Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:Bja123 píše:Mockrát děkuju za příspěvek. Můj mozek ví úplně přesně, jak to myslíš. Moje srdce to ale slyšet nechce. Navíc když si představuju, že ho nakopnu do zadku, protože si mě nezaslouží, najdu si někoho jiného, kdo mě bude milivat a hyčkat,tak syn už pořád bude trošku cizí pro toho nového přítele a pokud budeme mít děti, bude nevlastní a bude odjíždět k tátovi na prázdniny a půlku Vánoc a na dovolenou. Nedej bože k jeho nové přítelkyni.
Milá zakladatelko, je mi líto, čím si právě nyní procházíš. Věř mi, že tě čeká dlouhá cesta, na jejímž konci se budeš cítit přesně tak, nakolik si ceníš sama sebe. Píšeš, že nechceš ublížit malinkému. Určitě znáš bezpečnostní opatření v letadle - při ztrátě tlaku v kabině si nejdříve nasadí masku dospělí a následně nasadí masku dětem. Je v tom více moudra, než si připouštíme:-(. Zapomínáme, bohužel rády a často, na skutečnost, že jenom spokojená a šťastná maminka „dělá“ spokojené a šťastné děťátko. Snažím se jen říct, že by jsi stále měla mít sama sebe na prvním místě. Bohužel je to asi nepřenositelná zkušenost, ke které si musí dojít každý sám. Usuzuji tak podle toho, že ani jedna z mých podváděných kamarádek nechápala, když jsem se jim to snažila všemožně (a to i na konkrétních příkladech) vysvětlit:-(. Držím ti moc pěsti, aby jsi na konci své cesty viděla sama sebe jako úžasnou a skvělou ženu a matku, kterou zcela jistě jsi![]()
No pokud tohle nechceš, tak co nabídnout manželovi, aby si přistěhoval svoji novou milou k vám do rodinného domu?? Když nechceš, aby váš syn někam odjížděl, a chtěla by jsi pro něj vlastní sourozence, tak mi to připadá jako jediné a geniální řešení no ne?? A budou koneckonců spokojeni nakonec všichni… Manžel, že má dvě ženy, jednu na starost o domácnost a děti, druhou na souložení. Milenka, že nemusí vařit, uklízet, ničit si postavu rozením dětí a může si kdykoliv užívat se zajištěným chlapem. Dítě tím, že bude mít dvě maminky, tím dvojnásob lásky, dárků a pozornosti… No úplná balada…
![]()
PS: Pokud to takhle nechceš, je jediné řešení… Vykašlat se na něj a kopnout ho do něčeho a najít si jiného chlapa… Nevěřím, že se k tobě vrátí, ani bych tedy nechtěl, akorát z tebe dělá vola hezkýma rečičkama…
![]()
Tak jsem to řekla mamce. Vypadala, že by to raději nevěděla a kupodivu můj přístup byl radikálnější než její.Trochu se mi ulevilo, ale situaci to samozřejmě nijak neřeší.
Dnes mají přijít vánoční návštěvy, tak to snad nějak přežiju a alespoň nám den lépe uteče.
etatinek píše:Taky řešeníAnonymní píše:Bja123 píše:Mockrát děkuju za příspěvek. Můj mozek ví úplně přesně, jak to myslíš. Moje srdce to ale slyšet nechce. Navíc když si představuju, že ho nakopnu do zadku, protože si mě nezaslouží, najdu si někoho jiného, kdo mě bude milivat a hyčkat,tak syn už pořád bude trošku cizí pro toho nového přítele a pokud budeme mít děti, bude nevlastní a bude odjíždět k tátovi na prázdniny a půlku Vánoc a na dovolenou. Nedej bože k jeho nové přítelkyni.
Milá zakladatelko, je mi líto, čím si právě nyní procházíš. Věř mi, že tě čeká dlouhá cesta, na jejímž konci se budeš cítit přesně tak, nakolik si ceníš sama sebe. Píšeš, že nechceš ublížit malinkému. Určitě znáš bezpečnostní opatření v letadle - při ztrátě tlaku v kabině si nejdříve nasadí masku dospělí a následně nasadí masku dětem. Je v tom více moudra, než si připouštíme:-(. Zapomínáme, bohužel rády a často, na skutečnost, že jenom spokojená a šťastná maminka „dělá“ spokojené a šťastné děťátko. Snažím se jen říct, že by jsi stále měla mít sama sebe na prvním místě. Bohužel je to asi nepřenositelná zkušenost, ke které si musí dojít každý sám. Usuzuji tak podle toho, že ani jedna z mých podváděných kamarádek nechápala, když jsem se jim to snažila všemožně (a to i na konkrétních příkladech) vysvětlit:-(. Držím ti moc pěsti, aby jsi na konci své cesty viděla sama sebe jako úžasnou a skvělou ženu a matku, kterou zcela jistě jsi![]()
No pokud tohle nechceš, tak co nabídnout manželovi, aby si přistěhoval svoji novou milou k vám do rodinného domu?? Když nechceš, aby váš syn někam odjížděl, a chtěla by jsi pro něj vlastní sourozence, tak mi to připadá jako jediné a geniální řešení no ne?? A budou koneckonců spokojeni nakonec všichni… Manžel, že má dvě ženy, jednu na starost o domácnost a děti, druhou na souložení. Milenka, že nemusí vařit, uklízet, ničit si postavu rozením dětí a může si kdykoliv užívat se zajištěným chlapem. Dítě tím, že bude mít dvě maminky, tím dvojnásob lásky, dárků a pozornosti… No úplná balada…
PS: Pokud to takhle nechceš, je jediné řešení… Vykašlat se na něj a kopnout ho do něčeho a najít si jiného chlapa… Nevěřím, že se k tobě vrátí, ani bych tedy nechtěl, akorát z tebe dělá vola hezkýma rečičkama…![]()
![]()
Udělala jsi dobře,aspoň bude vědět co je to za hajzla.Takoví předstírači jsou nejhorší,pro okolí vypadají jako úžasní otcové a manželové,nakonec by to zaonačil že za to můžeš ty
.Aspoň to nebude mít tak jednoduché.
A prosím tě,nějaké jeho deprese,nejsou omluvenka proto to co dělá
,ty máš teď taky depku a nejdeš si zaskotačit jinam.Jen ať se v tom vymáchá,jestli bude chtít váš vztah udržet,a ty mu po čase odpustíš je na vás,ale ať taky nese trochu následky za své chodvání,a né,že se ještě staví domů,tam navařené,vyžehlené atd. o rodinu postarané,tak si jde odskočit jinam.
Ahoj anonymní…
Moc dobře vím jak se cítíš zažila jsem téměř to samé… jestli budeš chtít pošli mi SZ… Já jsem s tím svým zůstala…
etatinek:
Tak tohle mi příjde jako dobrej extrém
na to by asi moc lidí nemělo ![]()
Milá zakladatelko, musím říct, že po přečtení Tvého příspěvku mi naběhla husí kůže po celém těle… Mám dnes 2,5 letého syna, v době, kdy mu bylo 5 týdnů, jeho tatínek slavil narozeniny a já mu „dovolila“ - nikdy jsem mu nic nezakazovala a už vím, že jsem měla
, aby zůstal v práci. Prostě jsem chtěla, aby si je hezky užil. Myslela jsem na to, jak je to skvělej táta, jak je šťastnej, že malého máme a že je to teď složitější, jiné…, než když jsme ho neměli. Byl nadšenej, vzal si dokonce i zálohu, aby mohl nakoupit maso a pití pro ostatní… Slíbil, že se ozve a jak na nás myslí… Zavolal jednou a asi na 2minuty. Ok, říkala jsem si, že ho nebudu stíhat a i když mi to bylo líto…, ať si to prostě užije.
Ráno jsme spolu mluvili a byl divnej. No, asi jsem tomu ani moc pozornosti nevěnovala, prostě mě to nenapadlo. V době, kdy ale už měl být doma, mě dokázal pořádně naštvat - dorazil totálně namol. Potkali jsme se v parku, já měla nějaké vyřizování a chtěla jsem od něj foťák, co jsem mu půjčila, aby si vyfotil oslavu a tak. Jeho jsem poslala domů se vyspat. Na úřadě jsem neměla co dělat, tak jsem si prohlížela fotky… A tam cizí, vysoká, tmavovlasá… holka od koní ( pracoval u koní ), dokonce ve dvojím provedení ( postava + obličej ). V tu chvíli mi to došlo a první, co jsem udělala, že jsem zavolala mamce, že mě S. asi podvádí… Ještě si pamatuju, jak mě uklidňovala, že určitě ne, že fotka nic neznamená atd… Domů jsem dorazila až navečer. Byl vzhůru. Začala jsem obstarávat malého a určitě jsem se ho na ní ptala…, ale ani nevím jak a najednou na mě vybalil: „Tak jsem se s ní vyspal, no!“ Byl ještě nalitej, takže jsem to „schytala“ se všemi podrobnostmi… Hnus. V životě mi takhle nebylo, nikdy jsem se necítila tak ponížená, ublížená, fuj… Zastavilo se mi srdce, protože jsem byla přesvědčená, že tohle by mi NIKDY neudělal! Vím, že si chtěl ulevit, trápilo ho svědomí…, ale impulzem k jeho sbalení kufrů bylo, že se do ní zamiloval a poznal ji v době, kdy jsem měla těsně před porodem… Pak mi docházelo i pár souvislostí… Ona po čase z práce odešla, protože mu říkala, ať to doma neříká, že si zničí život a brala to jen jako úlet.
Já jsem ho po čase vzala zpět, ano, byla jsem mladá mamina a když jsem viděla, jak se chová k malému, jak se navzájem milují… Říkala jsem si, že to zvládneme…
No, zvládali… Dost často jsem si na ni vzpomněla, několikrát připomněla… Byly mezi námi i horší problémy, které po čase stejně způsobily rozchod ( 2× ), ale musím říct, že jak jsem do té doby věděla, že bych nikdy nedokázala podvést, od jeho zrady se mi po čase naskytla příležitost a já zrovna neváhala… I když jsem s dotyčným nespala, vše ostatní ano a zamilovala jsem se. Netrápily mě výčitky, prostě ne… Když mohl on… A to bylo hnusný.
Dnes jsme od sebe podruhé a já říkám, že definitivně a musím říct, že po celou tu dobu mě uhání, bojuje o mě a malého, chce nás zpět a ještě si nikoho nenašel… No jo, ale na některé věci je v životě holt pozdě…
Chci jen říct, že tohle si musí opravdu srovnat a promyslet každý sám a asi si vzít i víc času, aby když se ta tlustá čára udělá, už se k tomu nikdy nevracelo… Je to těžký a je mi to strašně líto, ale jen Ty sama víš, jen Ty muže znáš… Přála bych Ti, abys našla sílu a odvahu. Protože něco jiného je úlet a něco jiného dlouhodobější milostný poměr…
Jak to u vás vlastně teď vypadá?
Jak to u nás vypadá:
Přítel přespává v bytě po své mamce. Zůstával tam často spát i když „bylo vše v pořádku“, tím myslím i než to začalo s ní.Měl to blíž do práce + ty jeho deprese, chce být občas sám.Nevadilo mi to, dokud jsem mu věřila. Já měla některé večery pro sebe. V reálu to bylo tak 4večery spolu a 3 zvlášť.Výhodu to teď má v tom, že se okolí nediví a neptá, když tu není každou noc.
Byl tu mezi svátkama, řešili jsme to skoro celý silvestr. Píše, že na nás myslí a stýská se mu. Řekla jsem mu, že pokud to máme ještě zkusit musí být každou noc doma, co nejvíc času trávit s námi, chodit k psychiatrovi s těmi depresemi, chci mít přístup k jeho telefonu, mailu a účtu a samozřejmě to s ní skončí (je s ní svázán u pracovně,a její pozice mu přináší značné výhody v oboru, to mě dost štve).
Přítel se do toho všeho uchází o novou práci (ale ve stejném oboru, takže to s ní problém neřeší). Ještě musím dodat, že nedělám scény, nejsem ironická, nehádám se, nesolím mu to. Nějak to neumím, jsem hodná až jsem blbá. Včera tu byl i tu přespal (na gauči). Byl to moc fajn večer (v jistých chvílích umím být splachovací). Dohodli jsme se, že podmínky zná a rozhodnutí je na něm.
Přijde mi ale, že s tím nijak nespěchá. Nevím, jak to má s ní. Řekl, že se sešli jednou mezi svátkama a další schůzku dohodnutou nemají, jestli a co si píšou nevím, včera jsem odolala a nepodívala se mi tajně do mobilu (mísí se ve mně hrdost a strach).
Dnes jsem mu napsala, ať už s tím řešením situace začne, že to protahování dost bolí.Napsal, že si neumí představit že by definitivne opustil tu vesnici. kde je ten byt po mamce a zavřel setu s námi n a7 dní v týdnu, že by se zbláznil, kdyby to přežil. Že je mu z toho do breku a že by rád našel cestu abysme spolu byli co nejvic a byli spokojeni, ale momentálně neví, jak to udělat.Myslí na to snaží se abychom to co nejdřív vyřešili.
Tak babo(y) raď(te) co s ním.
Anonymní píše:
Jak to u nás vypadá:
Přítel přespává v bytě po své mamce. Zůstával tam často spát i když „bylo vše v pořádku“, tím myslím i než to začalo s ní.Měl to blíž do práce + ty jeho deprese, chce být občas sám.Nevadilo mi to, dokud jsem mu věřila. Já měla některé večery pro sebe. V reálu to bylo tak 4večery spolu a 3 zvlášť.Výhodu to teď má v tom, že se okolí nediví a neptá, když tu není každou noc.
Byl tu mezi svátkama, řešili jsme to skoro celý silvestr. Píše, že na nás myslí a stýská se mu. Řekla jsem mu, že pokud to máme ještě zkusit musí být každou noc doma, co nejvíc času trávit s námi, chodit k psychiatrovi s těmi depresemi, chci mít přístup k jeho telefonu, mailu a účtu a samozřejmě to s ní skončí (je s ní svázán u pracovně,a její pozice mu přináší značné výhody v oboru, to mě dost štve).
Přítel se do toho všeho uchází o novou práci (ale ve stejném oboru, takže to s ní problém neřeší). Ještě musím dodat, že nedělám scény, nejsem ironická, nehádám se, nesolím mu to. Nějak to neumím, jsem hodná až jsem blbá. Včera tu byl i tu přespal (na gauči). Byl to moc fajn večer (v jistých chvílích umím být splachovací). Dohodli jsme se, že podmínky zná a rozhodnutí je na něm.
Přijde mi ale, že s tím nijak nespěchá. Nevím, jak to má s ní. Řekl, že se sešli jednou mezi svátkama a další schůzku dohodnutou nemají, jestli a co si píšou nevím, včera jsem odolala a nepodívala se mi tajně do mobilu (mísí se ve mně hrdost a strach).
Dnes jsem mu napsala, ať už s tím řešením situace začne, že to protahování dost bolí.Napsal, že si neumí představit že by definitivne opustil tu vesnici. kde je ten byt po mamce a zavřel setu s námi n a7 dní v týdnu, že by se zbláznil, kdyby to přežil. Že je mu z toho do breku a že by rád našel cestu abysme spolu byli co nejvic a byli spokojeni, ale momentálně neví, jak to udělat.Myslí na to snaží se abychom to co nejdřív vyřešili.
Tak babo(y) raď(te) co s ním.
No vyhovuje mu to jak to je teď, pokud to nevyhovuje tobě… Tak holt to rozhodnutí musíš udělat za něj, on se k něčemu sám nerozhoupe… Hodně štěstí a pevné nervy, budeš to potřebovat… ![]()
Je mi to moc lito. Nyni si prozivam to same. Vcera jsem prisla na pritelovu neveru. A jak pises, vzdycky jsem si rikal, ze kdyby se to stalo, nakopnu ho a uz s nim nebudu mit nic spolecnyho. Nojo, ale ted je to tady a me zasady nekam utekly… Nevim si rady, premyslim, co chci a co nechci. Ale desi me fakt hledat si noveho partnera a hlavne jakou ma clovek jistotu, ze novy partner by nepodvadel jeste casteji? Jsem znechucena z toho, kolik muzskych podvadi sve partnerky. Copak nidko nema dostatek cti v sobe? Behem okamziku znici vsechno, co si predtim spolu pracne budovali… Vazne nevim, co poradit. Je tezke, ze je v tom jiz i miminko. Mozna jen kvuli miminku by stalo za to, pokusit se dat s partnerem zase dohromady. Asi jen ale v pripade, ze bude mozne obnovit vztah, aby fungoval naplno se vsim vsudy. Aby deti pak meli doma opravdove zazemi plne stesti. Pokud byste s manzelem nemeli byt stastni, neproziji stesti ani deti. Pak pokud byste si kazdy nasel noveho partnera a deti tedy musely bohuzel pendlovat o vikendu mezi vami, alespon by prozivali spokojene chvile. Budu Ti posilat moc pozitivni energie, abyste to spolecne vsechno zvladli a preji Ti v nove fazi hodne stesti a hlavne zaslouzene spokojenosti!
To je pravda,na ni se vyprdni,ON je ten koho musíš řešit,ON tě podvedl..Já vím,že by jsi jí nejradši dala do držky,ale on jí mohl nakecat leda co..Proto ji bych fakt neřešila..Musíš vyřešit vás..