Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ach jo..to je strašný..není to normální a taky je mi z toho smutno
Ty to v každém případě děláš dobře, jsi trpělivá, hodná, s maminkou si promluvit musíš, ale pokud má bobříka mlčení asi bych počkala až ji to přejde. Pokud se bude chtít držet svého přístupu k dětem tak bych jí řekla, že v tom případě se s nimi nebude už vídat. Snad to tak daleko dojít nenechá.
Prisnost a zasadovost je jedna vec, ječeni a mlaceni druha. Mlatit ani ne trilete dite povazuju za selhani dospeleho. Prijde mi uplne absurdni situace s nekym resit aby u me na navsteve nemlatil nebo nejecel na moje deti. Praskla dverma a je urazena? Jeji problem, ja bych prvni neprisla. Sama se chova jako spratek.
Normální mi to nepřijde. Nejmladšího bych jí rozhodně do její péče nesvěřila.
Snažila bych se mít pochopení pro to, že už je starší a na nervy, navíc určité povahové rysy (třeba ta přísnost) se můžou s věkem akorát zhoršovat.
Takže bych víceméně utla komunikaci na téma nejmladšího, ať si nechá své rozumy a já jí ho nebudu vnucovat na hlídání.
Promiň za OT, ale že je synek šikovný a dělá pokroky, tak to nijak extra neřešite? Můj je tak tři měsíce „opožděný“, ale taky dělá pokroky, tak nevím… Jinak bych stála na straně syna, toho by mi bylo líto. I za cenu přerušení kontaktu s mámou. Takhle… Kdyby tohle předváděla tchyně byť z poloviny, asi by bylo jasno že…