Příspěvek na bydlení a rodičák

Anonymní
28.4.25 14:07

Příspěvek na bydlení a rodicak

Ahoj, je pravda, že pokud nemám zaden jiný příjem než je rodičovský příspěvek nemusim k žádosti o příspěvku na bydlení podávat výpis celého účtu? Četla jsem na diskuzi že se pouze vyplňuje prohlášení osob bez příjmu a rodicak nedokladam, protoze to maji zaevidované.
Jde o to, ze posledni asi dva mesice ma moje sestra problem s účtem a par faktur si poslala na můj účet, timpadem tam mam příjem dejme tomu 50tis měsíčně, ale moje peníze to nejsou. Ted uz ma účet zprovozněný, tak mi jde o to jestli počkat 3 měsíce at tam mam opravdu jen ten rodicak a nebo nebudu dokládat výpis z účtu a mohla byt si zažádat ihned.
Trvalý pobyt mít musím na té adrese nebo stačí nájemní smlouva?
Jeste teda se zeptám, o prispevek na bydlení můžu zažádat kdykoliv nebo nejak čtvrtletně?
S partnerem nežiju. Dekuji:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33841
28.4.25 14:40
@Anonymní píše: Více

Kde jsi přišla na to, že se dokládá celý výpis z účtu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
28.4.25 14:51
@Anonymní píše: Více

a tech 50tis. budes danit ty nebo segra? to zas je nejake smecko, co? segra je v exekuci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
28.4.25 14:55

Můžeš zažádat kdykoliv a to až 3 měsíce zpětně.
Takže budeš dokládat vše co je potřeba za 4. Q 2024 (říjen, listopad, prosinec) a za 1. Q 2025 (leden, únor, březen).
Tuším, že to musíš odeslat do 30.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.25 15:23

@markytka3 nevim o tom ze by byla v exekuci, pry nezaplatila splátku nějakou a blokla ji to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.25 15:24

@mirkaazzuri dekuji moc, trvalé bydliště tam mít musím? A výpis z účtu nedávám?

• Citovat
  • Upravit
691
28.4.25 15:30

Výpis z účtu ne.

Nevím, jestli trvalé bydliště, ale musíš být vlastníkem té nemovitosti, na kterou žádáš nebo mít nájemní smlouvu.

Jak dlouho tam bydlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.25 15:31

@mirkaazzuri bydlím tady od listopadu, nájemní smlouvu mám, ale trvalé bydliště ještě ne

• Citovat
  • Upravit
691
28.4.25 15:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
28.4.25 15:36

Super, tak to si požádej i za ten 4. Q 2024.

Můžeš vše online nebo si to vytisknout, ručně vyplnit a poslat poštou nejpozději 30.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat