Přípravný kurz na lékařskou fakultu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přípravný kurz na lf
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s přípravnými kurzy na lékařské fakulty v Praze? Například tutor. Děkuji za názory. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já LF studovala a na žádné přípravné kurzy jsem nechodila. Stačilo mi pořádně se naučit na maturitu (maturovala jsme jen z chemie, ne biologie, ani fyziky), vypracovala jsem si poctivě všechny maturitní otázky z chemie. Po maturitě jsem projela modelové otázky na 2.LF (na 1. LF mě vzali na průměr a 3. LF tehdy modelovky neměla, nevím, jak teď), biologie člověka a genetika mě hrozně bavila, tak to jsem si pamatovala z průběžného učení se ve škole, v přijímačkách tehdy naštěstí na 2. a 3. LF nebyly snad skoro otázky z botaniky a zoologie, které mě naopak vůbec nebavily. Fyzika mi zas moc nešla, tak tu jsem si po maturitě projela před přijímačkami, zas tolik bodů jsem z ní pak neměla, ale to skoro nikdo.
Nevím, na jakou chodíš střední, pokud na gympl, tak si myslím, že stačí se naučit dobře na maturitu a projet si modelovky, pokud chodíš na odbornou střední, kde nejsou tolik profilové předměty, tak by přípravný kurz mohl být vhodný. Na jakou LF chceš nejvíce, nebo kam se hlásíš? Držím moc palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem nikde nebyla. Na 1 mě vzali bez prijimacek, přijela jsem si testy myslím že z 3 lfuk, ty jsem pak zvládla, ale je druhému kolu už jsem nešla. Na fakultách je další kolo prijimacek většinou první ročník
jen moc dobře premyslej, jestli opravdu do toho chceš jít. Zdravotnictví upadá, pacienti jsou nevdecni,prachy žádný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše:
Já LF studovala a na žádné přípravné kurzy jsem nechodila. Stačilo mi pořádně se naučit na maturitu (maturovala jsme jen z chemie, ne biologie, ani fyziky), vypracovala jsem si poctivě všechny maturitní otázky z chemie. Po maturitě jsem projela modelové otázky na 2.LF (na 1. LF mě vzali na průměr a 3. LF tehdy modelovky neměla, nevím, jak teď), biologie člověka a genetika mě hrozně bavila, tak to jsem si pamatovala z průběžného učení se ve škole, v přijímačkách tehdy naštěstí na 2. a 3. LF nebyly snad skoro otázky z botaniky a zoologie, které mě naopak vůbec nebavily. Fyzika mi zas moc nešla, tak tu jsem si po maturitě projela před přijímačkami, zas tolik bodů jsem z ní pak neměla, ale to skoro nikdo.
Nevím, na jakou chodíš střední, pokud na gympl, tak si myslím, že stačí se naučit dobře na maturitu a projet si modelovky, pokud chodíš na odbornou střední, kde nejsou tolik profilové předměty, tak by přípravný kurz mohl být vhodný. Na jakou LF chceš nejvíce, nebo kam se hlásíš? Držím moc palce.
To me vždy zajímalo,jaké jsou mezi těmito LF rozdíly? A byla pravdivá ukázka z Básníků,ze toho učení je tak strašně moc? Kolik knížek se musí dostat do hlavy za 1 semestr?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupilka.cz píše:
Taky jsem nikde nebyla. Na 1 mě vzali bez prijimacek, přijela jsem si testy myslím že z 3 lfuk, ty jsem pak zvládla, ale je druhému kolu už jsem nešla. Na fakultách je další kolo prijimacek většinou první ročníkjen moc dobře premyslej, jestli opravdu do toho chceš jít. Zdravotnictví upadá, pacienti jsou nevdecni,prachy žádný…
Ale zase je to věc prestiže ,lákavé povolání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka píše:
Ale zase je to věc prestiže ,lákavé povolání
Prestiž? Už dávno ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupilka.cz píše:
Prestiž? Už dávno ne
Ale já myslím,ze to prestižní povolání je
A navíc jsem si vsimla,ze to studium dává mladým ženám takovou oduševnělou krasu a je vidět,ze jsou přirozené inteligentni. A také budou mít velkou cenu na svatebním trhu- v dobrem slova smyslu
Maji na všechny chlapy
Mládí doktoři jsou také krásní a zeny- lékařky na ne maji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vim ze nektere lidi chodi na pripravne kurzy, dokonce existuje i 0. rocnik, usporada treba sigma, ale zkusenosti nemam. Myslim, ze pokud nekdo chce na medicinu a vi o sobe ze na to nema, tak je dobre procvicit zaklady, aby pak nevypadl hned v prvaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka co je z gymplu, chce jít na 2.lékařskou fakultu na fyzioterapii a říkala mi, že si našla kurz ***. Je tam hodně spokojená, hlavně co se týká přístupu lektorů a že to prý neni velkovýrobna studentů jako je tutor, protože tam už pak ta kvalita klesá, to zase slyšela od její kamarádky, co tam chodila. Jako dle mého názoru vypadají suprově, mají příjemnej web a kladné reference od studentů. Fakt si to vychvaluje
. Tak to jen kdyby někdo měl chuť na to mrknout, je to ***, mějte se holky a hodně štěstí u přijímaček, zdraví Janča ![]()
edit admin - propagace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit