Příspěvek na bydlení a na dítě

Anonymní
3.9.21 08:37

Příspěvek na bydlení a na dítě

Zdravim. Prosim vás, mam 18 mesicniho syna, s partnerem uz spoku nezijeme. Je uveden normal v RL. Ale sama s rodicakem proste neutahnu byt, jsem sice vlastník ale mam hypoteku a dalsich x placeni jako pausal, internet, elektrina atd, proste domacnost. S partnerem jsme se domluvili na 2 tisicich ze bude davat vyzivne. Dala jsem mu z UP papiry na vyplneni, abych dosahla pridavku na dite, vim, ze na to nedosahnu protoze bere dost, a vyloucej ho az po 3 mesicich, tudiz si muzu zazadat az 3 mesice. Musime mit mezi sebou sepsanou dohodu, ktera musi obsahovat datum odkdy spolu nejsme, vyse vyzivneho a souhlas, ze maly bude bydlet u me. Na zaklade toho ale musim mit vyplnenej ten jeho papir z prace. Jenze on je linej to tam odnyst te ucetni, to same prispevek na bydleni, musim dokazat kde ma trvale bydliste, to ma na urade, diky bohu ne u me, nesmi uplatňovat slevu na dani, na co mi rekl ze to si vzit nenecha, no a vyse plateb co platim v byte. Jenze on na tohle nepristoupi a ja ty penize potrebuulju, protoze s 3ma tisicema na mesic se vyzit neda :( abych tu ze sebe nedelala chudinku, tak jsem se s nim rozesla z duvodu ze me zprve nadaval sproste a podruhe uz me napadl, a podruhe malem znovu kdybych neuhnula..takze jsem od nej dala ruce pryč..jak to mam ale resit toto abych dosahla techto dvou prispevku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
3.9.21 08:39
@Anonymní píše:
Zdravim. Prosim vás, mam 18 mesicniho syna, s partnerem uz spoku nezijeme. Je uveden normal v RL. Ale sama s rodicakem proste neutahnu byt, jsem sice vlastník ale mam hypoteku a dalsich x placeni jako pausal, internet, elektrina atd, proste domacnost. S partnerem jsme se domluvili na 2 tisicich ze bude davat vyzivne. Dala jsem mu z UP papiry na vyplneni, abych dosahla pridavku na dite, vim, ze na to nedosahnu protoze bere dost, a vyloucej ho az po 3 mesicich, tudiz si muzu zazadat az 3 mesice. Musime mit mezi sebou sepsanou dohodu, ktera musi obsahovat datum odkdy spolu nejsme, vyse vyzivneho a souhlas, ze maly bude bydlet u me. Na zaklade toho ale musim mit vyplnenej ten jeho papir z prace. Jenze on je linej to tam odnyst te ucetni, to same prispevek na bydleni, musim dokazat kde ma trvale bydliste, to ma na urade, diky bohu ne u me, nesmi uplatňovat slevu na dani, na co mi rekl ze to si vzit nenecha, no a vyse plateb co platim v byte. Jenze on na tohle nepristoupi a ja ty penize potrebuulju, protoze s 3ma tisicema na mesic se vyzit neda :( abych tu ze sebe nedelala chudinku, tak jsem se s nim rozesla z duvodu ze me zprve nadaval sproste a podruhe uz me napadl, a podruhe malem znovu kdybych neuhnula..takze jsem od nej dala ruce pryč..jak to mam ale resit toto abych dosahla techto dvou prispevku?

Počkej počkej, on „vydělává dost“ a ty máš výživné na sebe a syna jen 2000,–??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.21 08:44

@unuděná on zas tak moc nevydelava ale ted si udelal nejaky přesčasy a co nejsme spolu je porad v praci takze si myslim, ze na prispevek na dite nedosahnu urcite ale jde o to, ze to uradu donesu, oni to tam budou mit a vyloucej ho az za 3 mesice, tudiz bych mohla zadat za 3 mesice znovu a to uz by slo jen z meho rodicaku takze si myslim, ze bych dosahla na to. On mi totiz kazdej tvrdi ze to vic jak 2000 nebudou, ze to je nejak od urcityho veku ditete, a cim je starsi, tim se plati vice. On mi vic neda, navic je zadluzenej, ma exekuce takze tak… Ja to resit soudne moc nechci protoze on je rapl a kdyz jsem se zminila ze kdyz se nedohodnem tak to pozenu soudem tak zase vysiloval…

• Citovat
  • Upravit
35970
3.9.21 08:46

Zkusila bych tu účetní kontaktovat sama. Už jen pro to abych ji řekla, že nemůže uplatnovat slevu na dani když s vámi nežije. Pochybuji, že to v práci oznámil. Třeba bude ochotná a poresi s tebou i to ostatní.
Edit: výživné má přednost před exekucí, takže bych to k soudu klidně dala. 2 tis je smesna castka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
3.9.21 08:51

Tak jestli jsi dostala hypotéku sama na sebe, tak jsi asi měla dobrý plat, tak žít z úspor, než se vrátíš do práce, nebo dítě jesle a práce? Protože hypo ani internet ti úřad platit nebude, a za elektřinu a teplo asi zase tolik platit nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
3.9.21 08:55

Řešila bych to soudně, pak přestane platit a co. navíc jaké odečty na dítě když s vámi nežije? 2000 je dost málo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
3.9.21 09:02

Takže na dítě dává 2000, má odečty na dítě, kterých se „nevzdá“? 8) ;) Promluv si s ním, pokud nebude domluva, doporučuji ošetřit soudně.

Edit: Nicméně - děkuji, takto se mi srovnal můj nízký tlak..

Příspěvek upraven 03.09.21 v 09:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
3.9.21 09:03
@Anonymní píše:

Moment, on si uplatňuje neoprávněně slevu na dítě, což je 1300 a pak ti dá 2000? :D takže ze svého dává výživné 700,– chápeš to? Zastrašuje a pak s tebou sprostě vydrbava, hnal bych to přes soud a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.21 09:05

Aha to jsem nevedela, ze nesmi uplatnovat slevu na dani kdyz s nami nežije. Jenze jak to pak mam dokazat te urednici ze jo, na ucetni kontakt bohuzel nemam a neznam nikoho z jeho firmy kdo by mi ho dal. Jinak hypo byla na me ano, jesle jsou drahe, to bych na tom byla stejne jako pri tom, kdyz jsem ted doma, navic jsem mela smlouva na určito, takze jistotu nemam. Navic jeste rok a pul a pak do prace nastoupim urcite, nejsem zadny netahlo, ale taky mi prijde dvojka malo ale on vic davat nebude…o soudu nechce ani slyset, ze bych byla ta nejvetsi sketa atd a ze co jako chci, ze sem s nim mela zustat a nemusela bych resit furt jen prachy..

• Citovat
  • Upravit
37136
3.9.21 09:09

No vzala bych to přes soud, svěřit si dítě do péče, stanovit alimenty na dítě ale i sebe (na ty máš nárok do 2 let dítěte), slevu na dani on uplatňovat nemůže, když s vámi nežije. Co se týče příspěvku budeš mít asi smůlu, hypo se do toho nepočítá, mohla bys zadat leda o náklady na energie, teplo, vodu apod, ale tam záleží kolik platíš, musela bys mít velké náklady, abys splnila nárok na tu dávku a i tak bys nedostala žádné závratné sumy. Plus teda trvalý pobyt už nikoho nezajímá, jde o to, kdo v bytě skutečně bydlí, takže že má ex pobyt na úřadě není podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
3.9.21 09:12
@unuděná píše:
Počkej počkej, on „vydělává dost“ a ty máš výživné na sebe a syna jen 2000,–??? 8o

Naprosto běžné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15903
3.9.21 09:22
@Izumi Miyako píše:
Naprosto běžné :)

Když si někdo neumí vybrat partnera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.9.21 09:23
@Anonymní píše:
Aha to jsem nevedela, ze nesmi uplatnovat slevu na dani kdyz s nami nežije. Jenze jak to pak mam dokazat te urednici ze jo, na ucetni kontakt bohuzel nemam a neznam nikoho z jeho firmy kdo by mi ho dal. Jinak hypo byla na me ano, jesle jsou drahe, to bych na tom byla stejne jako pri tom, kdyz jsem ted doma, navic jsem mela smlouva na určito, takze jistotu nemam. Navic jeste rok a pul a pak do prace nastoupim urcite, nejsem zadny netahlo, ale taky mi prijde dvojka malo ale on vic davat nebude…o soudu nechce ani slyset, ze bych byla ta nejvetsi sketa atd a ze co jako chci, ze sem s nim mela zustat a nemusela bych resit furt jen prachy..

Normálně tě zastrašuje. Nenech se. Přes ten soud to stejně bude muset jít, co když si najednou rozmyslí, že ti bude stačit jen litr nebo přestane platit úplně? Však na soud můžete podat i jen dohodu. Ale 2 tisíce na matku a dítě do 2 let je žalostně maličko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.21 09:24

Aha aha tak to dekuji vsem moc za rady, ona mi ta urednice toho moc nerekla a kdyz, tak mi rikala, ze je lepsi se domluvit a podat to, ze at do toho prave soud hned netaham ale koukam, ze budu muset. A to staci tedy zajit na soud, s nekym se tam spojit a rict ze zadam o alimenty na sebe i ma dite? Jenze co ta sleva na dani? Jak jim pak dokazu, ze tu s nama nebydli? To je peknej zmetek teda kdyz to tak ctu…jezis to bude divadlo az se dozvi ze to bude soudne…nemam z nej dobrej pocit no..ani bych mu to nemela rikat, ze to vyresim takto co..

• Citovat
  • Upravit
37136
3.9.21 09:27
@Anonymní píše:
Aha aha tak to dekuji vsem moc za rady, ona mi ta urednice toho moc nerekla a kdyz, tak mi rikala, ze je lepsi se domluvit a podat to, ze at do toho prave soud hned netaham ale koukam, ze budu muset. A to staci tedy zajit na soud, s nekym se tam spojit a rict ze zadam o alimenty na sebe i ma dite? Jenze co ta sleva na dani? Jak jim pak dokazu, ze tu s nama nebydli? To je peknej zmetek teda kdyz to tak ctu…jezis to bude divadlo az se dozvi ze to bude soudne…nemam z nej dobrej pocit no..ani bych mu to nemela rikat, ze to vyresim takto co..

A kde bydlí? Musí mít nějakou nájemní smlouvu ne? Že to dáváš k soudu mu říkat nemusíš, prostě prodej návrh o svěření dítěte do péče. Ale ono mu stejně hned přijde dopis od soudu, žes to tam dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat