Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak na tchyni?
Příspěvek upraven 10.10.14 v 16:17
Řešíš kraviny a dopředu vidíš na tchyni jen to špatné. snad jednou budeš ráda, že ti tchyně dítě pohlídá, užije si u ní prázdniny atd. nedělej zbytečně zle, když není proč.
Nestresuj se, máš ji 300km daleko, to zas tak častý návštěvy nebudou a párkrát za rok to snad přežiješ ne? A jak ti bude radit -na dálku, to si nedovedu představit ![]()
Odkývat, udělat si po svém
když je 300km daleko, tak to jde, ne?
@viktork zminujes, ze bydli 300 km daleko tak snad to s tou peci nebude tak horky ne? Nebo ma v planu se k vam nastehovat? Moc to hrotis, a hledas problemy tam, kde nejsou.
@viktork tak ať se urazí…aspoň bude uražená a dá pokoj a ty budeš mít klid
![]()
Prostě si prosaď svou - nikam bych před porodem nejezdila, pokud máš strach -a ona to bude muset překousnout. A nebo bude uražená ![]()
Rady vyslechni a udělej si z toho svůj názor a zachovej se dle svého.
A dítě na víkend tam budeš nechávat nejdříve za rok a půl, tak zatím buď v klidu ![]()
Z vlastní zkušenosti, ať je jaká chce, snaž se s ní pomocí úcty (je to máma Tvého partnera) a slušné upřímnosti vycházat, jak nejlépe to půjde, protože život bez babiček a dědečků stojí absolutně za ho.vno. Ono Ti to dítě u babičky neumře. (Jinak do porodu bych asi také nejezdila, chápu, že nechceš rodit v jiné, než Tebou zvolené porodnici. Asi bych zkusila tchýni pozvat na návštěvu. Je to dálka, tak máš šanci, že odmítne.
)
Řekla bych, že jsi zbytečně hysterická. Já taky nakupuju ve slevách a jídlo rozhodně není těsně před skončením expirační doby. Ty už si teď připravuješ půdu, proč se s ní nechceš stýkat a přitom ona je babička tvého dítěte. Ona byla dobrá máma, tak dobrá, že sis vzala jejího syna za muže, ale už pro tebe není dobrá, aby byla babičkou tvému dítěti? A co, že má psa v bytě. Moje tchýně má kočku a moje dítě je alergické na kočky. Myslíš si, že kvůli tomu nevidí své vnouče? Zrovna před chvilkou se tu objevila diskuze, kde mladá maminka chce radu ohledně miminka. Poradíme - ale ona se zařídí podle svého. Proč to nemůžeš brát stejně? Tchyně poradí, ale ty se zařídíš tak, jak chceš ty.
Btw. - připravuješ manžela na to, že chceš vychovávat tak, jak chceš ty - ale není tvůj manžel svéprávný a schopný rozhodnout, že je třeba vychovávat také tak, jak bude chtít on? Tzn. budete muset přistoupit oba k nějakému kompromisu?
Rada - hoď se do klidu, přijmi to, že dítě má DVě BABIČKY, oběma řekni své představy a věř, že milující babička neudělá nic, co by dítě ohrozilo. Řekni, že jet tam už nechceš, ale že budeš ráda, pokud po porodu přijede na víkend k vám, aby viděla mimčo…a neřeš kraviny.
Taky bych řekla, že hledáš problémy předčasně… zaprvé na dálku radit může, ale to je asi tak všecho a až tam budete, tak bude ráda, že malou vidí natož vychovávání (jo rozmazlování, to je jiná)
já mám tchýni v baráku a bála sem se vměšování do výchovy ale je to naprosto ok. Párkrát sem se sama od sebe zeptala, co mám dělat, jak se to dělá atd., pokaždý odpvoěděla já ti nevím, už si to moc nepamatuju a je klid
nakonec mě chválí za to, jak si to umím udělat po svým
a jestli ti vadí prošlý jogurty (nedivím se) tak prostě až tam mamlou někdy za hodně dlouho necháte, nabalíš jí „výletní“ batůžek a bude. Nestresuj se, po porodu bude hůř ![]()
300 km je velká dálka na to, aby Tě to muselo trápit, zbytečně se stresuješ ![]()
je daleko na to, aby Ti nějak rapidně zasahovala do výchovy ![]()
jednou za čas se to v rámci návštěvy přežít dá ![]()
pár věcí jí odkýveš a budeš si to dál dělat po svém
jídlo vůbec neřeš, miminko ještě není na světě a první půl rok je hlavně o kojení (pokud budeš moct) nebo o UM ![]()
hlídání v nejbližší době určitě nehrozí, pokud se tedy neplánujete přestěhovat, těžko ji budeš malého dávat na odpoledne
a nechávat ho tam přes prázdniny? To je otázka daleké budoucnosti, která se bude řešit, až to nastane…
na návštěvu bych nejela, řekla bych upřímně, že se na to v poslední fázi svého těhotenství necítím a není mi dobře - naopak bych pozvala ji k vám, aby pak nemohla být uražená, žes ji odmítla ![]()
Taky bych řekla, že to řešíš dost dopředu, navíc od vás bydlí hrozně daleko… Před porodem bych tam nejela, pokud se necítíš a jestli se urazí, tak ať. Ale nevymýšlej problémy dopředu tam, kde nejsou ![]()
S tebou to asi taky nebude jednoduché, že? Zdá se mi, že s ní neumíš jednat. Pokud ti opravdu hrozí předčasný porod, tak nikam nejezdi, to je jasné. Ale ten zbytek jsou prkotiny.
Proč jí říkáš, že se ti povlečení nelíbí? Ji to mrzí, akorát se urazí a máte mezi sebou další, absolutně zbytečný konflikt. Povlečení bych si vzala, pěkně poděkovala a doma ho uložila na dno skříně. A až u vás bude spát, tak bych jí ho povlíkla.
Za další nevidím nic špatného, že pro malou kupuje oblečky ve slevě. No a? Když má hluboko do kapsy, buď ráda, že jí koupí aspoň něco, ne? Představ si, že mě mamka koupila fusak z druhé ruky, to je co? To bys asi nerozchodila.
Až tam malá bude za pár let jezdit, tak ji s sebou nabal jídlo a máš po problému ![]()
Podle mého prostě tchýni nemáš ráda a vytváříš zbytečné dusno.
A proč řešíš, jak odmítat její rady, když píšeš, že bydlí 300 km daleko? asi se k sobě moc často nedostanete, tak to neřeš. to by si teprve viděla ten hukot, mít tchýni v jedné vsi
![]()
a cvičená opice asi taky nejsi-tak nevím, proč si s ní po těch kamarádkách lítala a ten pupek ukazovala. prostě bych řekla NE a hotovo, ať se klidně urazí.
na tu návštěvu bych taky už nejela. klidně bych si řekla doktorovi, ať mi napíše papír, že je pro mě už cestování riziko
@Daduka píše:
S tebou to asi taky nebude jednoduché, že? Zdá se mi, že s ní neumíš jednat. Pokud ti opravdu hrozí předčasný porod, tak nikam nejezdi, to je jasné. Ale ten zbytek jsou prkotiny.
Proč jí říkáš, že se ti povlečení nelíbí? Ji to mrzí, akorát se urazí a máte mezi sebou další, absolutně zbytečný konflikt. Povlečení bych si vzala, pěkně poděkovala a doma ho uložila na dno skříně. A až u vás bude spát, tak bych jí ho povlíkla.
Za další nevidím nic špatného, že pro malou kupuje oblečky ve slevě. No a? Když má hluboko do kapsy, buď ráda, že jí koupí aspoň něco, ne? Představ si, že mě mamka koupila fusak z druhé ruky, to je co? To bys asi nerozchodila.
Až tam malá bude za pár let jezdit, tak ji s sebou nabal jídlo a máš po problému
Podle mého prostě tchýni nemáš ráda a vytváříš zbytečné dusno.
S klidným svědomím dělej podle svého a zbytečně se nestresuj představami.
Před porodem se nikam netrmácej. A pokud se kvůli tomu tchýně urazí.. tak se zase časem odurazí.
Když bude radit, tak vyslechnout. Když se ti to bude zdát jako blbost, tak slušně odpovědět, že ty to děláš tak a tak. Obecně se nenechat manipulovat do něčeho co se ti nezdá.
Jinak nákup ve slevě není žádná hrůza, sama možná uvidíš…
Se zvířaty a miminkem to má každý jinak. Někomu to nevadí a někomu moc. Já jsem spíš na té druhé straně, ale všechno se dá nějak domluvit.
Hlavně klid a věř si.