny denně- dvě hodiny každého předmětu.
Chodila jsem tam cele 4 týdny a myslím si, ze bych to bez toho nedala, udělali jsme v průměru jeden test + kontrolu s vysvětlením za den z obou předmětů, do prijmacek jsme stihli všechny a ještě jsme některé opakovali. Od začátku jsem si zatrhávala co neumim, nechapu, co je důležité atd.
Pro představu první den jsem měla 5/50b z M a 48/50b z ČJ, poslední den to bylo 23/50b z M a 42/50b z ČJ. ( matika šla nahoru, čeština mě nebavila jako na začátku protože to bylo furt stejné a už jsem si nepotřebovala nic dokázat)
Týden před termínem jsem si na papír vypsala všechno z předchozích testů, co jsem neuměla, neslo mi, různé pravidla apod., ten papír jsem na konci týdne uměla zpaměti ![]()
Na vikend před prijmackama jsem si naplánovala výlet, filmový večer, protože jak říkala naše třídní, co jsme se nenaučili doteď, to už se nenaucime, a je zbytečný pocitat ještě rychle x testu, protože by nás to akorat vynervovalo ze tamto a to neumíme.
Prijmacky byly vpohode, jsem “splachovací”, takže vystreslá jsem nebyla, dala jsem si dobrou snídani, jela dřív, cestou si jednou přečetla ty papíry s poznámkami a vysledek? 4. a 5., dostala jsem se na oba obory s výsledky 21 matika a 39 čeština ![]()
Za mě tedy- stačí “jen” propočítat všechny testy z minulých let, pochopit jak fungují, úlohy v nich, prijmacky jsou prakticky stejné, jenom jsou tam jiný čísla. V matice ve všem hledat matiku a hlavě se moc nestresovat ![]()
A ohledně kurzu apod. To, jestli si zvládneš ty dva štosy papírů a čísel vysvetlit sama, s někým “za zády” nebo budes potrebovat vše probírat znovu, už je na tobě.
Doufám ze jsem ti alespoň trochu pomohla, a kdybys potřebovala s čímkoli pomoct, klidně se ozvi i do sz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ela178 děkuju moc, že jsi to tak hezky vypsala, to určitě pomohlo, gratuluju k přijetí, kdyztak se ozvu teda sz, kdyby něco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší syn je letos v 9. tř, pravděpodobně mu zaplatíme přípravu na příjmačky on se doma nedonutí učit, holt nás to bude něco stát, ale bude tam chodit i se spolužákem a navzájem se snad budou podporovat. Já když sem dělala příjmačky si nepamatuju, že bych se nějak víc učila, nějak extra připravovala, ale byla jiná doba, neměli sme doma pc, nic mě dá se říci nevyrušovalo od běžného učení a měla sem teda hezčí prospěch.. nemá ho nejhorší měl trojku z aj což je škoda, má na lepší, ale snažil se, bude si asi dávat jeden maturitní obor a dva učňáky, pokud je pravda, že si můžou dát tři přihlášky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ssofiex píše:
Najdi si na stránkách Cermatu nějaké staré testy a zkus si jeden z matiky a jeden z češtiny na čas a podle získaných bodů uvidíš jak moc se potřebuješ připravovat. Podívej se na stránky vybraných škol, zda tam mají napsané body posledních přijatých v minulých letech. Na Atlasu školství je u jednotlivých škol vidět počet přihlášených a počet míst, myslím, že za tři roky zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit