Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtěla bych se zeptat jakej je nebo jakej byl váš přírustek na váze v 25tt těhotneství. Popřípadě kolik kg jste pak měly na konci těhotenství..Chtěla bych se dozvědět zda jsme v normě tak nějako.. já měřim 162cm začínala jsme na 66kg a tedka mám 77kg a čekám tedy dvojčátka..
Já začala na 81 a teď mám 88 (25tt). Už mě to děsí, ale počítám s tím, že k metráku se přiblížím
Jinak čekám jen jedno ![]()
Já do 20tt nepřibrala nic. Mezi 20-30tt to bylo co týden, to kilo. Do porodu jsem přibrala další 3kg.
Dítě se narodilo v termínu 4kg.
Z porodnice jsem šla s váhou 54kg.
teda ale nevím, zda ti takové info k něčemu bude, protože každá to má jinak ![]()
@Black_Orchids no koukám
@gabi.design krásná váha miminka
@Liduše tak máš jenom 7kg nahoře to je dobré ![]()
Ahoj - jsem 23+4, měřím 180, začínala jsem tak cca na 63 (před snažením jsem měla 58, ale musela jsem přibrat, aby se mi spravil cyklus) no a dneska na prohlídce jsem měla 71, tak se děsím, jestli nakonec dosáhnu až na tu 80 ![]()
První - v 25 tt mínus 5 kg, celkově jsem nabrala 11,dcera vážila 4 kg.
Druhá- v 25 tt cca 3 kg, celkově 9 kg, dcera 3350 g
Třetí - 25 tt cca 3 kg, celkově 10 kg, dcera 3580 g
Já v obou těhotenství přibrala skoro 25 kg.
A to nejsem ani tak žádné tintítko ![]()
@zrustice no já si myslím že to taky tak nějkao budud mít oklo 20kg chodím na prohlídky po 3týdnech a vždy v tu dobu nebru 3kg.. ale tedka se to tedy stalo dvakrát no tak nevím jestly to tak pujde dál snad ne
@Danitschka ale tak při tvé výšce by to nebylo vůbec špatné
@berry4 pěkné
to jsi uplně v normě ![]()
@Paikea Já přibírala dvě kila měsíčně, ať jsem jedla, co jsem jedla. Ke konci víc, ale to už byla naštěstí jen zadržovaná voda. Naštěstí to šlo všechno dolů, u dcerky kojením, nevyspáním, u druhého dietou.
@zrustice tak to já si taky myslím že stěma dvojčátkama to rychle schodím ![]()
Ve 24tt 10,5 kg. A to jak v prvním, tak ve druhém i teď ve třetím těhotenství
. Můžu se omezovat jak chci, nebo vyžírat jak chci, pokaždé je to stejné.
U předchozích obou těhotenství jsem končila s +/-20 kg navíc. Začínala jsem vždy na 60 kg na 173 cm. Všechno jsem vždycky více méně za krátko bez potíží díky kojení shodila.
V 25tt jsem měla nahoře 3kg. Začínala jsem na 65kg při 173 cm, ze začátku jsem kilo zhubla, v 25tt jsem měla ty 3 kg nahoře, rodit jsem šla s 81 kg, takže 16 kg celkem. Nejvíc jsem přibírala ty poslední 2 měsíce :-/ Teď jsem 4 měsíce po porodu, dole mám 11 kg, takže ještě 5 zbývá, tak snad to půjde
U prvního těhotenství jsem přibrala 18kg, teď mám nahoře 12kg a zítra jdu na vyvolání, tak snad už nepřiberu ![]()